Mitäs tänä keväänä aloittaisi?

Pääkirjoitus 10.1.2019

Näin tammikuun alussa moni miettii vastausta otsikon kysymykseen. Joululoman aikana on kerätty voimia ja moni kaipaa jotain uutta ja piristävää harrastusta talveen ja kevään odotukseen. Kansalaisopistojen kurssiesitteet ovat kuin karkkikauppa, jos rohkeus riittää lähteä kokeilemaan jotain uutta ja ehkä vähän oman mukavuusalueen ulkopuoleistakin juttua.

Hämeenkyrön kansalaisopiston tämän kevään kursseista helmenä nousee esiin alle kouluikäisille suunnatut tiederyhmät, joissa pienet tieteilijänalut pääsevät tutkimaan asioita eri aistien avulla. On hieno avaus, että lapsille tarjotaan vaihteeksi muutakin viihdykettä kuin jumppaa, muskaria ja kuvataiteita, koska eivät nekään kaikkia lapsia kiinnosta. Aikuisten puolella vaihtoehtoja on koko seudulla niin liikunnassa, musiikissa, kädentaidoissa, kielissä, kokkailussa ja vaikka missä muussa.

Kun kansalaisopistojen vaihtoehtoja selailee, on turha väittää, ettei seudullamme olisi harrastusmahdollisuuksia. Varsinkin kun opistojen tarjonnan päälle tulee vielä lukemattomien seurojen ja yhdistysten järjestämät harrastukset.

Uuden aloittaminen kysyy aina hiukan rohkeutta. Helpompaa ja ensi alkuun mukavampaakin voi olla vanhojen tuttujen harrastusten parissa jatkaminen tai ihan vaan kotona oleilu ja television katsominen. Uudet harrastukset ovat kuitenkin oivallinen piristysruiske, koska ketä tahansa meistä kiehtoo ainakin hieman uuden oppiminen tai sen huomaaminen, että alkuvaikeuksien jälkeen joku asia lähtee pikkuhiljaa sujumaan paremmin ja paremmin.

Eiköhän lähdetä tänä keväänä rohkeasti mukaan uusiin harrastuksiin ja osallistumalla mahdollisteta hyvät harrastusmahdollisuudet myös jatkossa!

 

Katri Linnikko
päätoimittaja