Napakat 3.12.2020

Kasvomaskit lentävät maahan

Kävelin aamulla Kurjenmäen ohi S- marketille. Reittiäni reunustivat infektioklinikan ympäristössä pois heitetyt nenäliinat ja matkan jatkuessa käytetyt kasvomaskit.
”Tarttis tehrä jotakin”, mutta mitä?

 

Avustuskassit jätettävä vähävaraisille

Vähävaraisille tarkoitettuja K-kaupan avustuskasseja hakevat röyhkeästi varakkaat säännöllisesti joka keskiviikko. Myös EU-kasseja silloin kun tarjolla niitä on.
Sivusta seuraaja

 

Sähkön siirtohinnat närästävät

Syksyllä julki tuodun tutkimuksen mukaan siirtoyhtiöt ovat käyttäneet vuosia jatkuneista rankoista hinnankorotuksista vain murto-osan sähkömarkkinalain edellyttämiin investointeihin. Samaan aikaan kirjoiteltiin, että leväperäisesti laadittu ja kuluttajat täysin unohtama laki antaa edelleen siirtoyhtiöille mahdollisuuden nostaa monopolihintojaan.
Paikallinen siirtoyhtiö ilmoitti nostavansa hintoja vuoden 2021 alussa 6,4 prosenttia ja vetoaa edelleen maan hallituksenkin toimesta surkeaksi todettuun lakiin. Voitaneen todeta soinimaisesti: “Kuinka te kehtaatte ja te kyllä kehtaatte”.
VähäVirtanen

 

Maskilla suojelet toisia

Ikaalisten terveyskeskuksen päivystykseen tuli iltapäivällä 30.11. kaksi henkilöä, joilla ei ollut lainkaan kasvomaskia. Tällaiseen paikkaan tullessa pitäisi olla ehdottomasti maski kasvoilla sisään astuessa. Vaikka ei välittäisi itsestään, pitäisi ajatella muita ihmisiä. Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin ei pitäisi suhtautua kevytmielisesti eikä vähätellen.
Ihmettelevä