Nalletalo tuo toivottua piristystä

Pääkirjoitus 28.10.2020

Hämeenkyrön houkuttelevuus matkailupaikkakuntana nousee lapsiperheiden silmissä merkittävästi, kun Ti-Ti Nalle perheineen muuttaa Kyröskoskelle Koskilinnaan. Nallet palaavat seudulle vajaan kolmen vuoden Lempäälän-vierailun jälkeen. Ennen Lempäälään muuttoaan nalleperhe ehti olla vuodesta 2001 alkaen lapsiperheiden suosikkikohde Ikaalisissa.

Nalletalon tulo ratkaisee samalla myös yhden kunnan murheista. Koskilinnan kohtalo on ollut Hämeenkyrön kunnan päänvaivana jo useamman vuoden ajan. Taloa on yritetty pariin otteeseen myydäkin, mutta riittävän korkeaa tarjousta historiallisesta ja erittäin keskeisellä paikalla sijaitsevasta rakennuksesta ei ole saatu. Koskilinnaa on käytetty jonkin verran juhlatalona, messujen järjestämisessä ja näytelmäseuran kotipesänä, mutta suuren osan ajasta kiinteistö on ollut vajaakäytöllä. Edelleen kiinteistö jää kunnan omistukseen, mutta toiveissa on luonnollisesti pitkäaikainen yhteistyö nalleperheen kanssa.

Nalletalon äiti Riitta Korpela visioi Koskilinnaan myös muita yrityksiä ja onkin erittäin toivottavaa, että nalletalo houkuttelisi kylkeensä muitakin toimijoita, jotka haluavat tarjota tekemistä ja palveluita lapsiperheille. Nalletalon ympärille on mahdollista miettiä myös monenlaisia tapahtumia, joissa muutkin seudun yrittäjät pääsisivät tarjoamaan omaa antiaan perheille, niin paikallisille kuin matkailijoillekin. Jo pidempään suunnitteilla ollut liikennepuisto nytkähtää toivottavasti nyt myös toteutukseen asti.

Nyt kun koronaepidemian loppua ei ole vieläkään näkyvissä, voi olla melko varma, että kuluneen kesän tavoin myös ensi suvesta tulee vilkas kotimaanmatkailukesä. Nalletalo tuo seudullemme kaivattua vetovoimaa. Vielä jos näillä näkymin marraskuussa ovensa sulkevalle Ikaalisten kylpylälle löytyisi jatkaja, lapsiperheet voitaisiin saada pysymään seudullamme pidemmilläkin vierailuilla.