Ojakoski äänestettiin Jämijärven kunnanjohtajaksi

Jämijärven kunta

JÄMIJÄRVI. Jämijärven uusi kunnanjohtaja on porilainen filosofian maisteri Markus Ojakoski. Ojakosken valinta vaati maanantaina kunnanvaltuustossa äänestyksen.

Sosialidemokraattien valtuutettu Pentti Mäkelä esitti kunnanjohtajaksi Akaan entistä kaupunginjohtaja Aki Viitasaarta. Ojakoski voitti Viitasaaren suljetussa lippuäänestyksessä äänin 12–4.

Ojakoski ja Viitasaari olivat kunnanjohtajavalinnan edetessä melko tasaväkisiä. Haastatteluryhmä esitti kunnanhallitukselle joko Ojakosken tai Viitasaaren valintaa. Kunnanhallitus esitti valtuustolle yksimielisesti Ojakosken valitsemista.
– Olen valitsemassa Jämijärven kunnanjohtajaa jo viidettä kertaa. Työsuhteet ovat tähän mennessä olleet lyhyitä. Nyt johtoon pitää saada uutta väriä. Viitasaarella on Ojakoskea korkeampi koulutus ja pitempi työkokemus, Mäkelä perusteli esitystään Viitasaaren valitsemiseksi.

Viitasaari johti Akaan kaupunkia 2008–2017. Akaan valtuusto irtisanoi Viitasaaren toukokuussa 2017 luottamuspulan vuoksi.
– Jos hän on tehnyt virheitä aiemmassa työpaikassaan, on hän niistä varmasti oppinut, Mäkelä lisäsi.

Jämijärven johtoon valittu Ojakoski on toiminut muun muassa Kokemäen kaupunginjohtajana vuosina 2011–2014. Vuosina 2008–2019 hän toimi Teuvan kunnan hallintojohtajana.

Keskustan eduskuntaryhmän pääsihteerinä Ojakoski työskenteli vuosina 2015–2017. Ojakoski on toiminut myös ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrysen ja kulttuuriministeri Tanja Karpelan erityisavustajina.

Porissa asuva Ojakoski toimii tällä hetkellä RP People Oy:n toimitusjohtajana.


Terhi Palonen