Nyt äänestämään: Jämijärvi on ehdolla vuoden retkikohteeksi

jämi pyöräily maastopyörä maastopyöräily vuoden matkakohdeMaastopyörämaratonia pyöräiltiin Jämillä viime elokuussa.

JÄMIJÄRVI. Tänä vuonna Vuoden retkikohde -kilpailun teemana on maastopyöräily, ja Jämijärvi on valittu yhdeksi kymmenestä finalistista.

Jämijärvi on päässyt kilpailuun kovaan seuraan, sillä sen lisäksi vuoden retkikohteen titteliä tavoittelevat Syötteen kansallispuisto, Imatran Ukonniemi, Hossa, Urho Kekkosen kansallispuisto, Ylläs, Vedenjakaja, Liminka, Fiskars ja Poronpolku. Retkeilyalan asiantuntijaraati valitsi finalistit yleisöltä tulleiden ehdotusten joukosta. Kilpailun ensimmäisessä vaiheessa kuka tahansa retkeilystä ja ulkoilusta kiinnostunut sai ehdottaa kohteita finalistiehdokkaiksi.

Kilpailussa on etsitty metsäpolkuja, ulkoilureittejä ja hiekkateitä sisältävää reittikokonaisuutta, jolla pyöräily on sallittu. Päällystettyjä pyöräteitä ei ole laskettu mukaan. Helsingin Messukeskuksen tiedottajan Riikka Luomanpään mukaan kilpailun raati on pitänyt tärkeänä myös sitä, että maastopyöräily ei aiheuta hankaluutta reittejä jalan kulkeville, vaan kaikki mahtuvat reiteille sulassa sovussa. Plussaa ovat myös maastopyöräilyä tukevat palvelut, kuten taukopaikat, majoitusmahdollisuudet ja pyörien vuokraus.

Vuoden retkikohde valitaan yleisöäänestyksessä, joka käynnistyi eilen GoExpo-tapahtuman verkkosivuilla. Äänestysaika jatkuu helmikuun 27. päivään asti, ja voittaja julkistetaan maaliskuun puolivälissä Helsingin Messukeskuksessa järjestettävässä GoExpo-tapahtumassa. Voittaja saa messuille oman osaston ja Suomen Messusäätiön 5 000 euron stipendin.

Jämijärven kunnanjohtaja Kirsi Virtanen pitää Jämijärven valintaa finalistien joukkoon isona ja tärkeänä asiana kunnalle ja etenkin koko alueelle, niin Pohjois-Satakunnalle kuin Pirkanmaan puolelta Parkanolle, Ikaalisille ja Hämeenkyrölle.
– Kun ihmiset tulevat Jämille, samalla voidaan käydä vaikka Ikaalisten kylpylässä tai teatterissa Karviassa. Toivottavasti kilpailu auttaisi alueellisesti kuntarajat ylittäen. Alueen kunnissa on elämyspalveluita, jotka ovat kiinnostavia. Toivottavasti saadaan pisteet kotiin, Virtanen sanoo.

 

Liisa Raipala