Naapuriapu on ihana asia!

mielipidekirjoitus pirkanmaa hämeenkyrö ikaalinen jämijärvi viljakkala

 

 

 

Erityisesti näin joulun alla tulee mieleen, että toivottavasti ihmiset auttavat toisiaan. Avun tarjoaminen ja sen vastaanottaminen ei aina ole helppoa. Suomalaiseen mentaliteettiin kuuluu kai omillaan pärjääminen ja toisaalta kiitollisuuden velka, jos tulee autetuksi. Meillä on Kyröspohjassa mahtavat naapurit ja haluan kiittää siitä kaikkia tasapuolisesti.

Näiden kahdentoista vuoden aikana, kun olemme Hämeenkyrössä asuneet, olemme huomanneet, että apua kyllä saa, kun kehtaa vain pyytää. Toisaalta autamme mielellämme, jos joku apua pyytää ja välillä olemme auttaneet vähän kysymättäkin. Erityisesti naapuriapu on korostunut tänä syksynä, kun meistä molemmat on olleet töissä Tampereella ja työpäivät ovat venyneet.

Sellaisia rajanaapureita, kuin meillä on, ei luultavasti ole kuin saduissa. Saamme usein uunituoretta pullaa ja muita leivonnaisia, itse tehtyä marjamehua, tuliaisia reissuilta ja tuoretta kalaa kalareissuilta.

Meidän naapurimme haravoivat ajankulukseen lehtiä meidänkin pihassa ja he pitävät huolta meidän alakouluikäisistä lapsista. Kuopuksemme on nyt ekaluokkalainen. Kun koulukuljetus jättää hänet portille, arkirutiineihin kuuluu, että hän käy heittämässä repun kotiin ja menee naapuriin, kunnes isosisko tulee koulusta. Tämä on valtavan suuri apu!

Esikoiselle ei kuulu enää neljännellä luokalla koulukyyti Kyröspohjaan. Näin pimeänä ja liukkaana aikana pyörällä ja kävellen kulkeminen on Kyröspohjantiellä liian vaarallista 10-vuotiaalle. Hämeenkyrön kunnan ja Hämeenlinnan hallinto-oikeuden mielestä tie on turvallinen kulkea, eikä kuljetusta myönnetty päätöksestä valittamisesta huolimatta. Onneksi tämäkin ratkesi naapuriavulla ja kuljetamme yhdessä muutaman sadan metrin päässä asuvan naapurin kanssa tyttöjä.

Syksyn aikana autoimme maailman herttaisinta leskirouvaa muuttamaan kylältä.

Tämän lisäksi haluaisimme laittaa hyvän kiertämään ja kutsua yksinäisen ihmisen meille joulun viettoon aattona. Meillä saisi seurata lasten joulun viettoa, syödä ja saunoakin. Ettei kenenkään tarvitsisi tuntea itseään yksinäiseksi jouluna, kutsuisimme rauhalliseen joulun viettoon rauhallisen henkilön. Jos tiedät jonkun tai juuri Sinä kaipaisit seuraa, meidän yhteystiedot saa toimituksesta.

 

Marianne ja Vesa Karhumaa

 

Lähetä oma mielipiteesi UutisOivan sivuille! Ota meihin yhteyttä sähköpostitse toimitus@oivaseutu.fi tai lähetä tekstiviesti tai WhatsApp-viesti numeroon 044 082 0040.