Mopoautot ovat turhakkeita

mielipidekirjoitus pirkanmaa hämeenkyrö ikaalinen jämijärvi viljakkala

 

 

 

Haluaisitko sinäkin ostaa mopoauton, kuuluisan riisikulhon, maanteiden kuninkaan? Tässä on muutama syy, miksi se ei mielestäni kannata. Mopoauto on muoviläjä, joka hajoaa, jos kerran sen johonkin kolhii. Mopoauto on epäkestävä popcorn-kulho. Kun ajat kolarin, mopoauton pinta-ala pienenee vain metrin pituiseksi ja levyiseksi. Lisäksi mopoautot ovat epävakaita. Olen nähnyt monta kertaa käännöksessä mopoauton kääntyvän kahdella renkaalla.

Mopoautot ovat tarpeettomia sen jälkeen, kun rajoitetut autot tulevat. Autot ylipäätään ovat niin paljon kestävämpiä kuin mautot. Mopoautot eivät kulje kovinkaan lujaa. Rajoitetuista autoista voi myöhemmin ottaa rajoittimen irti. Siksi kannattaa myydä mopoautot pois, sillä kukaan ei osta enää niitä rajoitettujen autojen tulemisen jälkeen.

Lisäksi mopoauto maksaa aivan liikaa. Saat hyvän auton samalla rahalla, kun ostat mopoauton. Hinta-laatusuhde ei siis täsmää. Korjaaminen myös maksaa erittäin paljon.

Moni on tietysti huomannut mopoautossa hyviäkin puolia, eihän niitä muuten ostettaisi. Mopoautolla ajaessa ei sade haittaa. Ajokortin ajaminen on myös helpompaa, jos on ajanut mopoautoa. Pitkien koulumatkojen taittamiseen mopoauto on myös kätevä.

On jokaisen oma päätös, haluaako ostaa mopoauton. Mielestäni esimerkiksi mopo tai skootteri on järkevämpi hankinta. Rajoittimella varustettu auto tietysti ajaa näidenkin ohi.

 

Manu Määttä
Ikaalisten yhteiskoulu

 

Lähetä oma mielipiteesi UutisOivan sivuille! Ota meihin yhteyttä sähköpostitse toimitus@oivaseutu.fi tai lähetä tekstiviesti 0400 922 803