Oivan uusi tuottaja on jo tuttu kasvo

uutisoiva ville koivisto tuottajaVille Koivisto aloitti maanantaina UutisOivan tuottajan sijaisena.

OIVASEUTU. Monelle hämeenkyröläiselle ja viljakkalalaiselle tamperelainen Ville Koivisto on jo entuudestaan tuttu kasvo. UutisOivan ja silloisten Hämeenkyrön Sanomien kesätoimittajana tutuksi tullut Koivisto aloitti maanantaina UutisOivassa parin vuoden tauon jälkeen.
– Tutuilla seuduilla ollaan, siistiä tulla takaisin. Kun porukka on tuttua, on helppo tulla, Koivisto sanoo.

Rooli vain on vaihtunut kesätoimittajasta tuottajaksi. Koivisto tuuraa vuoden mittaisella pestillään vanhempainvapaalle jäävää Nina Ylistä.

Toimittajana Koivisto on tehnyt kirjoittavan toimittajan töitä, vaikka onkin hakenut oppia Tampereen yliopiston kuvajournalismin linjalta. Alkusysäyksen kirjoittavan toimittajan töihin hän sai puolivahingossa, tultuaan Hämeenkyröön toimitusharjoittelijaksi vuonna 2013 ja jatkettuaan siitä kesätoimittajana parin seuraavan kesän ajan.

Töitä tehdessään hän kuitenkin miettii työn alla olevat asiat usein visuaalisuuden kautta. Koivisto kertoo käyttävänsä aikaa juttujen kuvituksen miettimiseen ja myös itse kuvan ottamiseen. Kuvat ovat paikallislehdessäkin tärkeitä, vaikka niille saatetaan joskus antaa vähemmän painoarvoa kuin kirjoitetulle tekstille.
– Koetan panostaa siihen, että kuvat olisivat hyviä. Hyvä kuva nostaa lehden tasoa heti, Koivisto sanoo.

Kokemusta Koivisto on ennättänyt kartoittaa myös Kangasalta, jossa hän työskenteli vuoden verran paikallistoimittajana. Ulkomaillakin tällä hetkellä Tampereen Kalevassa puolisonsa ja kahden lapsensa kanssa asuva Koivisto on ennättänyt piipahtaa. Ulkoministeriön ja Kansanvalistusseuran parivuotisen projektin aikana hän ehti kouluttaa palestiinalaisia toimittajia ja toimittajaopiskelijoita, ensin eri kielille käännetyn mediaoppaan ja sitten kolmen viikon Palestiinassa oleilun kautta.

Kangasalta mukaan tarttui esimerkiksi taittokokemusta, mistä on Koivistolle hyötyä myös UutisOivan tuottajan sijaisena. Uusi esimiesasema tuo toki totuttuun työhön omat uudet haasteensa. Tästä huolimatta Koivisto toivoo ennättävänsä taittamisen ja muiden tuottajille kuuluvien tehtävien ohella myös jalkautumaan kamera kädessä juttukeikoille.

 

Elina Pikkarainen