Mielikuvituskierros Hämeenkyrössä

mielipidekirjoitus pirkanmaa hämeenkyrö ikaalinen jämijärvi viljakkala

 

 

 

UutisOivassa on toivottu Hämeenkyrön keskustan siistimistä. Ajattelin jatkaa samasta aiheesta ja viedä ehdotuksen pusikkojen siivoamisesta ja pysäkkien koristelua pitemmälle. Tervetuloa mielikuvituskierokselle Hämeenkyrön keskustaan vuonna 2022. Kirjoitan tätä museonmäellä mänty selkäni takana, joten aloitetaan kierros täältä.

Ympärillä keväiset pellot ja lintujen laulu. Miten sopiva paikka terveysaseman ja virastojen henkilökunnalle kesäaikaan lounastaukoa varten.

Kahdessakymmenessä minuutissa ehtisi syömään eväät, levähtää ja palata takaisin työpisteelle. Paikalle tarvitaan vain penkki ja roskis. Muutaman puun kaato avaisi maiseman huikeaksi.

Jatketaan kierrosta hautausmaalle. Sen takana kulkee polku josta näkee järvelle ja jota pitkin pääsee Kirkkojärven lintutornille. Maisemia ja lintuja ihastelemaan pääsee nyt vaivattomasti kun kunta on korjannut lahonneet pitkospuut kunnon kävelysilloilla ja avannut reitin hautausmaan taaksekin. Lintutornilla näkyykin usein kuntalaisia iltakävelyllä, ja matkailijoita jotka ovat pysähtyneet Kehäkukan kahvilaan ja haluavat oikaista selkäänsä tai ulkoiluttaa koiransa kesken automatkan. Miten hyvän kuvan Hämeenkyröstä he saavatkaan kiipeämällä lintutorniin!

Lintutornin ja Kehäkukan välissä sijaitseva Siljanpuisto on kunnostettu ja siitä on tullut viihtyisä alue. Vastikään rakennetulla laiturilla istuu vanhus pyörätuolissaan nuoren kesäavustajan kanssa onkimassa. Vanhojen puiden alla joku istuu lehteä lueskellen, ja ihmeekseni näen parin eläkeläisen pelaavan petankia kuin Ranskassa ikään. Mitä ihmettä, mistä he ovat tänne uskaltautuneet, ihmettelen ja jatkan matkaa Kehäkukan parkkipaikan läpi sillan alta vanhalle urheilukentälle. Siellä moikkaan tuttuja, jotka nojailevat vihdoin perustetun koirapuiston aitaan. Samalla käyn tarkistamassa miten lehtikaalit kasvavat kunnan asukkaille vuokraamilla kasvipalstoilla.

Päätän tuoda lapseni illalla tänne pelaamaan koripalloa ja samalla laitamme tulen puiston keskellä olevalle nuotiopaikalle.

Ihanaa, että kunta silloin vuonna 2019 aloitti alueen kunnostuksen. Nyt kolme vuotta myöhemmin alue kukoistaa ja lisää Hämeenkyrön vetovoimaisuutta huomattavasti. Olen kuullut, että läheiseen kerrostaloon joku halusi muuttaa juuri tämän yhteisen olohuonepuiston vuoksi. Enkä ihmettele yhtään. Harvoinpa kerrostalon tai rivitalon asukas saa pihallensa näin upean jatkeen!

 

Krista Silmu

Lue myös: Hämeenkyrön keskustan siisteydestä (4.4.2019)

Lähetä oma mielipiteesi UutisOivan sivuille! Ota meihin yhteyttä sähköpostitse toimitus@oivaseutu.fi tai lähetä tekstiviesti 0400 922 803