Nouskille kuudes sija Nousiaisista

Miesten lähdössä riitti säpinää Nousiaisissa. Juha Luoma (oikealla kelta-sinisessä asussa) vastasi Nouskin avausosuudesta. Kuva: Jarmo Jokila

IKAALINEN. Ikaalisten Nouseva-Voima sijoittui kuudenneksi suunnistuksen Viestiliigan viimeistä edellisessä osakilpailussa Nousiaisissa Varsinais-Suomessa.

Ankkuri Mikko Knuuttila ylitti maaliviivan kolme minuuttia ja 17 sekuntia voittaja Kalevan Rastin perässä. Kaksi ensimmäistä osuutta kulkivat Juha Luoman ja Eetu Savolaisen viemänä.

Ankkuriosuudella Knuuttila suunnisti MS Parman Akseli Ruoholaa vastaan viidennestä sijasta. Ruohola oli hieman parempi.
– Tasainen ja hyvä viestiveto. Siellä oli yksinkertaisesti parempia joukkueita edellä. Taisteltiin viiden kärkeen sijoittumisesta loppuun asti, mutta tällä kertaa meni näin, Knuuttila tiivisti ykkösjoukkueen suorituksen.

Viestin voitti rajun kirikamppailun päätteeksi Kalevan Rasti, jonka ankkuri Santeri Silvennoinen kukisti Tampereen Pyrinnön Aleksi Niemen.

Naisten viestin voitti MS Parma, jonka ankkuri Maija Sianoja teki selvää jälkeä vastustajistaan.

 

Tänään kilpaillaan Ikaalisten maastossa

Nyt Nouski on kääntänyt katseet jo Ikaalisten lauantai-iltaiseen finaaliin. Edessä on tiukka järjestelyrupeama, sillä tapahtuma televisioidaan koko maailmalle internetin välityksellä. Lähetyksessä näytetään GPS-seurantaa ja livekuvaa maastossa sijaitsevilta kamerarasteilta. Lisätunnelmaa tuovat juoksevat kameramiehet, jotka seuraavat suunnistajia maastossa.

Kylpylän ja Teiharjun maastossa käytävän Aleksis Kiven viestin loppuratkaisut nähdään vasta pimenevän lauantai-illan yösuunnistusosuuksilla.

Naiset starttaavat viestiin kello 17 ja miehet puoli tuntia myöhemmin. Aurinko laskee puoli seitsemältä, jolloin alkaa olla jo hämärää. Joukkueiden odotetaan saapuvan maaliin puoli kahdeksan maissa.

Naisten viestiin on ilmoittautunut 33 joukkuetta ja miesten kilpaan 56 joukkuetta.
– Valmistelut ovat sujuneet hyvin ja tällä viikolla ollaan niiden suhteen loppusuoralla, sanoo kilpailunjohtaja Vesa Taanila.

Järjestäjä noudattaa Suunnistusliiton, AVI:n ja THL:n ohjeita. Koronapandemian vuoksi kilpailupaikalle ei toivota yleisöä, vaikka kylpylän alue sinällään olisi ihanteellinen paikka viestin seuraamiseen.
– Sinänsä harmillista, ettei yleisö pääse tätä nyt paikan päältä seuraamaan, mutta uskon, että tapahtuma on jännittävää seurattavaa myös television ja tietokoneen välityksellä, kilpailunjohtaja jatkaa.

Järjestelyiden ohessa Nouski on mukana viestissä yhdellä joukkueella puolustamassa kokonaiskilpailun viidettä sijaa. Joukkue kootaan niistä seuran miehistä, joille Teiharjun maasto ei ole liian tuttu muihin seuroihin nähden tasapuolisen kilpailun aikaan saamiseksi.

Linkki tv-lähetykseen löytyy sekä Ikaalisten Nouseva-Voiman sivuilta. Lähetys Ikaalisista käynnistyy lauantaina kello 16.40.

 

Juho-Veikko Hytönen