Ovaska vaatii Hämeenkyrö-lipulle virallista asemaa

Kuva: UutisOivan arkisto

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN. Keskustan kansanedustaja, hämeenkyröläislähtöinen Jouni Ovaska jätti tämän viikon tiistaina liikenneministerille kirjallisen kysymyksen palvelusetelimallin eli niin sanotun Hämeenkyrö-lipun asemasta julkisen liikenteen tukimuodoissa. Ovaska on keskustellut asiasta Hämeenkyrön päättäjien kanssa.

Kirjallinen kysymys koskee myös Ikaalisten vastaavaa lippua.
– Lippukäytäntö mahdollistaa kohtuuhintaisen säännöllisen linja-autolla matkustamisen, Ovaska perustelee tiedotteessaan.
– Hämeenkyröstä on saatu hyviä tuloksia. Meidän pitäisi hyödyntää kaikki käytettävissä olevat toimivat keinot, joilla maaseudullakin julkinen liikenne on ihmisten saavutettavissa kohtuuhintaan.

Viime hallituskaudella palvelusetelimallia selvitettiin liikenne- ja viestintäministeriössä yhtenä vaihtoehtoisena joukkoliikenteen järjestämistapana.
– Nyt pitäisi saada selvyys saadaanko mallille lainsäädännössä virallinen asema joukkoliikenteen järjestämistapana. Miten esimerkiksi Suomen asettamiin päästötavoitteisiin voidaan aidosti päästä, jos ihmisillä ei ole riittävästi realistisia vaihtoehtoja? Kumipyörillä kuljetaan valtaosassa Suomea. Raiteet eivät vie kaikkialle, Osara toteaa.

Liikenneministeri Timo Harakan on vastattava kansanedustaja Ovaskan kirjalliseen kysymykseen kolmen viikon kuluessa.

 

Nina Ylinen