Miten päätös tehtiin?

mielipidekirjoitus pirkanmaa hämeenkyrö ikaalinen jämijärvi viljakkala

 

 

 

Hämeenkyrön kunta haluaa profiloitua lapsiystävällisenä kuntana ja hyvänä työnantajana.

Nyt esiopetuksen sekä aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestämistä koskeva päätös, eli perusopetuksen alaisen kerhomallin valinta, on toteutettu pienen henkilöstöryhmän etuja silmällä pitäen, lasten ja muiden asiaan liittyvien henkilöstöryhmien kustannuksella.

On turha vedota laatuun – mitoitus jo itsessään kumoaa sen.

On turha vedota säästöihin – kerhomalli sellaisenaan toteutuessaankin tuo vähintään välillisiä lisäkustannuksia viimeistään pidemmällä aikavälillä, saati riskien realisoituessa, jolloin lisäkustannuksia syntyy heti.

Kaksivuotinen esiopetus häämöttää jo seuraavan lukuvuoden alkaessa, joten tämä nyt valittu ratkaisu on joka tapauksessa vain yhdeksi lukuvuodeksi. Ja taas joutuvat työryhmät suunnittelupöydän ääreen, työntekijät yt-neuvottelujen puristukseen ja perheet muutosten ja epävarmuuden keskelle.

Virkamiehet ovat ammattitaitoisesti esittäneet toimivaa ja perheitä palvelevaa ratkaisua, mutta sivistyslautakunta päätti toisin ja kunnanhallitus siunasi tämän päätöksen.

Odotan sivistyslautakunnan ja kunnanhallituksen perustelevan ratkaisunsa kuntalaisille.

 

Eskarilaisen vanhempi

 

 

Lue myös: Varhaiskasvatuksen henkilöstömitoitus puhutti henkilökuntaa (4.4.2019)

 

Lähetä oma mielipiteesi UutisOivan sivuille! Ota meihin yhteyttä sähköpostitse toimitus@oivaseutu.fi tai lähetä tekstiviesti 0400 922 803