Millä yritysten nauha jatkumaan?

Pääkirjoitus 26.9.2019

 

Tampereen suunnasta Hämeenkyröä kohti ajettaessa on voinut jo useamman vuoden ajan seurata Ylöjärven kasvua. Teollisuushalleja on noussut kolmostien varteen niin vilkkaasti, että Hämeenkyrössä, Ikaalisissa ja Parkanossa on voitu vain kateellisena miettiä, miten vastaavaan kasvuun voisi päästä kiinni. Olisi hienoa nähdä yritysten nauhan vähitellen saavuttavan myös Hämeenkyrön.

Yritysten houkuttelun kannalta eletään kriittistä aikaa, kun Hämeenkyrönväylä lähtee lähikuukausina muotoutumaan. Hämeenkyrö on onneksi varautunut uuteen tielinjaukseen jo vuosikymmeniä sitten hankkimalla runsaasti maa-alueita tulevan tielinjan varrelta. Parhaillaan alueiden kaavoitusta kuitenkin vasta viritellään kunnassa, joten rehellisyyden nimissä, kaavoituksella on kiire. Tällä hetkellä kunnan suunnitelma on, että yrittäjiltä tiedustellaan kiinnostusta Hanhijärven ja Heiskan alueille niin, että toista aluetta aletaan todennäköisesti rakentaa ensin. Kunnan tulevaisuuden ja kehityksen kannalta eletään niin tärkeää aikaa, että kannattaa varmasti vakavasti miettiä, voisiko kaavoitusta esimerkiksi teknisen toimen lisäresursseilla vauhdittaa.

Koko seudun kannalta olisi tärkeää, että uuden ja sujuvamman kolmostien myötä myös Ikaalisten houkuttelevuus niin yritys- kuin asuinkuntana kasvaisi. Ikaalisissahan on sekä valmiita yritys- että asuintontteja, joita kannattaa nyt entistäkin aktiivisemmin markkinoida.

Niin uudet asukkaat kuin työpaikatkin seudullamme kantaisivat elinvoimaa oman kunnan lisäksi vähän myös naapurikuntaan usein ainakin asioinnin kautta. Nyt kun kolmostie on varmasti puheenaiheena ja esillä monin paikoin, Hämeenkyrön ja Ikaalisten olisi hyvä rinta rinnan esitellä seutuamme ja muistutella, että täällä hyvien yhteyksien varrella on tilaa uusillekin tulijoille.

 

Katri Linnikko
päätoimittaja