Nouski suunnisti kolmossijalle Viestiliigassa

Nouski palkittiin Viestiliigan kolmanneksi parhaana joukkueena finaalissa. Kuva: Kristiina Oksanen

IKAALINEN. Ikaalisten Nouseva-Voima järjesti suunnistuksen Viestiliigan finaaliosakilpailun kylpylältä lauantai-iltana. Suuri talkoourakka sai kiitosta niin urheilijoilta kuin tv-tuotannoltakin. Samalla seuran oma joukkue onnistui suunnistamaan miesten viestin kakkostilalle.

Nouskin avaaja Fryderyk Pryjma saapui valoisalta avausosuudelta sijalla 21 lähes neljä ja puoli minuuttia kärjen takana. Poutaisen illan muuttuessa yöksi Eetu Savolainen ja Aleksi Karppinen nostivat sijoituksia hurjasti pitäen molemmat osuuden nopeinta vauhtia. Lopulta vain Helsingin Suunnistajat jäi kilpailussa Nouskin edelle.

Liigan voitto ratkesi dramaattisesti Teiharjun takana sijainneessa kuusikkometsässä, kun kokonaiskilpailua johtanut Tampereen Pyrintö epäonnistui yön hämärässä. Pyrinnön ison virheen seurauksena Helsingin Suunnistajat otti osakilpailuvoiton lisäksi myös Viestiliigan kokonaisvoiton.

Finaalin kakkossija tarkoitti Nouskille sitä, että seura oli kuudesta osakilpailusta koostuneen sarjan kolmas, joskin kärkikaksikko oli kokonaispisteissä kaukana edellä.

Eetu Savolainen oli erittäin tyytyväinen seuran loppusyksyyn kahden ensimmäisen katastrofaalisen osakilpailun jälkeen.
– Ensimmäisissä kisoissa tuli hylkäyksiä toinen toisensa perään, mutta loppu tultiin hyvin. Helsingin Suunnistajat ja Tampereen Pyrintö olivat tällä kaudella yksinkertaisesti niin kovia, etten tiedä, olisimmeko pärjänneet heitä vastaan, vaikka ensimmäisistä osakilpailuista olisimmekin saaneet paremmat pisteet, Savolainen tiivisti Viestiliigakauden 2020.

Naisten kokonaisvoiton Viestiliigassa otti SK Pohjantähti, joka suunnisti lauantaina kakkostilalle. Naisten finaaliosakilpailun voitti Tampereen Pyrintö.

 

Nouskin suuri työ toi tulosta

Toiseksi sijoittunutta kolmikkoa lukuun ottamatta koko Nouskin jäsenistö teki suuren työn järjestäessään liigan päätösosakilpailun kylpylältä.

Kilpailunjohtaja Vesa Taanila kertoo saaneensa paljon kiitoksia ja positiivista palautetta niin maastosta, radoista kuin yleisjärjestelyistäkin.
– Saamani palautteen perusteella onnistuimme järjestelyissä. Radat ja maasto saivat poikkeuksellisen positiivista suitsutusta sekä urheilijoita että tv-tuotannolta erilaisuudellaan ja rohkealla rytmityksellä. Kaiken lisäksi myös ilmojen haltijat olivat puolellamme, totesi kilpailunjohtaja Taanila loppuviikon ainoasta poutapäivästä.

Taanila keskusteli Viestiliigan ja tv-tuotannon taustatiimin kanssa. Hän lupasi, että Nouski voi järjestää viestikilpailun Ikaalisissa toisenkin kerran.
– Sanoin kyllä, että tarvitsemme ensi kauden hengähdystaukoa. On tämä sen verran vaativa tapahtuma järjestää, kilpailunjohtaja jatkoi kiittäen vielä kaikkia talkoolaisia ja yhteistyökumppaneita.

Suunnistuskautta on jäljellä vielä kaksi viikonloppua. Tulevana viikonloppuna jaetaan SM-mitalit erikoispitkällä matkalla Orivedellä. Kahden viikon päästä Nouski järjestää perinteisen syystapahtumansa Jämi Suunnistusmaratonin.

 

Juho-Veikko Hytönen