Näin rakennetaan pakina

Kilpailutus on avain taloudelliseen, tarkoituksenmukaisella ja tehokkaalla tavalla syntyvään pakinaan. Eri elementtien paras osaaminen on hajautunut osaamiskeskuksiin eri puolille maailmaa, joten urakka kannattaa jakaa osiin ja kilpailuttaa aliurakoiksi.Sakari Ilomäki kolumni

Vähimmäisvaatimuksena voi pitää jakoa, jossa ainakin otsikko, vokaalit, konsonantit ja välimerkit kilpailutetaan erikseen. Konsonanttien pysyvästä ylituotannosta kärsivä Puola on mainio apaja pakinoitsijalle, jolta vokaaliosuudet sujuvat mutta konsonanttien kanssa on haasteita.

Pilkkujen ja pisteiden alkuperää ei yksikään lukija pysty tarkastamaan, joten ne voi huoletta tilata sieltä, mistä halvimmalla saa. Kilpailukykyistä välimerkkituotantoa on tarjolla sopuhintaan eri puolilla maailmaa. Sujuva välimerkkilogistiikka mannerten välillä ei ole nykytekniikalla temppu eikä mikään. Välimerkkimarkkinoilla liikkuu myös väärennöksiä, mutta ne on helppo tunnistaa. Yleisin välimerkkiväärennös on tökerö. Tässä v-alkuisessa välimerkissä on viisi kirjainta, ja sitä käytetään lähinnä puhekielessä.

Kun raaka-aineet ovat koossa, pakinan synty on enää yksinkertainen järjestelykysymys. Asiansa osaava pakinankokoaja sommittelee alihankkijoiden tuotokset nokkelaan järjestykseen, esimerkiksi seuraavasti: öööööööööeeeeea uuuuuuuaaaaaa ääaaaaaaaiiiiiiäoäääääää,,,,,, !!!!!!!!! ?????????

Hetkinen.

Materiaalintoimitusketjussamme on häiriö, vikaa selvitetään parhaillaan.

Pahoittelemme!

Pakko turvautua kotimaiseen konsonanttituotantoon. Prkl.

 

 

Sakari Ilomäki