Nuutin alikulku suljetaan kuukaudeksi

Kuva: Pirkanmaan ely-keskus/NCC. Liikennejärjestelyt muuttuvat 17. syyskuuta alkaen noin kuukaudeksi, kun Nuutin kevyen liikenteen alikulku uusitaan.

HÄMEENKYRÖ. Ensi maanantaista alkaen kevyen liikenteen yhteys kolmostien ali Nuutin ristillä on poissa käytöstä. Vanha alikulkukäytävä puretaan ja korvataan uudella, ja uusimistyön aikana turvallista kevyen liikenteen yhteyttä kolmostien poikki ei ole.

Hämeenkyrön kunta järjestää koulukuljetuksen sitä tarvitseville koululaisille alikulun puuttumisen aikana. Kyröskosken koulun rehtori Kalle Nuoranne kertoo, että Kyröskosken koulun oppilaista koulukuljetuksen piiriin tulee tietyöjärjestelyn ajaksi 18.

– Lisäksi kahdeksan oppilasta on kuljetuksen piirissä muutoinkin, eli kokonaismäärä on 26, Nuoranne kertoo.

Koulu on tiedottanut alikulun uusimisen aiheuttamista muutoksista koteihin tämän viikon alussa.

– Valtaosa kolmostien länsipuolelta kuljetettavista oppilaista tuodaan kouluun busseilla, mutta taksejakin on käytössä, Nuoranne toteaa.

Yläkoulun puolella muutos koskee viittä oppilasta, jotka ovat saaneet liput koulubussilla kulkemista varten.

– Sekä huoltajia, oppilaita että bussinkuljettajaa on muutoksesta informoitu, kertoo koulusihteeri Terhi Kiiskilä Yhteiskoululta.

Alikulun uusiminen muuttaa myös autoliikenteen kiertotien reittiä jonkin verran. Ikaalisten suunnasta tuleva autoliikenne ohjataan kiertotielle Valtakadun vanhasta liittymästä. Kun uusi alikulku valmistuu, kiertotie palaa nykyiselle reitilleen.

Sakari Ilomäki