Normaalilla mopolla nokka ei nouse

mielipidekirjoitus pirkanmaa hämeenkyrö ikaalinen jämijärvi viljakkala

 

 

 

Huolestunut lukija soitti toimitukseen huolenaiheenaan joidenkin mopoilijoiden vaarallinen ajotyyli ja mopojen virittäminen.

– Noin kaksi viikkoa sitten ajoin Kilvakkalassa Kankaanpäästä päin, kun Viljalantieltä eteeni ajoi poika mopolla. Paikalla on 40 kilometrin nopeusrajoitus, ja mopo ajoi vähintään seitsemääkymppiä. Kilvakkalan jälkeen ja Sammin sillalla on 60:n nopeusrajoitus. Edelläni ajoi auto kuuttakymppiä, ja mopo erkani meistä koko ajan. Sammissa mopo erkani kevyen liikenteen väylälle, ja kun alkoi 80 kilometrin nopeusrajoitus, menimme koko ajan mopon kanssa rinnakkain, soittaja kertoo.

– Myös Kyrösjärventiellä ajaa mopo tosi kovaa, ja lisäksi on moporyhmiä, jotka sotkevat kauppojen pihoja. Suuri osa mopoista on viritettyjä: normaalilla mopolla ei nokka nouse pystyyn, kun vääntää kaasua. Se on tosi vaarallista, eikä poliisi puutu asiaan, vaikka sille on soitettu. Jospa poliisi heräisi ja kävisi katsomassa mopot. Entä mikseivät vanhemmat puutu lastensa tekemisiin?

– Tytöt kyllä ajavat fiksusti skoottereillaan, mutta pojilla on kaikki konstit käytössään. Itse olen ollut ammattikuljettaja, eikä minun ole tarvinnut ajaa ylinopeutta.

 

 

Lähetä oma mielipiteesi UutisOivan sivuille! Ota meihin yhteyttä sähköpostitse toimitus@oivaseutu.fi tai lähetä tekstiviesti 0400 922 803