Nelosluokka tutustui kauran puintiin

Viljakkalan koululaiset pääsivät tutustumaan kauran syvimpään olemukseen.

VILJAKKALA. Viljakkalan koulun neljännen luokan oppilailla oli erilainen äidinkielen tunti, kun he aurinkoisena elokuun päivänä marssivat aivan koulun vieressä olevalle pellolle. Tarkoituksena oli seurata kauran puintia Kaija ja Markku Markkulan pellolla. Tapahtuman järjestäjänä toimi Mtk-Viljakkala, jonka tarkoituksena selventää koululaisille ruuantuotannon vaiheita. Nähtävillä oli traktori viljakärryineen sekä puimuri, jonka hyttiin kiivetessään saattoi nähdä koko kylän yli.

Oppilailla oli jo valmiiksi aika paljon tietoa viljan kasvusta ja puinnista ja he esittivät myös hyviä kysymyksiä aiheesta. Vaikeaa oli kuitenkin arvioida koska nyt puitavissa oleva kaura oli kylvetty. Kauran jyvät tuntuivat mukavilta pureskeltaessa. Saatiin myös kokeilla myös viljan kosteusmittaria, jolla tutkittiin onko vilja riittävän kuivaa. Paljon olisi ollut halukkaita lähtemään koekierrokselle puimurin mukana, mutta ajan puutteen vuoksi siitä luovuttiin.

Samainen luokka oli myös keväällä tutustumassa Kirmon tilalla maatilan elämään. Ohjelmassa oli vasikoiden ja lampaiden hellimistä, tunnistustehtäviä, sekä uusiin ja vanhoihin maatalouskoneisiin tutustumista.

Mehu- ja pullatarjoilun lomassa ratkottiin enemmän tai vähemmän visaisia tehtäviä. Muistoksi vierailusta saatiin kuusentaimet kotiin istutettaviksi. Vierailusta olivat yhtä innoissaan sekä oppilaat kuin myös opettaja ja koulunkäyntiavustajakin. Muutama oppilas oli kysynyt, että voisiko tilalle muuttaa asumaan, mutta tiettävästi yhtään vakituista muuttoilmoitusta ei ole tehty.

 

Mari Kaipio

 

 

Lähetä juttusi tai juttuvinkkisi osoitteeseen toimitus@oivaseutu.fi!