Oiva varautuu Postin lakkoon

Hämeenkyrön, Ikaalisten, Jämijärven ja Viljakkalan paikalliset uutiset

OIVASEUTU. Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU suunnittelee kaksi viikkoa kestävää postilakkoa, joka alkaisi maanantaina 11. marraskuuta. PAUn mukaan postinjakelu, käsittely ja kuljetus olisivat lakossa, mikäli tes-neuvotteluista ja pakettilajittelijoiden tilanteesta ei päästä sopuun työnantajan kanssa.

Seutulehti UutisOivassa on varauduttu lakkoon niiden tilaajien osalta, jotka eivät ole varhaisjakelun piirissä. Alma Manun varhaisjakelu toimii lakon aikana normaalisti.

– Mikäli lakko toteutuu, avaamme verkkolehden ilmaiseksi kaikkien luettavaksi, jotta nekin tilaajamme, joilla ei vielä ole verkkotunnuksia, pääsevät lukemaan lehtensä, UutisOivan päätoimittaja Katri Linnikko kertoo.

– Lisäksi otamme painetusta lehdestä ylimääräisen painoksen ja kuljetamme sitä useisiin noutopisteisiin, joista tilaajat voivat hakea omansa, Linnikko jatkaa.

Lehtiä on noudettavissa UutisOivan Hämeenkyrön ja Ikaalisten konttorien edustalla olevista noutolaatikoista, Hämeenkyrön K-Supermarketista, Kyröskosken K-Marketista, Hämeenkyrön S-marketista, Sasin Kioskista, K-Market Häijäästä, Kauppakeskus Kompista, Ikaalisten S-marketista, K-Market Keskustorilta, Luhalahden Autohuollolta, Riitialan työväentalolta, Kovelahden kyläkaupasta, Jämijärven K-Marketista, Kahvila Kyrönlahdesta ja Viljakkalan Kyläpuodilta.

– Postilakko on todella harmillinen asia, mutta teemme parhaamme, jotta siitä olisi lukijoillemme mahdollisimman vähän haittaa. Toivottavasti työehtosopimusneuvottelut etenevät niin, että Postin asiat saataisiin lopultakin johonkin järjestykseen, jotta jatkossa lehti jaettaisiin tilaajillemme luvattuna aikana huomattavasti nykyistä paremmin, Katri Linnikko sanoo.