Nouskille neljäs sija Kevätyön viestissä

Kuva: Marjo Lalli/Viestiliiga Kevätyön viesti toi käytiin viime perjantai-iltana Raisiossa.

IKAALINEN/RAISIO. Ikaalisten Nouseva-Voima sijoittui neljänneksi kansallisen viestikauden ja vuoden 2019 suunnistuksen Viestiliigan avausosakilpailussa Raisiossa myöhään perjantai-iltana. Raision Kullaanvuoren maasto tarjosi polkurikkaan maaston, mutta hajontarastit sekä kova juoksuvauhti erottelivat 86 joukkuetta parempiin ja huonompiin viileässä kevätyössä.

Mikko Knuuttila pysyi avausosuudella kärkiryhmässä koko osuuden ajan ja päästi Aleksi Karppisen toiselle osuudelle kolmantena kolme sekuntia kärjestä. Yhdessä ryhmässä avauksesta vaihtoi 15 joukkuetta.

Hurjassa vireessä oleva Tampereen Pyrintö karkasi toisella osuudella jopa kahden joukkueen voimin muiden tavoittamattomiin, mutta Karppinen piti Nouskin mukana taistelussa kolmannesta sijasta. Vaihtosija oli kuusi ja ero kärkeen reilut kaksi minuuttia. Kahden minuutin sisällä vaihtoi enää kahdeksan joukkuetta.
Eetu Savolaisen työ viimeisellä osuudella oli kamppailla kolmannesta sijasta kahta Kalevan Rastin joukkuetta vastaan. Joensuulaisten kakkosjoukkueen Markus Räsänen taipui Savolaisen takana hopealle viime syksyn SM-yössä, mutta perjantaina Raisiossa Räsänen oli maalisuoralla Savolaista nopeampi. Toisaalta

Kalevan Rastin ykkösjoukkueen Santeri Silvennoinen joutui antautumaan jo aiemmin ankkuriosuudella. Näin joukkue tuli maaliin neljäntenä.
– Tarkoitus oli väsyttää Räsänen jo maastossa pitkällä kirillä, mutta ajauduimme sivuun toiseksi viimeisellä rastilla, joten se taktiikka ei onnistunut. Ratkaisu jäi sitten loppusuoran varaan, jossa Markus oli vahvempi, Savolainen kertasi.

 

”Pystymme taistelemaan kärkisijoista”

Kaksoisvoiton Kevätyön viestissä otti Tampereen Pyrintö. Nouski oli maalissa 2.22 Pyrinnön ykkösjoukkuetta perässä. Nouskin toiseksi parhaasta suorituksesta vastasi kolmosjoukkue, joka oli maalissa sijalla 14. Naisten viestin voitti Pargas IF.
– Kevätyön viesti oli osoitus siitä, että pystymme taistelemaan kärkisijoista. Knuuttila on Suomen parhaita aloittajia. Minulla ja Karppisella oli suunnistuksellisesti ehkä hieman vaisumpi yö, mutta pysyimme silti mukana palkintokamppailussa. Tältä pohjalta on hyvä lähteä haastamaan Tampereen Pyrintöä FinnSpring-viestissä, ankkuri katsahti jo tulevaan viikonloppuun.

 

 

Kuva: Marjo Lalli/Viestiliiga
Eetu Savolainen ja Aleksi Karppinen vaihtamassa toiselta osuudelta viimeiselle.

 

 

Viestiliiga jatkuu pääsiäissunnuntaina FinnSpring-viestillä Sauvossa. FinnSpring-viikonlopun lauantain henkilökohtainen kilpailu toimii myös näyttökilpailuna kesän maailmancupiin sekä nuorten arvokilpailuihin. Maajoukkue-edustusta Sauvossa hakevat Nouskin ykkösjoukkueen kolmikko. Lisäksi Teemu Oksanen haastaa muut kärkijuniorit FinnSpringin junioreiden näyttökilpailussa.

Nouskin edustusryhmän talvi on sujunut pääosin hyvissä merkeissä. Kärkimiehet ovat leireilleet Norjan Saprsborgissa, jossa järjestetään kesän MM-kilpailut.

Lisäksi kevään Tiomilaan on haettu maastotuntumaa Ruotsin Skånesta. Viesti käydään Glimåkrassa huhtikuun viimeisenä viikonloppuna.

Nouskin on vahvistunut tulvaksi kaudeksi kahdella miehellä. Jyväskyläläinen 33-vuotias Lauri Oikarinen edusti aiemmin Vaajakosken Terää, mutta seuran toiminta hiipui kauden 2018 ja rutinoitunut yösuunnistaja tuo vahvistusta Nouskin yöosuuksille Jukolassa ja Tiomilassa.

Lisäksi Taekin maajoukkuesuunnistaja Matous Fürst edustaa Nouskia tulevalla kaudella.

Prahassa matematiikkaa opiskeleva 23-vuotias suunnistaja haluaa menestystä suurviesteissä, omanikäistä harjoitusseuraa ja lisäksi kokemusta pohjoismaisista maastoista. Näitä elämyksiä Nouski hänelle tarjonnee.

Fürst oli nuorten MM-kisoissa 2016 pitkällä matkalla viides. Välivuoden jälkeen hän päätti satsata suunnistukseen jälleen täysillä ja kuuluu tällä hetkellä kotimaansa maajoukkueeseen. taekkivahvistusta ei nähtäne vielä kevään Tiomila-viestissä, mutta Jukolan viestissä Fürst vie viestiä Nouskin väreissä.

 

Juho-Veikko Hytönen