Miten Ikaalisten keskustaan pääsee rallin aikana?

mielipidekirjoitus pirkanmaa hämeenkyrö ikaalinen jämijärvi viljakkala

 

Toimitukseen otti yhteyttä Ikaalisten keskustassa asuva henkilö, joka ihmettelee rallitapahtuman tuomista kapealle niemelle Ikaalisten vanhan kauppalan idylliin.
– Tapahtuman varjolla suljetaan keskustan kadut ja kulkuväylät koko päiväksi. Miten tänne keskustaan saati Toivolansaareen rallilauantaina pääsee tai miten täältä pääsee pois, soittaja kysyy.
– Ja vastaukseksi ei riitä, että oma auto pitää ennakkoon viedä sulkualueen ulkopuolelle, soittaja jatkaa.

Hän kertoo saaneensa postilaatikkoonsa tiedotteen, jossa on kartta kilpailureitistä ja kilpailun vuoksi suljettavista teistä ja sulun kestosta.
– Useimmat keskustan bussipysäkeistä ovat kilpailupäivänä poissa käytöstä ja bussit kulkevat poikkeusreittiä, mutta pysäkeillä ei ole tiedotteita asiasta eikä poikkeusreiteistä.

Soittaja kysyy myös mahdollisten kirkollisten toimitusten sujumisesta.
– Ei kai kirkkoon suunniteltuja tilaisuuksia sentään siirretä rallitapahtuman vuoksi?

Soittaja muistelee, että kun rallitapahtuma edellisen kerran järjestettiin Ikaalisten keskustassa, rallin jäljet näkyivät rata-alueen asfaltissa viikkojen ajan ”liikennekäyttäytymisen mallina”.
Lopuksi soittaja kysyy, missä muualla kuin Ikaalisissa rallitapahtuma tuodaan tällaisen idyllin keskelle ja tukitaan kaupungin keskustan kadut.

 

Lue, mitä rallisprintin järjestäjät vastaavat!

 

Lähetä oma mielipiteesi UutisOivan sivuille! Ota meihin yhteyttä sähköpostitse toimitus@oivaseutu.fi tai lähetä tekstiviesti 0400 922 803