Hämeenkyrö

54Frantsilan Hyvän Olon Keskus

Kyröspohjantie 320, 39100 Hämeenkyrö
040 591 8742
www.frantsilanhyvanolonkeskus.fi
aija.lento@frantsilanhyvanolonkeskus.fi

Frantsilan Luomuyrttitilan sydämessä majoitusmahdollisuus on 34 hengelle ja lisäksi kesäaikana luhdissa voi majoittua 6 henkeä.

 

 

 

 

47Hotelli Urkin Piilopirtti

Sasintie 400, 39150 Pinsiö
040 043 7340
www.urkinpiilopirtti.fi/hotelliyopyminen
info@urkinpiilopirtti.fi

Urkin Piilopirtin taide- ja luontohotelli valmistunut 2009 ja sisältää 14 hotellihuonetta sekä kaksi asuntoa. Huoneissa on taulutv:t, kalusteet businessluokan huoneissa Italiasta ja standardluokan huoneissa Pohjanmaalta. Ilmastointi, palosuojatut tekstiilit, ynnä muuta.
Businessluokan huoneissa lisäksi taiteilijan käsin tekemät keraamiset laatat suihkuhuoneissa. Piilopirtti sijaitsee järven rannalla, oma laituri hotellivieraille. Paikka oli aikoinaan Urho Kekkosen piilopirtti Tampereen seudulla.
Tupakoitsijoiden huoneita 4 (ei saa tupakoida sisällä, mutta järjestetty suoraan hotellihuoneesta ulkotilaan katos ja tupakointipaikka), yksi koirahuone (2 hh), yksi liikuntaesteisen huone (2 hh). Polkupyöränvuokrausta etukäteen tilattuna.
Ympärivuotinen. Laatujärjestelmä. Alueella on lisäksi muun muassa edustussauna (sisältää muun muassa sähkö- ja savusaunan ja muita tiloja), kokoustiloja ja 170 hengen (voidaan jakaa osiin) Paviljonki kokouksiin ja juhlatiloihin. Omaa kokkia on koulutettu muun muassa Sveitsissä ja Italiassa. A-oikeudet.

 

 

 

52Isokauppilan tila

Alaskyläntie 55, 39130 Sasi
040 073 3735, 03 371 1180
www.isokauppila.com
markku.isokauppila@kotiposti.net

Tila sijaitsee Mahnalanselän rannalla kauniissa ja palkitussa kansallismaisemassa, josta matkaa on Hämeenkyröön noin 11 kilometriä ja Tampereelle noin 30 kilometriä.
Vuokrattavana ovat pihamökki noin 50 neliötä 2–4 henkilölle; mukavuudet sekä rantasaunan ja veneen käyttömahdollisuus (ranta noin 150 m:n päässä), päärakennuksen toinen pääty 75 neliötä (2h+k) 4–6 henkilölle; mukavuudet sekä rantasaunan ja veneen käyttömahdollisuus, sekä kaksi tasokasta hirsimökkiä, käyttöalaltaan 108 neliötä (varustus 6 henkilölle). Kumpaankin mökkiin kuuluu oma ranta ja vene. Mökkien yhteydessä vuokrattavissa puulämmitteiset saunat takkatupineen (valmistuivat 2008).

 

 

 

48Motelli Kyröskoski

Korkomäentie 5, 39200 Kyröskoski
03 371 6868
www.motellikyroskoski.fi
taija@harkki.fi

Pappilanjoen rannalla sijaitseva entinen Oy Kyro Ab:n patruunan edustuskoti ja virkailijatalo. Graniittilattiaa, Billnäs-huonekaluja ja Alvar Aallon oppilaiden suunnittelema sali antavat vieraille mielenkiintoiset puitteet levähtää työn tai matkan jälkeen. Kodikkaita ja siistejä huoneita, joissa oma wc ja suihku, tv ja jääkaappi. Käytettävissä keittiöitä, yhteissauna ja -tiloja. Koneellinen ilmastointi. Ei tupakointia sisällä. Huoneita 18, vuoteita 40. Myös huoneistoja ja myös omalla saunalla. Matkaa Tampereelta 40 kilometriä. Kolmostieltä yksi kilometri. Kyröskosken palvelut kävelyetäisyydellä, muun muassa Ravintola Sarvi 300 metrin päässä.

 

 

 

Raimolan tila

Maisematie 480, 39130 Sasi
040 097 2639, 03 371 1214

Vanhassa päärakennuksessa yöpyy mukavasti 10 matkalaista. Lisäksi tasokas kuuden hengen rantamökki kalliorinteellä sekä savusauna.

 

 

 

171Talosen tila

040 511 6432
mokkiavainonline.sportum.info/stable/Tuote?teema_id=816&id=5735-20585&kieli=FIN#ad-image-0
timomakela73@gmail.com

Tilava maalaistalo Hämeenkyrössä vain 55 kilometriä Tampereelta. Sopii juhlien järjestämiseen saleineen ja tilavine keittiöineen. Pihassa myös tallirakennus, jossa kesäisin tanssitilaa.

 

 

 

 

205Villa Rauhasalo

Siljantie 13, 39100 Hämeenkyrö
050 306 3110
www.villarauhasalo.fi
tiinakoppane@gmail.com

Villa Rauhasalo rakennettiin 1920-luvulla matkustajakodiksi. Historiallisen talon sali on toiminut aikoinaan käräjäsalina ja juhlien pitopaikkana. Villa Rauhasalo sijaitsee Pappilanjoen tuntumassa Hämeenkyrön vanhassa keskustassa, vain kivenheiton päässä kolmostieltä. Pappilanjoen toisella puolella on Frantsilan Kehäkukka ja Purimo-laivan kotisatama. Vain noin 50 metriä on Kirkkojärven rantaan, jossa voi kalastaa tai vaikka pulahtaa uimaan. Vanhassa hirsirakenteisessa talossa on kodinomaista lämminhenkisyyttä ja vanhaa tunnelmaa. Yläkerran neljässä kahden hengen huoneessa voi yöpyä. Yöpymisen hintaan kuuluu aamiainen. Majoitushuoneilla yläkerran aulassa yhteinen wc, ja alakerrassa yhteinen suihku. Sauna lämpiää lisämaksusta. Alakerran salia ja salin kahta viereistä huonetta vuokrataan juhla- ja kokouskäyttöön. Juhlatilaan mahtuu enimmillään 40 henkilöä. Perinteistä suomalaista juhlaruokaa ja kakkuja Villa Rauhasalon omasta keittiöstä.

Ikaalinen

kylpylaIkaalisten kylpylä

Hauskaa ja hupaisaa, sitä löytyy Ikaalisten Kylpylästä joka päivä. Vesitropiikin poreissa ja pyörteissä viihtyvät kaiken ikäiset, ja lasten Vesimaailmassa on ilo ylimmillään aamusta iltaan. Vapaa-ajan aktiviteettien ja monipuolisten hyvinvointi- ja liikuntapalvelujen myötä Ikaalisten Kylpylästä on tullut kokonaisvaltainen Wellness-ajattelun keskus. Monipuolisesta Wellness-maailmasta voi jokainen ammentaa juuri itselleen parhaiten sopivat ja miellyttävimmät hyvän olon hoidot ja aktiviteetit. Kylpylästä löytyy maan monipuolisin hoito- ja hemmottelutarjonta sekä ihanteelliset kuntoilu- ja ulkoilumahdollisuudet sekä tietenkin Ti-Ti Nallen Talo ja muut piristysroiskeet lapsiperheille.

Perhelomat ja Wellness & Sport liikuntalomat, samoin kuin lasten ja nuorten maailma lisäävät Kylpylän vapaa-ajan tarjontaa. Ikaalisten Kylpylässä tapaat myös iskelmätaivaan kuumimmat tähdet ja halutessasi voit tanssia elävän musiikin tahdissa joka ilta. Lisäksi Kylpylän erityyppiset ravintolat tarjoavat makuelämyksiä jokaisen makuun ja tilanteeseen. Erilaisia tapahtumia, teatteria, näyttelyitä, festivaaleja ja kursseja löydät myös eri vuodenaikoina Kylpylän monipuolisesta ohjelmatarjonnasta, unohtamatta päivittäisiä Wellness & Sport -hyvän olon ohjelmia sekä perheloma-kausien ja juhlapyhien erikoisohjelmia.

 

 

 

majoitus_ikaalinen_kauppilaKauppilan Matkailutila

Kauppilanranta 2, 39500 Ikaalinen
044 586 7633, 044 591 4128
kauppila.net
kalle@kauppila.net, minna@kauppila.net

Kauppilan Matkailutila on täyden palvelun matkailukeskus ja laadukas loma-, juhla- sekä kokouspaikka kolmostien varressa. Se vuokraa mökkejä Kyrösjärven rannalla ja järjestää ohjelmapalveluja sekä seikkailu- ja kalastusretkiä. Laadukkaat ja yksilölliset tilat sopivat yritystilaisuuksiin, sukujuhliin, lomalla rentoutumiseen tai vaikkapa polttareihin. Kaunis sijainti luonnon keskellä sekä iloinen palveluhenki tekevät käynnistä varmasti ikimuistoisen.

Matkailutila sijaitsee lähellä monipuolisia palveluita. Luonnonkauniit hiihto- sekä ulkoilureitit, marjastus- ja sienestysmaastot, melontareitit ja hyvät kalapaikat ovat kaikki aivan vieressä. Lisäksi pohjoismaiden suurin kylpylä, Ikaalisten Kylpylä, sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä.

Kauppilan tilan historia ulottuu 1500-luvulle ja se on yksi Ikaalisten ja Kartun kylän vanhoista kantatiloista. Tilan pohjalaistyylinen vanha päärakennus eli Pytinki on rakennettu vuonna 1792. Nykyisen isäntäväen suku on omistanut tilaa vuodesta 1885. Tilan uudempi päärakennus valmistui 1898 ja tunnetaan nykyään Matkailutalona. 1900-luvun alussa tila oli Ikaalisten suurimpia maatiloja. Nykyisin maatilamatkailun lisäksi tilalla kasvatetaan luomuviljaa. Tilalla on myös oma museo.

Kauppilan Matkailutila tarjoaa kattavat palvelut ja viihtyisät tilat rentouttavan loman viettämiseen, onnistuneen yritystapahtuman järjestämiseen tai ikimuistoisen perhejuhlan juhlintaan. Tilan tarjoamien majoitustilojen lisäksi on mahdollista käyttää Ikaalisten Kylpylän läheisiä hotellipalveluita.
Kauppilassa onnistuvat isommatkin juhlat talon isäntäväen hoitaessa juotavat, syötävät sekä majoituksen. Tilan emäntä laittaa maistuvat tarjoilut asiakkaan toiveiden mukaan. Ruokien raaka-aineet tulevat omalta tilalta tai lähiseudulta ja ovat puhdasta kotimaista tuotantoa. Laadusta ei tingitä, tilalle on myönnetty Maakuntien parhaat -laatumerkki 2008.

Majoitustiloja tilalta löytyy moneen lähtöön. Matkailutalossa on majoitustilat 21 hengelle. Alakerran sali ja ruokasali tarjoavat puitteet jopa 70 henkilön tilaisuuksille, kuten perhejuhlille ja kokouksille. Kellarissa on myös tilava puulämmitteinen sauna, josta saa poikkeuksellisen pehmeät löylyt. Pihassa on myös savusauna, jonka saa lämpimäksi erillisvarauksella. Klubisaunalla on majoitustilat 6 hengelle. Vuonna 2005 valmistunut tilaussauna/vuokramökki on kaikilla mukavuuksilla ympärivuotiseen käyttöön.

Pehtoorin tuvassa on majoitustilat 5 henkilölle. Tupa on kauniissa maalaismaisemassa lepäävä, 1900-luvun alussa valmistunut entinen pehtoorin asunto. Talo on remontoitu ja modernisoitu ympärivuotiseen matkailukäyttöön vuonna 1998.

Toivankarin mökeissä on majoitustilaa 8 hengelle. Kaksi mökkiä sijaitsevat samassa pihassa. Mökit vuokrataan yhteishintaan ja ainoastaan kesäkäyttöön.

 

 

 

majoitus_ikaalinen_osakkeetLomaosakkeet

03 450 1222
lomaosakkeet.sportum.info

Lomarinteen, Kylpylä-Hotellin ja Termen lomaosakkeet tarjoavat edullista ja viihtyisää majoitusta omatoimiselle matkailijalle vain 300–400 metrin päässä Ikaalisten Kylpylästä.

 

 

 

 

 

majoitus_ikaalinen_mansoManso Camping

Kolmostie 1891, 39500 Ikaalinen
03 452 7222, talvisin 045 6712 052

www.ra-palvelut.fi

Manso Camping on viihtyisä ja hyvin hoidettu alue, joka sijaitsee kolmostien (E12) varrella 13 kilometriä Ikaalisista Parkanoon päin, Mansoniemen sillan vieressä. Tampereelle matkaa on 70 kilometriä.
Leirintäalueella on 20 erikokoista ja -tasoista mökkiä. Neljässä uusimmassa mökissä on mm. WC ja suihku. Alueen 50 vaunupaikkaa ovat tasaisella nurmella. Yöpyjien käytössä on myös kaksi saunaa ja takkahuone.

Lasten leikeissä viihdyttävät pomppulinna ja leikkimökki. Alueella on myös baari ja terassi, jossa järjestetään ohjelmailtoja ja karaokea.

Peruspalvelut ovat WC, suihkut, pesuhuone, sauna, keittorakennus, astianpesupaikka, juomavesipisteet, nuotiopaikka, koirien ulkoilutusalue, harmaaveden tyhjennys, neuvontapiste, postilaatikko, kahvio, elintarvikekioski, leikkipaikka, kävelypolku ja uimapaikka. Lisäpalveluina saa veneiden ja kanoottien vuokrausta, moottorivene kalastusretkiä varten, ja veneretkiä Kyrösjärvelle – kalastusta tai vesihiihtoa. Ohjelmat toteutetaan yhteistyökumppanin laadukkailla laitteilla.

Majoitusvaihtoehtoina löytyy leirintämökkejä, vaunupaikkoja, telttapaikkoja ja sähköpaikkoja.

 

 

 

majoitus_ikaalinen_mokkiavainMökkiavain

Karhoistentie 3 (Kauppakeskus Komppi), 39500 Ikaalinen
03 450 1362
www.mokkiavain.fi
kylpylakaupunki@ikaalinen.fi

Ikaalisten Kylpyläkaupunki välittää lomamökkejä ympäri vuoden sekä Pirkanmaalta että Satakunnasta. Idyllinen lomamökki tarjoaa makoisat unet ja unohtumattomia elämyksiä samalla kertaa. Maaseudun rauha ja mukava mökkielämä luovat tunnelman, jollaista ei muualla voi kokea. Mökkiavaimen nyt jo yli 100 mökin monipuolisesta valikoimasta löydät kaikenkokoiset ja -tasoiset vuokramökit Pirkanmaalta ja Satakunnasta. Lomamökit on luokiteltu viiteen tähtiluokkaan, perustuen valtakunnalliseen laatuluokitteluun.

Puhtaan luonnon ja kauniin maaseudun keskellä voit samoilla metsissä, marjastaa ja sienestää, hiihtää, meloa, uida ja soudella, kalastaa ja saunoa lempeissä löylyissä järven rannalla. Ota kaikki irti alueen monipuolisesta ohjelmapalvelu- ja matkailutarjonnasta ja varaa seurueellesi virkistysilta maatilalla, kalastussafari tai luontoseikkailu. Mökillä voi myös pitää vaikkapa kokouksen tai tulla ystävien kanssa istumaan iltaa, vaihtoehtoja löytyy jokaiselle. Yhdistä messut, juhlat tai kokous ja mökkiloma ja varaa mökkimajoitus. Mökkiavain välittää tasokkaita loma- ja kokousmökkejä jopa 45 hengen ryhmille.

Mökkiavaimen lisäpalveluihin kuuluvat ohjelmapalvelut kuten vauhdikkaat vesiurheilulajit Kyrösjärvellä (banaaninveto, vesihiihto, vetodonitsi, wakeboard, kelkka- ja mönkijäsafarit ja opastetut uisteluretket).
Hääpakettiin kuuluu tunnelmallisen majoituksen lisäksi aamiainen, kynttilät, kuohujuomaa ja hedelmiä. Mökkiavaimen kautta voi tilata myös aamiais- tai iltapalapaketin.

 

 

 

majoitus_ikaalinen_sarkilammiSärkilammin Marjatila

Särkilammentie 96, 39450 Sisättö
041 507 4448
www.sarkilammi.fi
marjatila@sarkilammi.fi

 

Hyvän Haltijan Majatalossa voit nauttia kiireettömästä olosta asiallisissa majoitustiloissa luonnon välittömässä läheisyydessä. Sijainti Ikaalisten ja Ylöjärven rajalla tarjoaa myös loistavat mahdollisuudet tutustua läheiseen Seitsemisen kansallispuistoon.

Patikointi-, hiihto- ja pyöräreiteille pääsee suoraan pihasta. Reittien varrella tauko- ja nuotiopaikkoja. Ympäristössä myös hyvät marjastus- ja sienimaastot sekä kalastuskohteita. Majoitustiloina on kahdeksan 2–4 hengen yksilöllistä huonetta. Kokonaiskapasiteetti on 25 henkilöä. Yhteiskäytössä on omatoimikeittiö, tilava puulämmitteinen ulkosauna, kaksi suihkua ja pukuhuone. Kaksi vesi-wc:tä ja vanhanajan puucee. Ilmastoitu kuivaushuone vaatteiden ja varusteiden huoltoon. Rantaan on 50 metriä.

Tarvittaessa käytössä on myös päärakennuksen 2–4 hengen sauna, jossa aina valmis -sähkökiuas ja suihku. Pihapiirissä tilava grillikota makkaranpaistoon, lohen loimutukseen ja nokipannukahvien keittoon vaikka yhteislaulun ja tietysti rennon seurustelun saattelemana. Kotaan mahtuu mukavasti 16 henkilöä. Kaksi soutuvenettä (eri järville), kanootti.

 

 

toivolansaari_72ppiToivolansaari Camping

Toivolansaarentie 1, 39500 Ikaalinen
Kesäisin 03 458 6462, muulloin 03 450 1222
www.toivolansaari.fi

Toivolansaari Camping sijaitsee huikean kauniilla paikalla rauhallisessa saaressa, vain 1,5 kilometrin päässä Ikaalisten keskustan palveluista. Toivolansaaressa on mukavia mökkejä, aittoja ja luhteja, vaunun kanssa liikkuvia odottaa tasainen ja laaja vaunualue. Vapaa-aikaa Toivolansaaressa voi viettää uimalla, saunomalla, vuokraamalla veneen, pelaamalla minigolfia ja lentopalloa tai lähtemällä vaikkapa lenkille valaistua kuntorataa pitkin.

Alueella on 15 eritasoisesti varusteltua mökkivaihtoehtoa sekä laajat nurmikentät matkailuautoille ja -vaunuille sähköpaikkoineen. Leirintäalueelle majoittujilla on käytössään lämpimät ja siistit wc- ja suihkutilat erillisissä huoltorakennuksissa. Alueelta löytyy myös keittokatos, jossa on keittolevyt ja kuuma vesi. Keskipäivän paahtavasta auringosta voi nauttia viihtyisällä terassilla tai ihastella järvimaisemaa viileässä kahviossa. Tarjolla on herkkuja ja juomia joka makuun.

Alueelta löytää myös beach volley -kentän, minigolf-radan, jättitrampoliinin sekä lasten leikkipaikan. Saaren poikki kulkee valaistu pururata, ja vastaanotosta on mahdollista vuokrata soutuvene tai kanootti. Myös erilaisia pelivälineitä on vuokralla. Pienen kävelymatkan päässä on tenniskenttä.
Viihtyisästä rantasaunasta voi nauttia yleisillä saunavuoroilla tai sen voi varata myös omaan käyttöön. Erillisessä saunatuvassa on mahdollista järjestää illanistujaisia sekä kokouksia. Tarvittaessa myös ateriapalvelut onnistuvat. Saunan kuistilta avautuu upea näkymä järvelle, ja laiturilta on hyvä pulahtaa vilvoittelemaan päivän päätteeksi. Illalla voi rentoutua niemennokassa makkaraa paistaen. Vain pienen kävelymatkan päästä lähtee laiva kohti Kylpylää.

 

Jämijärvi

majoitukset_jamijarvi_ainolaAinola

Matintie 3, 38800 Jämijärvi
040 059 0031
www.ainolanmajoitus.com
myynti@jamikeskus.fi

Sopii majoitukseen 8–12 henkilölle. Ulkorakennuksessa autokatos ja lämmin varastotila. Ainolassa majoittuu isokin ryhmä Jämin upeissa harjumaisemissa ja järven läheisyydessä. Kahdessa kerroksessa on monipuoliset tilat ja mukavuudet. Lämmin varastotila tarjoaa hyvät puitteet mm. suksien huoltoa varten. Uimarannalle on mökiltä matkaa 200 metriä ja Jämille 3 kilometriä.

 

 

 

majoitus_jamijarvi_alwaariAlwaari

Matintie, 38800 Jämijärvi
040 822 5082, 040 507 2041
www.alwaari.net
hr.rajamaki@pp.inet.fi
Sopii majoitukseen 6–8 henkilölle. Soveltuu myös lemmikin kanssa lomailevalle. Alwaarissa olosta nauttii siistissä ja avarassa loma-asunnossa, joka sopii erittäin hyvin myös lapsiperheille ja iäkkäämmille henkilöille. Alwaari sijaitsee luonnonkauniin Jämin harjun ja puhdasvetisen Jämijärven välissä. Uimarannalle on mökiltä matkaa 150 metriä ja lähimmälle hiihtoladulle 50 metriä.

 

 

 

majoitus_jamijarvi_hillaHilla

Arvontie 2, 38800 Jämijärvi
0500 564 605

www.hillamokki.com
tea.ylinen@suomi24.fi

Sopii majoitukseen 10–12 henkilölle. Alakerta 80 m² ja parvi 60 m², autokatos ja varasto. Hyvin varustellussa Hillassa mahtuu lomailemaan suurempikin porukka. Hillassa on kaksi makuuhuonetta sekä suksienhuoltotila ja autokatos. Hilla sijaitsee hyvien ulkoilumahdollisuuksien lähellä. Uimarannalle on mökiltä matkaa 200 metriä ja Jämille 3 kilometriä.

 

 

 

majoitus_jamijarvi_kuninkaankartanoHotelli Kuninkaankartano

Käyntiosoite: Kuninkaanlähteentie 392, 38700 Kankaanpää; vastaanotto: Sormelantie 77, 38800 Jämijärvi
040 573 6120
www.jamikeskus.fi/majoitus
myynti@jamikeskus.fi

Hotelli Kuninkaankartanossa on kuusi huonetta. Huoneessa oma wc ja suihku.

 

 

 

 

majoitus_jamijarvi_jamiHotelli Reima Country Center

Käyntiosoite: Jämintie 650, 38800 Jämijärvi; vastaanotto: Sormelantie 77, 38800 Jämijärvi
040 573 6120
www.jamikeskus.fi/majoitus
myynti@jamikeskus.fi

Reima Country Centerissä on 16 hotellihuonetta. Huoneessa oma wc ja suihku.

 

 

 

 

majoitus_jamijarvi_lumihoviHuoneistohotelli Lumihovi

Käyntiosoite: Jämintie 638, 38800 Jämijärvi; vastaanotto: Sormelantie 77, 38800 Jämijärvi
040 573 6120
www.jamikeskus.fi/majoitus
myynti@jamikeskus.fi


Lumihovissa on kahdeksan huoneistoa. Huoneistossa on oma makuuhuone, keittiö ja sauna.

 

 

 

 

JukolaJukola

Jämintie 562 38800 Jämijärvi
050 575 7059
www.porinseudunhiihtajat.fi/hiihtomaja-jukola/
pentti.naskali@pp.nic.fi

Sopii majoitukseen jopa 28 henkilölle. Ihanteellinen isoille ryhmille. Mökki sijaitsee rauhallisen luonnon ympäröimänä ja kuitenkin lähellä palveluja. Keittiöllä varustetussa hiihtomajassa voit itsekin huolehtia ryhmäsi ruokahuollosta.

 

 

majoitus_jamijarvi_jakalaJäkälä

Mäntykankaantie 8 C, Perhepuisto
040 063 9320
www.jaminloma-asunnot.fi/

optapio@gmail.com

Sopii majoitukseen 4 henkilölle. Huoneistoala 63,5 m². Tunnelmallinen Jäkälä sijaitsee Perhepuiston mökkialueella noin 700 metrin päässä hiihtotunnelista.

 

 

 

Harjula ulkokuvaJämi Harjula

Harjukuja 5, 38800 Jämijärvi
044 975 0777
turvaani.fi/

kimmo.vaani@gmail.com

Sopii majoitukseen 10+4 henkilölle, 1,5 kerrosta, 150 m², uudella Harjukaava-alueelle. Hyvin varusteltu mökki, 4 makuuhuonetta, joissa jokaisessa oma TV, varasto- /voitelutilaa, valokuitu, WLAN. Olosta voi nauttia ulkoporeammeessa ja isolla katetulla terassilla.

 

 

 

majoitus_jamijarvi_helmiJämin Helmi

Mäntykankaantie 2 C, Perhepuisto, 38800 Jämijärvi
044 573 6510
www.jaminhelmi.fi
myynti@jamimyynti.fi

Sopii majoitukseen 12 henkilölle. Hyvinvarusteltu loma-asunto 116 m², 3 makuuhuonetta. Jämin Helmi on 2009 valmistunut korkeatasoinen loma-asunto jopa 12 henkilölle. Hämeenkankaan lenkkipolut ja hiihtoladut löytyvät aivan nurkalta ja matkaa Jämille on vain kilometrin verran. Hiekkapohjainen uimaranta on 150 metrin päässä.

 

 

 

LomatalotJämin Lomatalot: Ilves ja Saukko

Käyntiosoite: Jämintie 620-622, 38800 Jämijärvi; Vastaanotto: Sormelantie 77, 38800 Jämijärvi
040 573 6120

www.jamikeskus.fi/majoitus/jaminlomatalot
myynti@jamikeskus.fi

Sopii majoitukseen 12 henkilölle per talo. Kuusi makuuhuonetta, huoneistoala 165,5 m². Lähellä Jämin palveluita, hiihtotunnelille matkaa 350 metriä. Mökeissä on tilaa isommallekin ryhmälle. Sopii hyvin leirikoululaisille tai hiihtoleireille.

 

 

 

 

 

majoitus_jamijarvi_metsatahtiJämin Metsätähti

Arvontie 4, 38800 Jämijärvi
040 865 1191
jaminmetsatahti.net
info@jaminmetsatahti.net

Sopii majoitukseen 8–10 henkilölle. Kaksikerroksinen viiden tähden huvila, 4 makuuhuonetta. Jämin Metsätähti on ympärivuotiseen käyttöön tarkoitettu, tasokkaasti sisustettu ja hyvin varusteltu lämpöhirsimökki, joka sopii erinomaisesti myös lapsiperheille. Allergiaystävällisessä mökissä ei lemmikkieläinmajoitusta. Lähimmälle uimarannalle on matkaa 150 metriä.

 

 

majoitus_jamijarvi_kanervaKanerva

Mäntykankaantie 6A, 38800 Jämijärvi
040 847 5520
www.jaminmokit.fi/kanerva
paivi.korpihalla@gmail.com

Sopii majoitukseen 8 henkilölle. Huoneistoala 110 m². Kanerva-mökki sijaitsee Jämin upeiden ulkoilu- ja hiihtomaastojen keskellä. Mökissä on 4 erillistä makuuhuonetta.

 

 

 

majoitus_jamijarvi_ketahiKetahi

Mäntykankaantie 2 B, Jämijärvi
02 547 1033; 02 573 6510
lomahotelli.jami@saunalahti.fi

www.ketahi.com

2005 valmistunut kodikas Ketahi tarjoaa tilat isommallakin ryhmälle. Hiihtoputkelle on matkaa noin 800 metriä, valaistuille laduille 100 metriä ja Jämin hermokeskukseen 800 metriä. Suunnistusmaastot alkavat tontilta. Uintimahdollisuus hiekkapohjaisessa lammessa aivan mökin vieressä.

 

 

 

majoitus_jamijarvi_kielomakiKielomäki

Joukontie 1, Mielahti
040 966 0030
kielomaki@elisanet.fi

Sopii majoitukseen 10 henkilölle. Hyvin varusteltu mökki hetivalmiilla saunalla. Tyylikkäästi sisustettu vapaa-ajan asunto on suunniteltu ympärivuotiseen käyttöön. Tekninen varustetaso on korkea ja mökki on varustettu mm. hetivalmis-saunalla sekä varaavalla vuolukivitakalla. Kielomäen vuokralaisilla on myös käytössään mm. soutuvene ja inkkarikanootti. Lähimmälle uimarannalle on matkaa noin 20 metriä.

 

 

 

majoitus_jamijarvi_kilpolaKilpola

Matintie 5, Jämijärvi
040 022 7280
www.kilpola.com
kilpola@hotmail.fi

Sopii majoitukseen 5–15 henkilölle. Kolme huoneistoa vuokrattavissa yhdessä tai erikseen. Kilpola tarjoaa korkeatasoista majoitusta komeassa hirsitalossa ympäri vuoden. Mökissä on kolme huoneistoa: keskellä Orvokki, päädyissä Karoliina ja Pauliina. Voit myös vuokrata koko Kilpolan ja käyttää huoneistoja yhdistetysti. Lähimmälle uimarannalle on matkaa 200 metriä, ladulle pääsee suoraan Kilpolan pihasta.

 

 

 

majoitus_jamijarvi_koivurantaKoivuranta

Pitkärannantie 86, 38800 Jämijärvi
040 089 3637
www.jaminloma-asunnot.fi/loma-asunnot/koivuranta
myynti@jamimyynti.fi

Sopii majoitukseen 7–9 henkilölle. Tilava mökki, jossa esteettömyys on huomioitu. Koivuranta on vuonna 2006 valmistunut tilava hirsimökki. Majoitustilaa kolmessa makuuhuoneessa yhteensä 7:lle ja lisäksi 2 lisävuodepaikkaa. Erillinen saunarakennus ja grillikota. Saunalle, kodalle ja rantaan on rakennettu tukevat luiskat ja kulkuväylät.

 

 

 

Kuntoutuskeskus KankaanpääKuntoutuskeskus Kankaanpää

Kelankaari 4, 38700 Kankaanpää
02 47 333
www.kuntke.fi

Tasokkaita hotellihuoneita sekä huoneistomajoitusta yksittäisistä asiakkaista isoillekin ryhmille. Huonehintaan sisältyy aina aamiainen seisovasta pöydästä sekä allasosaston ja liikuntatilojen käyttö.

 

 

 

 

 

majoitus_jamijarvi_lomahotelliLomahotelli Jämi

Jämintie 659, 38800 Jämijärvi
02 547 1033

www.jamille.fi
lomahotelli@jamimyynti.fi

Lomahotelli Jämillä on maineikkaat perinteet ilmailuharrastajien kohteena. Jo lähes kahdeksankymmenen vuoden ajan Lomahotelli Jämillä on majoittunut niin lentäjä-ässiä, purjekoneiden rakentajia kuin iso kirjava joukko muita ilmailun harrastajia ja ammattilaisia.

Vuodesta 1935 Jämi on kehittynyt Suomen ensimmäisestä purjelennon koulutuspaikasta monipuoliseksi harrastus- ja lomakohteeksi ja Lomahotelli Jämi useita eri palveluja tarjoavaksi idylliseksi hotelliksi.

 

 

 

majoitus_jamijarvi_luistokasLuistokas

040 054 4663
www.luistokas.com
info@luistokas.com

Sopii majoitukseen 6–8 henkilölle. Uusi ympärivuotinen hirsirakenteinen loma-asunto Luistokas sijaitsee Jämin Perhepuiston mökkialueella noin 500 metrin päässä hiihtotunnelista ja 200 metrin päässä kirkasvetisestä hiekkapohjaisesta uintipaikasta, hiekkamontuista. Väljät, viihtyisät ja kodikkaat tilat sekä hyvä varustetaso.

 

 

 

 

majoitus_jamijarvi_luppoLuppo

Mäntykankaantie 6E 38800 Jämijärvi
040 847 5520
www.jaminmokit.fi/luppo
paivi.korpihalla@gmail.com

Uusi perheenkokoinen, tasokas mökki. Lupossa voi majoittua ympäri vuoden lähellä Jämin palveluita ja upeaa hiekkapohjaista uimalampea. Ulkoilureitit lähtevät pihasta. Myös lemmikin voi ottaa mukaan. Lupossa on mm. kaksi makuuhuonetta, vuodesohva ja lämmin suksienhoitotila.

 

 

 

 

majoitus_jamijarvi_mustikkaMustikka

Arvontie 5 38800 Jämijärvi
040 847 5520

www.jaminmokit.fi/mustikka

paivi.korpihalla@gmail.com

Sopii majoitukseen 8 henkilölle. Kaksikerroksinen viiden tähden huvila, 4 makuuhuonetta.

 

 

 

majoitus_jamijarvi_mantylaMäntylä

Mäntykankaantie 10B 38800 Jämijärvi
040 847 5520
www.jaminmokit.fi/mantyla
paivi.korpihalla@gmail.com

Sopii majoitukseen 2–4 henkilölle. 55 m², sopii myös lemmikin kanssa lomaileville. Uusi, käsinveistetty hirsimökki Mäntylä sijaitsee Perhepuistossa, aivan ulkoilumaastojen vierellä – mökin pihasta pääset hyppäämään suoraan ladulle. Mökissä hyvinvarusteltu keittiö, makuuhuone, jossa vuoteet kahdelle, olohuone, jossa levitettävä vuodesohva sekä pesutilat ja sauna. Mökissä myös langaton internet-yhteys.

 

 

majoitus_jamijarvi_pajulahtihousePajulahti House

Mäntykankaantie 6F, 38800 Jämijärvi
050 503 0040
www.pajulahti.info
myynti@pajulahti.info

Sopii majoitukseen 4–6 henkilölle. Monimuotoinen 120 m² vapaa-ajan vuokra-asunto. Pajulahti House on tyylikäs vapaa-ajan vuokra-asunto hiihtolatujen, lenkki- ja vaellusreittien välittömässä läheisyydessä.
Uimapaikka on parinsadan metrin päässä. Mökissä on väljät ja kodikkaat tilat. Hyvä varustetaso – vuokralaiset ovat antaneet erinomaista palautetta.

 

 

 

kunta_2013.psdPikku-Itävalta

Lähdepurontie 4, 38800 Jämijärvi
02 572 970 (Jämijärven kunta)
www.jamijarvi.fi/kunta/vapaa-aika/pikku-itavalta

Sopii majoitukseen 15 henkilölle. Kaksikerroksinen loma-asunto, huoneistoala 168 m². Pikku-Itävalta on Jämijärven kunnan vuokraama majoitustila, jossa on alakerrassa 2 x 3 hengen makuuhuone ja yläkerrassa 3 x 2 hengen makuuhuone ja yksi 3 hengen makuuhuone. Mökin alakerta on esteetön. Erikseen sovittaessa mahdollisuus myös lemmikin kanssa majoittumiseen.

 

 

 

 

majoitus_jamijarvi_polarjamiPolar Jämi

Jämintie 634, 38800 Jämijärvi
040 081 0350
www.villajami.fi
villajami@villajami.fi

Uusi viiden tähden huvila Jämin Harjualueella 12 henkilölle. Loisteliaat loma- ja edustuskäyttöön soveltuvat 150 m² tilat sopivat niin yrityskäyttöön kuin perhelomailuun.
Neljä makuuhuonetta, tilavat oleskelu- ja ruokailutilat, maisemalasiseinä, tv-aula, 90m² terassitiloja, iso sauna ja ulkoporeallas, suksi- ja pyörän huoltotilat.

 

 

majoitus_jamijarvi_puolukkaPuolukka

Arvontie 7, 38800 Jämijärvi
040 847 5520
www.jaminmokit.fi/puolukka
paivi.korpihalla@gmail.com

Sopii majoitukseen 8 henkilölle. Kaksikerroksinen viiden tähden huvila, 4 makuuhuonetta.

 

 

 

majoitus_jamijarvi_tertunhelmiTertun Helmi

Jämijärventie 839, 38800 Jämijärvi
040 508 2200
www.mokkihaku.fi/fi/cabin/info/id/13486

Sopii majoitukseen 3 henkilölle ja kesäaikaan erillisessä aitassa yöpyy 3 henkilöä. Tertun Helmi on viihtyisä lomamökki ympärivuotiseen lomailuun. Mökki sijaitsee keskellä kaunista maalaismaisemaa noin 13 kilometrin päässä Jämiltä.

 

 

 

 

 

majoitus_jamijarvi_tuoriTuorin lomamökit

050 553 0215
www.tuorinlomamokit.fi
lomamokit@saunalahti.fi

Neljä mökkiä Jämijärven rannalla kauniissa maalaismaisemassa: Jutila, Aurinkopaikka, Aurinkorinne ja Ilta-Aurinko. Jutilassa majoittumisen lisäksi mahdollisuus juhlien järjestämiseen tunnelmallisessa Liiterissä. Jutila ja Aurinkopaikka vuokrattavissa myös talvisin.
Jämille matkaa noin 6 kilometriä.

 

 

 

majoitus_jamijarvi_aurinkoVilla Aurinko

Matintie 2, 38800 Jämijärvi
040 865 1191
jaminmetsatahti.net

info@jaminmetsatahti.net

Sopii majoitukseen 6–10 henkilölle. Tilava huvila, jossa 3 makuuhuonetta ja parvi. Villa Aurinko on ympärivuotiseen käyttöön tarkoitettu, tasokkaasti sisustettu ja hyvin varusteltu lämpöhirsimökki, joka sopii erinomaisesti myös lapsiperheille. Allergiaystävällisessä mökissä ei lemmikkieläinmajoitusta. Lähimmälle uimarannalle on matkaa 150 metriä.

 

 

 

VillajamiVilla Jämi

Jämintie 634, 38800 Jämijärvi
040 081 0350
villajami@villajami.fi
www.villajami.fi

Viiden tähden luksushuvila, joka sopii majoitukseen 17 henkilölle. Villa Jämi on yksi Suomen näyttävimmistä vuokrakohteista Jämin ytimessä, hiihtostadionin vieressä. Upeat loma- ja edustuskäyttöön soveltuvat 350 m2 tilat täyttävät vaativimmankin vieraan toiveet.
Seitsemän makuuhuonetta, isot ruokailu- ja oleskelutilat, tv-huone, maisemaparveke, yli 200 m² terassitiloja, tunnelmallinen kolmen saunan Spa-osasto, Honkakota..

 

Viljakkala

Haverin kultakaivoksen matkailualue

Haverin lomakylä, Ravintola Kulta Casino
03 371 2180, 040 508 9047 (Kultahaverin Vapaa-aika Oy)
03 371 2293 (Ravintola Kulta Casino)
www.haveri.fi, www.kultacasino.fi

Haverin lomakylän alueella on vuokrattavana yli 30 huvilaa.

 

 

 

viljakkala_muotiaistenMuotiaisten lomamökit

Muotiaistentie 100, 39340 Karhe
040 083 5465
hakanen65@gmail.com
www.muotilomat.fi

Kaksi korkeatasoista lomahuvilaa Haverin kultakaivoksella sekä lomamökkejä Karhejärven rannalla. Lisäksi matkailuauton vuokrausta.

 

 

 

Satahämeen lomamökit

040 0432 585

Lomahuviloita Haverin kultakaivoksella ja Sonnussa Kyrösjärven rannalla.

 

 

 

soukko7.200x0Soukon lomamökit

Kyrönlahdentie 788
39340 Karhe
040 083 1522, 040 509 5804

www.soukko.com

Kaksi lomahuvilaa järven rannalla viikko- tai viikonloppulomailuun ympäri vuoden sekä koko kesäksi vuokrattavia mökkejä. Tilalla toimii kesäisin kukkamyymälä, josta saa kesäkukkia, erilaisia amppeleita ja vihannesten taimia.

Hämeenkyrö

ruoka_hameenkyro_einolaKESÄKAHVILA

Einolan kievari

Perämaantie 2, 39170 Jumesniemi
044 595 5612
www.einolantila.fi
einolantila@gmail.com

Einolan kievari on kesällä 2011 avattu kesäkahvila. Kahvila sijaitsee Hämeenkyrössä, Jumesniemen kylässä. Terassikahvila pitää oviaan auki vain kesäaikoina.

 

 

 

ruoka_hameenkyro_einolaTILAUSRAVINTOLA/PITOPALVELU

Einolan tila

Mammankuja 109, 39170 Jumesniemi
03 371 1162, 044 5955 612
www.einolantila.fi
einolantila@gmail.com

Ruokaa ja kahvia ryhmille tilauksesta. Komealla paikalla Jumesniemessä järven rannalla seisoo Einolan talo. Jumesniemi on vanhaa hämeenkyröläistä asutusaluetta, jonka muinaiseen
syntyyn vaikutti Kokemäenjoen vesistöreitti. Einola on vanha sukutila sekä toimiva maa- ja karjatila. Jo 1500-luvulla siellä on hoidettu karjaa ja viljelty peltoja. Tilasta on sanottu, että se on maailman kauneimmalla paikalla, Enonselän rannalla, korkealla kalliolla. Korkeusero järvenpinnan ja talon kivijalan välillä on 29 metriä.

Sali on valmiina vieraiden tulla. Ikkunasta näkyy 7 saarta ja viljapeltoa. Emäntä on kattanut pöydän perinteisin maalaisherkuin. Hän loihtii maitoherkkuja, kotijuustoa ja jälkiruuaksi ternimaidosta ”uunijussia” .
Vuodenaikojen vaihtelu vaikuttaa tarjoiluun. Ruokailu tapahtuu talon suuressa pirtissä.

Tampereelta puolen tunnin ajomatka, Tampere-Pori -tieltä 5 kilometriä Jumesniemeen, Hämeenkyrön kirkolta 20 minuutin ajomatka.

 

 

 

ruoka_hameenkyro_emmaEmman baari

Nuijamiestentie 51, 39100 Hämeenkyrö
050 569 1012
www.facebook.com/emmanbaari

Suomalaisessa kulttuurissa Esson baari on synonyymi huoltoaseman baarille. Vuonna 1962 Hämeenkyrössä aloittanut Esson huoltoasema seilaa nykyään ST!: n lipun alla, mutta kyläläisten suussa paikka on ikuisesti Esso. Esson baarin tiloissa toimii nyt Emman baari, joka on huoltoasema, josta saa kahvin ja ruoan lisäksi myös autoille huoltoa.

Aukioloajat: ma–pe kello 7.30–20, la kello 9–18, su 11–18. Kotiruokalounas: arkisin kello 11–14.30.

 

 

 

ruoka_hameenkyro_final1Final 1

Valtakatu 59, 39200 Kyröskoski
03 371 3066
www.facebook.com/Final-1-270416764149/

Pizzan voi temmata mukaansa vaikka pakastealtaasta. Mutta kun haluaa sen myös maistuvan, suunnaksi voi ottaa Kyröskosken Final 1 kebab-pizzeria.

Aukioloajat: ma–pe: 10.30–22, la 11–22, su 12–22

 

 

 

ruoka_hameenkyro_frantsilaFrantsilan Kehäkukka

Yrjö-Koskisentie 1, 39100 Hämeenkyrö
03 371 4637
www.frantsilankehakukka.fi/matkailusivut
asiakaspalvelu@frantsilankehakukka.fi

Hämeenkyrössä Pappilanjoen rannalla sijaitseva Frantsilan Kehäkukka on Hämeenkyrön suosituin matkailukohde. Kauniissa vanhassa vuonna 1875 rakennetussa koulurakennuksessa toimii viehättävä kahvila, talonpoikaistyyliin sisustettu kasvisravintola sekä yrtti- ja lahjatavaramyymälä, josta tuliaisiksi voi ostaa aitoja suomalaisia tuotteita vuoden ympäri. Kehäkukan suolaiset kasvisleivonnaiset ja ihanat luomumarjapiiraat nautittuna haudutetun yrttiteen tai kahvin kera houkuttelevat herkkusuita ympäri vuoden. 40-paikkainen joenrantaterassi, lasinen mehiläispesä, Hämeenkyröstä käsin puotihuone ja taidenäyttelyt täydentävät Kehäkukan tunnelmallista ilmapiiriä.

Kesäkuukausina pihapiirissä on lisäksi 300 yrtin näytepuutarha, käsityöpuoteja, Hämeenkyrön matkailuinfo sekä m/s Purimo -laivan kotisatama. Kaikki nämä löytyvät aivan kolmostien kupeesta Hämeenkyrön kirkonkylän keskeltä 35 kilometriä Tampereelta Vaasaan päin.

Aukioloajat: ma–la kello 10–17, su ja pyhäpäivisin kello 11–17. Noutopöytälounas ma–pe kello 11–14.

 

 

 

Grillikahvila Pölkky

Tampereentie 1931, 39150 Pinsiö
040 685 4536
www.facebook.com/pages/Grillikahvila-P%C3%B6lkky/398476060291244

Maukasta ja maistuvaa perinteistä grilliruokaa. Kesäisin valikoimasta löytyy myös erilaiset jäätelöt.

Aukioloajat: ma–pe kello 10–22, la–su 12–20.

 

 

 

hameenkyro_ruoka_heiskaHeiskan Hiltun Pirtti

Heiskankuja 1, 39100 Hämeenkyrö
040 703 2589
www.heiskary.fi
hiltunpirtti@heiskary.fi

Vanhassa Pakari-rakennuksessa toimii tunnelmallinen kahvila. Tarjoamme kotitekoista lounasta, kahvia, leivonnaisia ja herkullisia ruokatuliaisia kotiin vietäväksi. Parhaita mahdollisia tuotteita puhtaista aineista, niinkuin ennenvanhaan! Lounasta kello 11–14. Heiskalta voit varata myös tilat erilaisten juhlien viettoon.

Aukioloajat: ma–pe kello 10–15. Lounas kello 11–14.

 

 

 

ruoka_hameenkyro_urkkiTILAUSRAVINTOLA/PITOPALVELU

Hotelli Urkin Piilopirtti

Sasintie 400, 39150 Pinsiö
040 043 7340
www.urkinpiilopirtti.fi
info@urkinpiilopirtti.fi

Ryhmille tilauksesta maittavaa ruokaa ja kahvia. Lounasruoasta juhlaruokiin. Tilaa on 10–150 hengen ryhmille. Täydet anniskeluoikeudet.

 

 

ruoka_hameenkyro_pitomampselliTILAUSRAVINTOLA/PITOPALVELU

Juhlapalvelu Mampselli

Telkontie 50-2, 39200 Kyröskoski
040 728 4064
www.mampselli.fi

minna.plihtari1@gmail.com

Pitopalvelu, Juhlapalvelu Mampsellin erikoisalaa ovat hyvät tarjottavat pikkupurtavista pitopöytään. Tarjottavat valmistetaan aina asiakkaan toivomusten mukaan. Kaiken suunnittelusta toteutukseen voi jättää juhlapalvelun huoleksi. Mampselli toimii yhteistyössä Kirmon tilan kanssa. Alkujaan 1800-luvulta olevassa aidossa Pakarissa ja sitä ympäröivässä maalaismiljöössä on helposti tavoitettavissa vanhanajan lämmin juhlatunnelma.

Mampselli palvelee myös aivan tavallisen ruokatalouden ongelmatilanteissa. Hyvä ruoka on oleellinen tekijä niin arjen pyörityksessä kuin juhlien kohokohtana!

TILAUSRAVINTOLA/PITOPALVELU

Hiltun Tiltut pitopalvelu

Heiskankuja 1, 39100 Hämeenkyrö
0407032589
www.hiltuntiltut.fi

Ympäri vuoden maukasta ja maistuvaa pitoruokaa. Tilaisuudet suunnitellaan asiakkaan toiveiden mukaan.

 

 

 

ruoka_hameenkyro_ekitekiKESÄKAHVILA

Kuvakahvila Ekiteki

Maisematie 206, Hämeenkyrö
050 401 1878

Kesäisin auki olevassa kuvakahvilassa voit nauttia luonnonkauniista valokuvista. Ruokalistalta löytyy muun muassa vohvelit makeilla ja suolaisilla täytteillä, kotileivonnaisia ja tietenkin myös suveen kuuluvat jäätelöt!

Kuvakahvilan tiloissa on Erkki Luumin luontokuvamyyntinäyttely sekä kirja- ja pehmolelukauppa. Samassa rakennuksessa toimii Valokuvauskeskus Ekiteki.

 

 

 

ruoka_hameenkyro_huoltokeskusKyröskosken huoltokeskus Oy/ Bosch Car Service autohuolto (entinen Shell)

Valtakatu 46, 39200 Kyröskoski
03 371 6148

Vuodesta 1957 toiminut, nostalginen entisen Shell-huoltamon kahvio, jonka yhteydessä toimii Matkahuolto. Tarjolla nauttimaan maittavia grillituotteita ja tuoreita munkkeja. Avoinna ma–pe kello 8–18

Aukioloajat: ma–pe kello 8–18

 

 

 

Kyröskoski torin aasialainen ruoka

Valtakatu 42, 39200 Kyröskoski
040 193 8959

Laaja valikoima kiinalaisia, thaimaalaisia ja japanilaisia herkkuja. Annoksia myös mukaan. Seisovassa pöydässä erilaisia aasialaisia kastikkeita, friteerattua kanaa, kevätrullia, nuudeleita, sushia ja salaattia.

Aukioloajat: ma–pe kello 10.30–21, la–su kello 11.30–22. Lounas seisovasta pöydästä: ma–pe kello 10.30–16, la–su kello 11.30–16.00.

 

 

 

ruoka_hameenkyro_harkitupaLounas-Kahvila Härkitupa

Härkikuja 2, 39100 Hämeenkyrö
0400 517 335
www.facebook.com/harkitupa

Aivan Hämeenkyrön keskustassa, liikekeskuksen katutasossa palvelee ystävällinen lounaskahvila Härkitupa. Hyvän kahvin ja herkullisten leivonnaisten lisäksi myös aamupalaa ja lounasta.

Aukioloajat: arkisin kello 6.30–15. Lounas 11–14.

 

 

 

ruoka_hameenkyro_teepeeLounaskahvila TeePee/Scan Burger

Kärrykuja 7, 39100 Hämeenkyrö
040 576 8572

Kolmostien varrella sijaitseva entinen Teboilin huoltoasema (pihassa nykyään ST 1:n kylmäasema), jossa palvelee Lounaskahvila TeePee/ Scan Burger. Veikkauksen palvelut. Tässä Pitkon tunnetuksi tekemä parlamenttibaari!

Aukioloajat: ma–pe kello 6–22, la kello 7–22, su kello 8–18. Aamupala kello 6–10. Keitto- ja kotiruokalounas: kello 10.30–14.

 

 

 

ruoka_hameenkyro_mannanmakiKESÄKAHVILA

Mannanmäen näkötornin kesäkahvila

Tornitie 34, 39100 Hämeenkyrö
040 764 1252
anavakka@hotmail.com

Mannanmäen näkötornin yhteydessä toimii kesäisin kahvila, joka on auki näkötornin aukioloaikojen puitteissa.

 

 

 

ruoka_hameenkyro_mampselliMampsellin Lounas

Jaakontie 2, 39200 Kyröskoski
040 728 4064
www.mampselli.fi/

Kotiruokalonasta Kyrelin päädyssä.

Aukioloajat/lounas: 10.30–13.30.

 

 

 

ruoka_hameenkyro_mihariKESÄKAHVILA

Miharin rantakioski

Maisematie 802, 39100 Hämeenkyrö
040 583 487
www.mahnala.com/rantakioski

Miharin rantakioski palvelee ohikulkijoita ja uimareita Maisematien varrella kesäkaudella. Rannalla on myös grillikatos, wc, pukukoppi ja pöydät penkkeineen.

 

 

 

ruoka_hameenkyro_kesakahvilaKESÄKAHVILA/TILAUSRAVINTOLA

Miinan kesäkahvila

Miharintie 318, 39130 Hämeenkyrö
040 531 6349
www.miinansavusauna.fi

Miinan kesäkahvila sijaitsee Hämeenkyrön Sasissa ainutlaatuisessa savusaunamiljöössä järven rannalla. Tarjolla on sekä suolaisia että makeita herkkuja. Kahvilasta myös Tampereen Jäätelötehtaan artesaanijäätelöt, jäätelömestarin tekemiä, ilman keinotekoisia makuaineita ja täyteaineita! Maku aidoista hedelmistä ja maidosta. Miinan kesäkahvila on auki vain tilauksesta.

 

 

 

ruoka_hameenkyro_moisioMoision Kotipakari

Ristamäentie 24, 39100 Hämeenkyrö
03 371 6641
www.moisionkotipakari.fi
info@moisionkotipakari.fi

Loppuvuodesta 2013 valmistunut uusi myymälä ja viihtyisä kahvio, johon pääsee myös hyvin esimerkiksi pyörätuolilla. Ruokaleivät (myös täysruisleipä), kahvileivät, suolaiset ja konditoriatuotteet – myös tilauksesta. Asiakaspaikkoja 30, kesällä lisäksi terassi. Aamiainen kello 6.30–10 ja salaattilounas kello 10.30–12

 

 

ruoka_hameenkyro_purimoTILAUSRAVINTOLA/PITOPALVELU

M/S Purimo

Yrjö-Koskisentie 1, 39100 Hämeenkyrö
050 063 9170
www.purimo.net
purimo@purimo.net

M/S Purimo risteilee kesäisin Hämeenkyrön upeissa kansallismaisemissa. Purimolla voit järjestää myös juhlat ja kokoukset, joiden yhteydessä saat tilauksesta myös ruoan ja kahvituksen.

 

 

 

ruoka_hameenkyro_palviporttiPalviportti

Parkumäentie 3, 39100 Hämeenkyrö
03 371 5555
palviportti.fi

Palviportti on 17-vuotias perheyritys kolmostien varrella. Valikoimaamme kuuluvat muun muassa palviliha, makkarat, tuoreliha, puolivalmisteet ja säilykkeet. Lihat tulevat Punkalaitumelta, Metsärannan tilalta. Lihamyymälän yhteydessä toimivaan kahvilaamme, josta löytyy muun muassa sämpylöitä, kuumaa makkaraa sekä leivonnaisia.

Aukioloajat: ma–to kello 8–17, pe kello 8–18, la kello 9–14

 

 

 

ruoka_hameenkyro_paussipaikkaPaussi-Paikka

Valtatie 3, 39100 Hämeenkyrö
03 371 3325
www.facebook.com/pages/Paussi-Paikka

Palvelu ja ruoka hyvää, talo viihtyisä sisältä ja ulkoa. 110 asiakaspaikkaa (45 hengen kabinetti + 40 paikan kesäterassi). Sellainen on hirsinen Paussi-Paikka aivan kolmostien varrella.

 

 

 

TILAUSRAVINTOLA/PITOPALVELU

Pitopalvelu Anavakka

Urjaistentie 60, 39230 Osara
040 764 1252
www.facebook.com/Anavakka

Perhejuhlien (max. 100 henkeä) järjestäminen: ristiäiset, rippi- ja hääjuhlat, muistotilaisuudet, syntymäpäivät… pienemmätkin tilaukset huomioiden, esimerkiksi rotinakori vastasyntyneen kotiin, käsintehtyjä karjalanpiirakoita ja niin edelleen.

 

 

 

TILAUSRAVINTOLA/PITOPALVELU

Pitopalvelu Anttila

Tunnelikuja 3, 39100 Hämeenkyrö
033713501, 0400898392

Pitopalvelua erilaisiin tilaisuuksiin.

 

 

 

ruoka_hameenkyro_hammurabiRavintola Hammurabi

Härkikuja 2, 39100 Hämeenkyrö
045 602 9660
www.facebook.com/hammurabiravintola

Marraskuussa 2014 avatusta monipuolisesta ja viihtyisästä ravintolasta löytyy hampurilaisia, siipiä, kanafileitä, falafelia, salaatteja, pihvejä, lohi- ja jättikatkarapuannoksia, nakkiranskalaisia, lihapullia, kebabia ja pizzaa eli suoraan sanottuna ruokaa koko perheelle.

 

 

 

 

ruoka_hameenkyro_sarviSarvi

Valtakatu 43, 39200 Kyröskoski
03 371 5630
www.ravintolasarvi.fi
info@ravintolasarvi.fi

Ruokaseurusteluravintola Sarvi Kyröskoskella tarjoaa maittavaa lounasruokaa arkisin kello 11–14. Tarjolla on sekä myös à la carte -annoksia ja pizzoja sekä lounasaikaan että sen ulkopuolella. Isompikin seurue on tervetullut, sillä paikkoja on terassi mukaan lukien 150.

 

 

 

ruoka_hameenkyro_selviSelvi

Härkikuja 6, 39100 Hämeenkyrö
03 371 5444
www.facebook.com/pages/Selvi-H%C3%A4meenkyr%C3%B6/

Kirkonkylän sielukkaan kiertoliittymän sivusta löytyy hampurilaispaikka Selvi. Avoinna kello 11–21.

 

 

 

 

ruoka_hameenkyro_taatanaittaTILAUSRAVINTOLA/PITOPALVELU

Taatanaitan Pitopassurit

Kirkkoahde 2, 39100 Hämeenkyrö
03 371 6677, 040 590 6176

Juhla- ja pitopalvelu kestitsee vieraansa Nuuttilan Juhlatalossa, kolmostien läheisyydessä. Perhejuhlat, ryhmäruokailut ynnä muut 20–100 hengelle. Avoinna tilauksesta.

 

 

 

Venttiili

Kyrönsarventie 5-7, 39100 Hämeenkyrö
040 358 3358
www.ravintolaventtiili.fi
info@ravintolaventtiili.fi

Venttiili on monipuolinen ravintola ja yökerho, joka sijaitsee Hämeenkyrön sydämessä. Lounas seisovasta pöydästä arkisin kello 11–14. Iltaisin tarjoilemme ruokalistalta lisäksi wingsejä, hampurilaisia ja muita herkkuja.

 

 

 

ruoka_hameenkyro_puimasuuliKESÄKAHVILA

Yrjölän marjatilan Puimasuuli

Maisematie 643, Mahnala
03 371 1163, 0400 625 636
www.yrjolanmarjatila.fi

Kesäaikaan auki oleva Yrjölän marjatilan Puimasuuli – suoramyymälä ja kahvio – sijaitsee Maisematien varressa upealla maisemapaikalla. Siellä on myynnissä oman tilan tuotteita ja lisäksi myös muiden tilojen ja pientuottajien tuotteita.

Ikaalinen

ruoka_ikaalinen_kylpylaIkaalisten Kylpylä

Ikaalisten Kylpylästä löytää lukuisia monipuolisisia ja viihtyisisiä ravintoloita.

Ravintola Violetta on kylpylän pääravintola, joka tarjoaa päivisin runsaan buffet-pöydän herkkuja. Iltaisin suosittu ja vauhdikas viihderavintola, jonka parketilla pyörähdellään joka ilta. Maanantaisin maankuulut Naistentanssit, keskiviikkoisin Tähtitanssit Suomen suosituimpien tanssittajien tahdissa. Valittu myös Vuoden tanssiravintolaksi. Kaksi viihtyisää baaria.

Ravintola Charmant on tunnelmallinen ja tasokas á la carte -ravintola Violettan naapurissa. Rauhallinen ja viihtyisä miljöö sopii niin intiimeihin kynttiläillallisiin kuin vaativiin edustustilaisuuksiin. Monipuolisen ja säännöllisesti uudistuvan menun herkut tyydyttävät vaativimmankin kulinaristin toiveet. Kattavalta viinilistalta löytyvät laatuviinit eri ruokalajien seuraksi. Aukioloajat: ma–to kello 18–23, pe–la kello 18.00–00.30 Sunnuntaisin ja pyhäpäivisin suljettu. Pöytävaraukset suositeltavia.

Ravintola Rondo on mutkattoman rento ruokapaikka Kylpyläkadun varrella, jonka mehevät, runsastäytteiset pizzat maistuvat koko perheelle. Mittavan pizzalistan lisäksi tarjolla myös ruokaisat parila-annokset sekä lasten annokset. Aukioloajat: ma–la kello 12–23, su ja pyhäpäivisin kello 12–22.

Pub Romeossa voi istua iltaa hyvässä seurassa viihtyen. Karaoke tiistaisin.

Café Toscasta saa päivän rientojen lomassa tuoreen kahvin, herkulliset kahvileivät, pikkusuolaiset, jäätelöt ja virvokkeet.

Tropical Bar sijaitsee vesitropiikin yhteydessä, ja on täysin oikeuksin varustettu juomien ja pikkupurtavan keidas.

Wanha Ravintola on oiva paikka pitää esim. syntymäpäivä- tai muita perhejuhlia sekä asiakas- tai henkilökuntatilaisuuksia. Tilauksesta myös erilaisia teemailtoja.

 

 

 

ikaalinen_ruoka_jyllinkoditJyllin Kodit

Jyllinkatu 3, Ikaalinen
03 4590 4620
www.jyllinkodit.fi
ravintola@jyllinkodit.fi

Ikaalisten keskustassa, Jyllin Kodilla toimiva Ravintola Sofia on koko perheen kotiruoan ykköspaikka.
Viihtyisässä, täysin uudistetussa Ravintola Sofiassa on 100 asiakaspaikkaa. Ravintolasalin läheisyydessä sijaitsevat 20 hengen kabinettitilat, jotka mahdollistavat yksityisemmän lounasruokailun tai kokousten ja merkkipäivien vieton. Ravintola Sofiassa suositaan kotimaisia ja lähiruokaraaka-aineita. Voit noutaa lounaan ravintolasta myös mukaasi.
Kotiruokalounas: arkisin kello 11–14, pyhinä kello 12–15

 

 

 

ruoka_ikaalinen_hevoskievariTILAUSRAVINTOLA/PITOPALVELU

Luomajärven Hevoskievari

Luomajärven Hevoskievarissa, maalaismaiseman keskellä järjestyvät unohtumattomat juhlat. Täällä voi viettää häitä, syntymäpäiviä tai yrityksen juhlia ympäri vuoden. Yläkerran tanssivintti kesäkoivuineen takaa kesäisin iloisen vanhanajan tunnelman sekä tilavat puitteet ruokailuun ja kunnon tansseille samassa tilassa suuremmallekin ihmismäärälle. Talvisin intiimin ja lämminhenkisen tunnelman kynttilöineen sekä öljylyhtyineen luo Kievarin alakerran talonpoikastyylinen ravintola. Kokoustiloihin järjestyvät tilauksesta kokouskahvit ja maittavat lounaat.

 

 

 

ikaalinen_ruoka_luontoLuontoeväät

Ikaalisista ja sen lähiympäristöstä löytyy luonnon antimia melkein käden ulottuvilta. Tässä muutama menovinkki:

Seitsemisen ja Helvetinjärven kansallispuistojen järvissä ja lammissa on onkiminen ja pilkkiminen sallittu ilman erillistä lupaa jokamiehenoikeudella (rajoitusosat huomioiden). Näiden puistojen helmaan houkuttavat maisemien lisäksi myös syksyn marjat ja sienet.

Hämeenkankaan moni-ilmeinen luonto kutsuu sekin upeisiin harjumaisemiin ja raikkaisiin mäntymetsiin. Samalla se tarjoaa mainion satoaitan, erityisesti puolukoiden ja vahveroiden ystäville.

Hämeenkankaan Eräharrastajat järjestävät kesäisin perhokalastuksen opetusta ja perhokalastussafareita erityisesti Niinisalon niittylammilla, saaliina jalokalat. Pro kalastus tarjoaa sekin laadukkaita kalastusmatkoja. Pääasialliset saalisalueet ovat Pirkanmaan kuuluisat kuhavedet Kyrösjärvi sekä Rauta-Kulovesi.

Kyrösjärvi tarjoaa myös omatoimiselle upeat mahdollisuudet monipuoliseen kalastukseen ja luonnon rauhasta nauttimiseen. Erähenkisiä odottavat esimerkiksi Leppäsjärven koskissa mainiot kala-apajat.

 

 

 

ruoka_ikaalinen_myllynleipaMyllyn Leipä

Myllyn Leipä Oy on perustettu nykyiselle paikalleen, luonnonkauniin Kyrösjärven rannalle jo vuonna 1958, tasan sata vuotta sen jälkeen, kun Ikaalisten Wanhan Kauppala perustettiin vastarannalle. Paikallinen lähileipomo tarjoaa asiakkailleen monipuolisen valikoiman tuotteita ruisleivästä kahvileipään ja konditoriatuotteisiin.

Perheyritys ponnistaa aiemmin leipomon paikalla sijainneen olutpanimon ja myllyteollisuuden perinteistä. Niistä pidetään edelleen vahvasti kiinni ja niitä kunnioitetaan myös nykyajan leipomossa, jossa uusi yrittäjäpolvi tekee edeltäjiensä lailla suuren osan työstä käsin. Taikinat saavat hellävaraisen käsittelyn ja pitkän lepoajan, jolloin leivän aromikkuus pääsee oikeuksiinsa. Perinteet ovat parhaiten säilyneet leipomon ruisleipätuotannossa: leipään käytetään jauhona sataprosenttista ruista, mausteena vain suola. Todelliseksi asiakkaiden suosikiksi on noussut oma Hiivaton Revitty Ruisleipä.

Leipomon yhteydessä on viihtyisä 50-paikkainen ja savuton myymälä-kahvila, josta avautuvat hienot näkymät Kyrösjärvelle. Kahvion yhteydessä on kesäterassi vilvoittavan veden äärellä 10 hengelle.

Myymälä-kahvilasta ostat herkulliset leivät ja leivonnaiset joko mukaasi matkalle tai paikan päällä nautittavaksi.
Aukioloajat: kesä–elokuussa ma–pe kello 8–18, la 9–14. Talvikaudella ma–pe kello 8–17. Keittolounas: ma–pe kello 10–15

Jämijärvi

ruoka_jamijarvi_areenaTILAUSRAVINTOLA/PITOPALVELU

Jämi Areena

Jämintie 655, 38800 Jämijärvi
040 769 9183
jamijarvi.fi/kunta/vapaa-aika/jamiareena

kirsi.leppihalme@jamijarvi.fi

Jämi Areenalla voi järjestää tilausruokailun pitopalvelun toimesta tai omin voimin. Paikalta löytyvät astiastot sekä pienimuotoinen keittiö kylmiöineen.

 

 

ruoka_jamijarvi_korsuretketTILAUSRAVINTOLA/PITOPALVELU

Korsuretket

Kivimäenkuja 152, 38800 Jämijärvi
040 578 6580
www.korsuretket.fi
myynti@korsuretket.fi

Onnistunut päivä kruunataan Korsukylässä maistuvalla ruoalla! Tarjontamme pääpaino on riistalla ja kauden herkuilla – lähiruokaa suosien. Tarvittaessa ruoat toimitetaan myös omiin juhlapaikkoihin.

 

 

 

ruoka_jamijarvi_jamiLomahotelli Jämi

Jämintie 659, 38800 Jämijärvi
02 547 1033, 044 573 6510
www.jamille.fi
myynti@jamimyynti.fi

Lomahotelli Jämin ravintolassa A-oikeudet. Lounaan lisäksi tarjolla á la carte -annoksia, grilliruokaa sekä pizzaa. Myös ateriapalvelut kotiin ja yrityksiin Jämijärven alueella. Lomahotelli Jämillä järjestetään ammattitaitoisesti juhlia ja tilaisuuksia.

Aukioloajat: ma–to kello 9–20, pe–la kello 9–22, su kello 9–20. Lounas seisovasta pöydästä ma–pe kello 11–14, la–su kello 12–16.

 

 

 

ruoka_jamijarvi_lumikahvilaLumikahvila

Sormelantie 77, 38800 Jämijärvi
040 573 6120

www.jamikeskus.fi
myynti@jamikeskus.fi

Hiihtotunnelin palveluosassa sijaitsevasta kahvilasta saatavilla kahvia ja pientä purtavaa. Myös maukkaita ruoka-annoksia saatavissa – helposti ja nopeasti, myös mukaan!

Aukioloajat: ma–pe 9–16, la–su 9–13.

 

 

 

 

ruoka_jamijarvi_pitokauhaTILAUSRAVINTOLA/PITOPALVELU

Pitokauha

Loukkulantie 2, 38800 Jämijärvi
040 566 7517
posti@pitokauha.fi
www.pitokauha.fi

Menut suunnitellaan asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Erikoisemmatkin tilaisuudet onnistuvat, sillä Pitokauhan käytössä on astiasto jopa 300 hengelle, myös paellapannu vuokrattavissa. Toimimme 80 kilometrin säteellä Jämijärveltä, ja järjestämme juhlat pienistä suuriin.

 

 

 

ruoka_jamijarvi_kekkeriTILAUSRAVINTOLA/PITOPALVELU

Pitopalvelu Kekkerikeittiö Ritakorpi

Korvenkyläntie 87, 38800 Jämijärvi
040 821 2468
tuula.ritakorpi@sppnet.fi

Valmistaa sinulle maukkaat perinteitä kunnioittavat juhlaruuat joko Korvenhovin omissa tai asiakkaan tiloissa. Myös erilaiset ruokatilaukset ja leivonnaiset järjestyy, oli kyseessä sitten juhlat, kokous tai saunailta tai muuten vaan.

 

 

 

 

ruoka_jamijarvi_skononTILAUSRAVINTOLA/PITOPALVELU

Skönön Safarit

Jämintie 621, 38800 Jämijärvi
040 726 1302
www.skononsafarit.fi
safarit@skononsafarit.fi

Tunnelmalliset ja herkulliset ruokailut Kelopirtillä tai Kodalla kruunaavat päivän kuin päivän. Elävä tuli ja kynttilän valo luovat tunnelman ruokailuun ja illanistumiseen pois ravintolamaailmasta.

Viljakkala

TILAUSRAVINTOLA/PITOPALVELU

Juhlapalvelu Kievari

Viljatie 13, 39310 Viljakkala
03 371 2197

 

 

Kultahaverin Vapaa-aika

Puistolantie 1
39130 Viljakkala
040 508 9047
www.haveri.fi
kulta@haveri.fi

Hot wingseja, panineja ja Isontuvan jäätelöä. Baarissa on A-oikeudet ja sieltä saa ostettua peruselintarvikkeita. Erityistilauksesta myös kokousruokailut ja tarjoilut erilaisiin juhliin.

 

 

Ravintola Haverin Kultahippunen

Ylöjärventie 1 39310 Viljakkala
www.facebook.com/RavintolaHaverinKultahippunen

Ravintola. A’la carte -listalta pihvit, pizzat, hot wingsit ja kebabit. Elintarvikemyymälä, josta nestekaasut, grillihiilet ja polttopuut. Veikkauspiste. Seo-kylmäasema.

Lounas: arkisin 11-15.

 

 

 

Ravintola Kultacasino

Haverintie 16, 39310 Viljakkala
03 371 2293
www.kultacasino.fi
info@kultacasino.fi

KultaCasino Oy ja Haverin Lomakylä on vuodesta 1985 toiminut pieni perheyritys, joka tarjoaa ravintola- ja majoituspalveluita Viljakkalassa, Haverin Kultakaivoksen matkailualueella.

 

Hämeenkyrö

aktiviteetit_hameenkyro_urkkiEdustussauna Urkin Piilopirtti

Sasintie 400, 39150 Pinsiö
040 043 7340
www.urkinpiilopirtti.fi
info@urkinpiilopirtti.fi

Tilaussauna. Tiloihin kuuluu savu- ja sähkösauna, takkatupa 30 hengelle, näköalasisäveranta, saunan terassi, jättilaituri ja piha-aluetta. Paikka on luonnonkaunis ja taiteellinen entinen presidentti Urho Kekkosen piilopirtti Tampereen seudulla. Yksityishenkilöille perhejuhliin (esimerkiksi 60-vuotispäivät) ja muutoin saunailtana suuremmalle porukalle, joka on käytännössä ollut vähintään 20 henkilöä.

Tiloja on mahdollisuus vuokrata myös ilman saunoja. Hinta on silloin yksilöllinen ja riippuu päivästä ja ajankohdasta. Saunatilat ovat A-oikeuksin varustettu tilausravintola.

 

 

 

aktiviteetit_hameenkyro_heiskavilleHeiska/ Villen savusauna

Heiskankuja 1, 39100 Hämeenkyrö
040 4849 361
www.heiskary.fi

Tilaussauna. Villen savusaunan yhteyteen kuuluvat takkatupa, kylpytynnyri ja kesäkeittiö. Savusaunaan mahtuu 15 saunojaa.

Sanotaan, ettei mistään ole parempi astua sisään kuin lämpimän savusaunan ovesta. Saunan löyly hellii sekä mieltä että kehoa ja sen jälkeinen hyvän olon tunne kestää useita päiviä. Kesäillan hämärässä tai talvisen tähtitaivaan alla voit löylyjen lomassa käydä virkistäytymässä kylpytynnyrissä tai nauttia virvokkeita Takkatuvassa. Takkatupaan mahtuu 20–30 henkilöä.

 

 

 

Frantsilan Hyvän Olon Keskus

Kyröspohjantie 320, 39100 Hämeenkyrö
040 591 8742
www.frantsilanhyvanolonkeskus.fi
aija.lento@frantsilanhyvanolonkeskus.fi, info@frantsilaretket.com

Frantsila Spa on ainutlaatuinen kokonaisuus hemmottelevia hoitoja, lempeitä löylyjä ja kylpemistä tähtitaivaan alla. Yrttisaunassa arjen murheet kaikkoavat mielen ja kehon saadessa lepotuokion Frantsilan omien yrttituotteiden siivittämänä. Kylpytynnyrimme kutsuu hellään huomaansa halutessasi Frantsilan kylpytuotteilla maustettuna. Eksoottisen kylvyn jälkeen maailmaa katseleekin taas hieman leppoisemmin silmin. Frantsila Spa tarjoaa ihastuttavia hoitoja aina ayurvedisestä pää- ja kasvohoidosta ja aromaterapiasta kalevalaiseen jäsenkorjaukseen.

Kaikki Frantsila Spa-hoidot tulee tekemään ammattitaidolla koulutettu terapeutti talon ulkopuolelta. Varaa hoitosi mielellään jo 4 viikkoa etukäteen, jos haluat toivomasi hoidon. Voit kysellä myöhemminkin, mihin hoitoihin on aikoja.

Frantsila Retket tarjoaa ympäri vuoden erilaisille asiakas-, kokous- ja henkilökuntatilaisuuksille mahdollisuuksia, jotka lähentävät ja antavat uusia voimavaroja jaksamiseen. Frantsila Retkien monipuoliset hyvän olon palvelut, talonpoikainen idylli ja ryhmäsi toiveiden pohjalta räätälöity ohjelma luovat hyvät edellytykset aidoille elämyksille, rentoutumiselle ja virkistymiselle.

Kokonaisvaltaisisia hyvän olon palveluita: rentouttavia luontaishoitoja, herkullisisia kasvisruokaherkkuja, luontoretkiä, risteilyitä upeissa maisemissa, monipuolista kulttuuritarjontaa, retkiä F.E. Sillanpään synnyinsijoille ja monta muuta mieltä ja kehoa virkistävää elämystä. Monipuolisesta palvelutarjonnasta rakennetaan ohjelmapaketit ryhmäasiakkaiden toiveiden mukaan muutaman tunnin vierailusta aina usean päivän kestäviin tilaisuuksiin.

 

 

 

aktiviteetit_hameenkyro_kehakukkaFrantsilan Kehäkukka

Yrjö-Koskisentie 1, 39100 Hämeenkyrö
03 371 4637
www.frantsilankehakukka.fi/matkailusivut
asiakaspalvelu@frantsilankehakukka.fi

Hämeenkyrössä Pappilanjoen rannalla sijaitseva Frantsilan Kehäkukka on Hämeenkyrön suosituin matkailukohde. Kauniissa vanhassa vuonna 1875 rakennetussa koulurakennuksessa toimii viehättävä kahvila, talonpoikaistyyliin sisustettu kasvisravintola sekä yrtti- ja lahjatavaramyymälä, josta tuliaisiksi voi ostaa aitoja suomalaisia tuotteita vuoden ympäri. Kehäkukan suolaiset kasvisleivonnaiset ja ihanat luomumarjapiiraat nautittuna haudutetun yrttiteen tai kahvin kera houkuttelevat herkkusuita ympäri vuoden.

Suomen kesän elinvoimaa on tallennettuna pusseihin, purkkeihin ja pulloihin – ruuaksi ja rohdoksi. Valikoimiin kuuluvat kaikki Frantsilan luomuyrttitilan tuotteet asiantuntevan henkilökunnan opastuksella. 40-paikkainen joenrantaterassi, lasinen mehiläispesä, Hämeenkyröstä käsin puotihuone ja taidenäyttelyt täydentävät Kehäkukan tunnelmallista ilmapiiriä. Frantsilan kaikki luontaistuotteet löydät myös Kehäkukan verkkokaupasta. Kesäkuukausina pihapiirissä on lisäksi 300 yrtin näytepuutarha, käsityöpuoteja, Hämeenkyrön matkailuinfo sekä m/s Purimo-laivan kotisatama. Kaikki nämä löytyvät aivan kolmostien kupeesta Hämeenkyrön kirkonkylän keskeltä 35 kilometriä Tampereelta Vaasaan päin.

 

 

 

aktiviteetit_hameenkyro_heiskaHeiskan kesäteatteri

Heiskankuja 1, 39100 Hämeenkyrö
050 554 2412, 040 484 9361
www.heiskary.fi/heiskan-kesateatteri
kauno.perkiomaki@gmail.com, aune.hamadi@heiskary.fi

Kesällä 2016 Heiskan kesäteatterilla huvitellaan 70-luvun hengessä. Näyttämölle tuodaan huumorilla, nelihenkisellä orkesterilla ja paikallisilla mausteilla höystetty musiikkinäytelmä Röyhylän kesäkimara. Käsikirjoitus ja ohjaus Beni Siltala, musiikin tuotanto Raimo Mäensivu.

 

 

 

Holman tilapuoti

Osaranraitti 101, 39230 Osara
041 362 8730
www.facebook.com/holmantilapuoti

Tilamyymälä, jossa myytävänä lampaanlihaa ja jalosteet. Lampaantaljat, langat ynnä muut. Kesäkahvila, jossa lounasta. Kotieläimiä ja lahjatavaraa.

 

 

aktiviteetit_hameenkyro_puotihuoneHämeenkyröstä käsin – Puotihuone

Yrjö-Koskisentie 1, 39100 Hämeenkyrö

Kukkuramitoin kyröläisiä käsitöitä: kortit, kynttilät, asusteet ja kudonnaiset, kuivakukat ja jauhot, mehut ja hillot, vanhat tavarat.

 

 

 

 

 

aktiviteetit_hameenkyro_jarvenkylaJärvenkylän uimaranta

Vesajärventie 239, 39200 Kyröskoski

 

Hämeenkyrön pääuimaranta, joka on EU-uimaranta. Rannalla on myös alueellinen levänvalvontapiste. Uimarannalla toimii kioski koko kesäkauden ja uimakoulut heinäkuussa.

Uimalasta löytyy mm. wc:t, pukuhuoneet, beach-volley, hyppytelineet ja auringonottomahdollisuus nurmella. Uimalaan uusittu keväällä 2013 saunatilat, osa wc-tiloista sekä laiturin hyppytornin laudotus.

 

 

 

aktiviteetit_hameenkyro_kalastuspuistoKalastuspuisto

Yrjö-Koskisentie 1, 39100 Hämeenkyrö

Kalastuspuisto, eli Kyröskosken ja Pappilanjoen ylittävän kolmostien sillan välinen jokialue Hämeenkyrössä, on rauhallinen elämyskohde, jossa on grillikatos, laituripaikkoja ja viitoitukset ja parkkipaikat kunnossa.

 

 

 

 

 

aktiviteetit_hameenkyro_kauhtuaKauhtuan Sauna

Kauhtuantie 6, 39200 Kyröskoski
044 540 0882

www.hameenkyrontalviuimarit.fi

Kauhtuan savusauna valittiin vuonna 2009 Suomen parhaaksi savusaunaksi yhdistyssarjassa. Savusauna lämpiää talviaikaan maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 17 lähtien. Kauhtuan tiloja voi vuokrata myös omaan käyttöön.

 

 

 

 

Kirpputori Tavarakeidas

Valtakatu 65, 39200 Kyröskoski
044 922 8999
www.facebook.com/kirpputoritavarakeidas

Itsepalvelukirpputori, jossa on 99 myyntipöytää valoisassa ympäristössä. Kirpputorille on esteetön kulku ja lapsille löytyy leikkipaikka. Pöydissä on vaatetangot sekä osassa irroitettavat pöytälevy. Kirpputorilla on tallentava kameravalvonta, hälytinportit ja lukittavat vitriinit. Kirpputorilla on osto- & myyntiliike Tavarakeitaan noutomyymälä. Kirpparilla on myös pieni kahvio.

 

 

 

aktiviteetit_hameenkyro_holmaKukkamäen Kuttutila

Anttilantie 79, 39100 Hämeenkyrö
040 063 1947

Tilamyymälä. Kukkamäen Kuttutilalta saatavilla erilaiset juustot, fudget, taljat ja sarvityöt. Lähipuodissa tuotteita saatavuuden mukaan.

 

 

 

 

Kylmäojantien Sauna

Kylmäojantie 55, Hämeenkyrö
040 358 3358

Uusi tilaussauna Hämeenkyrössä. Tilaa yhteensä noin 25 hengelle. 12 hengen sauna, iso pukuhuone, 2 x wc, kokoustila, oleskelutilat, kylmäkaappi, karaokelaitteet, tv, mikro, kahvinkeitin.

 

 

 

aktiviteetit_hameenkyro_lakirppisL.A. Kirpputori

Mestarintie 2, 39100 Hämeenkyrö
03 371 3943, 040 063 7250

www.lakirpputori.fi

Suositun L.A. Kirpputorin löytää helposti kolmostien varrelta. Sekä perinteinen että itsepalvelukirpputori.

 

 

 

 

aktiviteetit_hameenkyro_luontovakkaLuontovakka

Trossitie 500, 39180 Hämeenkyrö
040 543 2678
www.luontovakka.fi

Luontovakka on luontoyritys kauniissa Herttalan kylämiljöössä Hämeenkyrössä. Tilalla viljellään pajua ja valmistetaan pajutöitä. Tarjontaan kuuluvat myös kurssit ja luennot mm. sienistä, marjoista, omenoista, vihanneksista ja yrteistä.

 

 

 

 

aktiviteetit_hameenkyro_lahetystoriLähetystori-kirpputori

Kyröskoski

Kirpputori.

 

 

 

 

hameenkyro_aktiviteetit_marjankukkaMarjan Kukka

Rataskuja 12, 39100 Hämeenkyrö
03 371 6583

Marjan Kukka on kukkakaupan ohella kuivakukka-asetelmien työpaja, jossa järjestetään myös työnäytöksiä. Marjan Kukka sijaitsee kolmostien varrella, ST 1:n pihassa.

 

 

 

 

aktiviteetit_hameenkyro_matrocksMatrocksin opastetut matkat

PL 4, 39101 Hämeenkyrö
040 658 6868, 044 366 3636
www.matrocks.fi
asiakaspalvelu@matrocks.fi

Lähimatkat, oppaat ja ohjelmapalvelut. Matrocks on mielekkään vapaa-ajan mahdollistaja. Kyytiin pääsee kaikki – Matrocks kulkee esteettömällä bussilla.

 

 

 

Metsämuori Kristiina Törnudd

Siljantie 6, 39100 Hämeenkyrö
03 371 3003, 040 562 4003

Ryhmämatkoille metsämuorin retkiä, hoitoja ja ohjelmapalveluja.

 

 

 

Miharin ranta

Maisematie 802, 39130 Hämeenkyrö

Maisematien varrella sijaitseva ranta, josta löytyy myös kioski, grillikatos ja lapsille keinut. Hitaasti syvenevä hiekkaranta.

 

 

 

aktiviteetit_hameenkyro_miinaMiinan Savusauna

Miharintie 318, 39130 Sasi
040 531 6349
www.miinansavusauna.fi

 

Tilaussauna. Poikkea kulkiessasi Kauniilla Maisematiellä tai matkallasi vanhaa kulttuurimaisemaa halkovalla Vaasantiellä. 100 vuotta vanhasta hirrestä tehty savusauna Lemmakkajärven rannassa. Savusaunan takkahuone kokouksiin ja kurssituksiin. Sopii myös synttärijuhliin ja polttareihin, jopa hääyön viettopaikaksi.

Ruoka- ja kahvituspalveluja tilauksesta: kahvit pikkusuolaisen tai makean kera, lounaspöytään mahtuu pieni ryhmä (noin 25 henkilöä). Savusauna lämpeää rannassa. Talvella avantouintipaikka ja kesällä mainio uimaranta. Kokeile myös rentouttavaa turvesaunomista. Myös sauna ennakkovarauksella. Meille on helppo löytää: Tampereelta 26 kilometriä kolmostietä Vaasan suuntaan, sitten Sasi-Siuro -tiehaarasta, josta jatketaan noin 3 kilometriä. Opasteviitta osoittaa pihaan.

 

 

 

aktiviteetit_hameenkyro_purimoM/S Purimo

Yrjö-Koskisentie 1, 39100 Hämeenkyrö
0500 639 170
www.purimo.net
purimo@purimo.net

M/S Purimo risteilee kesän aikana säännöllisesti Pappilanjoella ja kirkonkylästä Siuroon, lisäksi järjestetään teemaristeilyjä. Purimon mitat ovat 14,5 metriä, leveys 4,5 metriä, kapasiteetti maksimissaan 75 henkilöä

Laiva on valmistunut vuonna 1986. Laivalla on ilmastointi. M/S Purimolla on tilaussauna purjehduskautena.

Kotisatama on Hämeenkyrössä Frantsilan Kehäkukan laiturilla. Muut laiturit ovat Purimo (Purimon salmi, Jumesniemi), Mahnala (Miharinranta) ja Nokian Siuro (Jokisjärven laivalaituri, punaisen makasiinin ranta).

 

 

 

aktiviteetit_hameenkyro_myllykoluMyllykolun kesäteatteri

Nobeltie 80, 39100 Hämeenkyrö
050 303 2131
hanase.fi/kesa
satulinna@hanase.fi

Kesällä 2016 Myllykolun kesäteatterin lavalla nähdään kanta-esityksensä saava Satulinna.

Prinsessatkin ovat lopulta vain ihmisiä ja ihmisille tyypilliseen tapaan hekin vanhenevat ja puoli valtakuntaakin on realisoitunut avioeron myötä. Mutta ei hätää, sillä prinsessojen elämä on saamassa uuden nousukäänteen, kun eräs suomalainen tv-tuottaja keksii kutsua heidät kaikki uuteen tosi-tv -ohjelmaan, jossa heidän on tarkoitus muistella elämäänsä, laulaa ja kuten arvata saattaa – itkeä. Uudenkarhean Satulinnan suojissa satuhahmojen on turvallista purkaa tuntojaan ja pohtia elämää ylipäätään – etenkin silloin kun kamerat eivät käy. Oliko prinssi sittenkään ”good man”, onko elämä saduissakin vain elämää vai vieläkö heille kuuluu satulinna kaukomaan… Kesällä 2016 Myllykolun kesäteatterissa Sillanpään tulkitseminen saa uuden merkityksen.

Näytelmän käsikirjoittavat Antti Väre ja Antti Kilpijärvi. Ohjauksesta vastuussa ovat Antti Väre ja Panu Mikkola.

 

 

 

Mäkikauppilan tila

Arostentie 25, Mahnala
040 046 6992, 03 371 1312
www.mahnala.com/marjatilat/makikauppila

Marjatila. Suurin osa mansikoista myydään itsepoimintaperiaatteella asiakkaiden omiin astioihin. Tarvittaessa mansikkariiheltä löytyy pahvisia laatikoita. Tilalta myydään mansikoita myös valmiiksi poimittuna. Mansikkariihessä taukotila poimijoille omien eväiden syöntiin.

 

 

 

Nikkilän tila

Maisematie 604, Mahnala
044 371 1176, 03 371 1176
www.mahnala.com/marjatilat/nikkila

Nikkilän marjatilalla suurin osa mansikoista myydään itsepoimintaperiaatteella. Poimijoille löytyy punnituspaikalta sekä pahvisia sankokoppia että 5 kilon laatikoita. Tilalta myydään mansikoita myös valmiiksi poimittuna. Tilalta voi ostaa ternimaitoa (pakasteena) läpi vuoden.

 

 

aktiviteetit_hameenkyro_opastetutOpastetut retket / Hämeenkyrön Yrityspalvelut Oy

Valtakatu 51, 39200 Kyröskoski
050 364 6052
Esimerkkiretkiä

Kierroksia kylillä ja keskustoissa, herkkuhetkiä pitotaloissa, ohjelmallista antia ja paljon muuta. Bussilla Hälläpyörän partaalta; F.E. Sillanpään jalanjälillä, Jos maisemista jaettaisiin Nobeleita, Kirkonkylän kulttuurikävely, Kulttuuria, elämyksiä ja makuja Pinsiön Paronin kotikulmilta Hämeenkyröstä, Teatteriristeily ja paljon muuta.

 

 

 

aktiviteetit_hameenkyro_joukohannuOpastukset ja retket / Jouko Hannu

046 549 8834
jouko.hannuco@gmail.com

Jouko Hannu tuottaa sekä kokonaisia, asiakkaan tarpeisiin sovitettuja matkailuretkiä ja -elämyksiä että pienempiä paikallisia opastus- ja ohjelmapalveluita. Takaamme persoonallisen lähestymistavan, joka tuottaa iloa ja virkistystä.

Toimintaalueena Kyrösjärven seutu, erityisalueena Hämeenkyrö. Esimerkkimatka Hämeenkyröön sisältää: tervetulokahvit keskustassa, Koskinäytös ja tutustuminen Kyröskoskeen, Kiertoajelu Hämeenkyrön upeissa kansallismaisemissa ja tutustuminen kirjailijamestari, nobelisti F. E. Sillanpään museioihin, maatilaruokailu ja risteily Purimo-laivalla

 

 

 

aktiviteetit_hameenkyro_palviporttiPalviportin myymälä

Parkunmäentie 2, 39100 Hämeenkyrö
03 371 5555
palviportti.fi

Palviportti on 17-vuotias perheyritys kolmostien varrella. Valikoimaamme kuuluvat muun muassa palviliha, makkarat, tuoreliha, puolivalmisteet ja säilykkeet. Myös siipikrajaa, esim. palvattua broileria ja kalkkunaa. Lihat tulevat Punkalaitumelta, Metsärannan tilalta. Lihamyymälän yhteyden toimii kahvila.

 

 

 

 

aktiviteetit_hameenkyro_pinsioPinsiön taimisto

Pentinmaantie 25, 39150 Pinsiö
03 3122 2514
www.pinsiontaimisto.fi

Pinsiön taimistolta löytyy Pirkanmaan runsain taimivalikoima sekä asiantunteva, palveleva henkilökunta. 15 hehtaarin alalla kasvatetaan puuvartisia koriste- ja hyötykasveja, sekä kotimaisia havukasveja. Taimien lisäksi myymälästä löytyvät kivet, maa-ainekset, ruukut, lannoitteet ynnä muut puutarhatarvikkeet. Taimipihan vieressä sijaitsee mielenkiintoinen näyttelypuisto. Ryhmille järjestetään puistokierroksia.

 

Ponkiniemen tila

Ponkinkulmantie 3, 39200 Kyröskoski
050 597 9361

Tila. Myynnissä luomutuotteita: jauhot, ryynit, hiutaleet, luomumansikkaa ja luomuvihanneksia. Avoinna sopimuksen mukaan.

 

 

 

aktiviteetit_hameenkyro_prokalastusPro Kalastus Oy

Hiekkatie 2, 39200 Kyröskoski
040 520 1913
www.prokalastus.fi
kalle@prokalastus.fi

Kalastusmatkailua. Pro Kalastus Oy tarjoaa laadukkaita kalastusmatkoja järvi- ja merialueilla, niin yritys- kuin yksityisasiakkaille. Päätoiminta-alueet ovat pirkanmaalaiset kuuluisat kuhavedet, Kyrösjärvi ja Rauta-Kulovesi.

 

 

 

Ritvan mansikat

Mustajärventie 353, Haukijärvi
050 599 4080

Marjatila. Mansikkaa valmiiksi poimittuna ja itsepoimien.

 

 

 

aktiviteetit_hameenkyro_sillanpaaSillanpää-ooppera vuonna 2017

Nobeltie 80, 39100 Hämeenkyrö
www.fesillanpaa.com

Kesällä 2017 baritoni Waltteri Torikan tähdittämä ja taiteellisesti johtaman oopperan kantaesitys F.E. Sillanpään syntymäkodin miljöössä, Myllykolun Kesäteatterissa, Hämeenkyrössä. Lipunmyynti aloitetaan keväällä 2016.

 

 

 

 

Sunilan mansikkatila

Urjaistentie 246, Osara
044 270 7405

Marjatila. Luomumansikoita itse poimien tai poimittuna.

 

 

 

aktiviteetit_hameenkyro_janholmTmi Jan Holm

Loikarintie 20, 39120 Mahnala
040 583 7487
www.tmijanholm.com

Kalastusmatkailua. Hämeenkyrön kauniit ja kalaisat vesialueet antavat hienon mahdollisuuden kalastukselliseen päivään! Kaikenlaiset kalaretket toteutetaan Mahnalanselän-Kirkkojärven alueella sekä Siuron koskella kaiken kokoisille ryhmille. Käytössä on kalastuslautta ja Quicksilver-vene, joilla kalaan pääsee mukavasti ja helposti, lautalla myös liikuntarajoitteiset vieraat. Tmi Jan Holm järjestää myös kalastuksellisia tapahtumia ja kilpailuita pienille sekä isommillekin ryhmille.

aktiviteetit_hameenkyro_toriToripäivät

Torikatu 1, 39200 Kyröskoski
040 193 9355

Kyröskosken vireä ja vilkas tori on avoinna ja vilkkaimmillaan lauantaisin kello 6–13. Torilla on tarjolla muun muassa mustaamakkaraa, kukkia, leivonnaisia, kalaa, kenkiä, laukkuja ja vaatteita sekä vaihtelevasti myös muita tuotteita.

Tori on lisäksi oivallinen paikka markkinoille, peräkonttikirpputoreille ynnä muille.

 

 

 

Tättälä

Lahoonsuontie 6 39100 Hämeenkyrö
0400 687 309
www.tattala.fi

Tättälän tilan puoti sijaitsee talon idyllisessä pihapiirissä, sen entisessä tallirakennuksessa, joka on kunnostettu. Luomuviljatuotteita, marjatuotteita ja käsintehtyjä kynttilöitä.

 

 

 

VIP-retket

39110 Simuna
03 371 9233, 040 508 1960

Kalastusmatkailua. Kalastussafarit kyröläisillä vesillä, myös melontaa ja ruokailuja tyyliin metsä-á la carte.

 

 

 

hameenkyro_aktiviteetit_ylirautiaYlirautian tila

Maisematie 642/13 Mahnala
040 764 1383
www.ylirautiantila.fi

Marjatila. Mansikoita, vadelmia, herukoita, mansikka- ja vadelmamehuja, hilloja ja koivuklapia. Viljely- ja tuentatarvikkeita mansikan ja vadelman viljelyyn. Asiakaskahvio.

 

 

 

 

aktiviteetit_hameenkyro_yrjolaYrjölän marjatila

Maisematie 643, Mahnala
03 371 1163, 040 062 5636
www.yrjolanmarjatila.fi

Tilan omaa satoa ovat: mansikka, vadelma, peruna ja herne. Lisäksi Yrjölästä saa herukoita, karviaisia, pensasmustikkaa, omenoita, luumuja, kriikunoita, päärynöitä, kesäkukkia, vehnää, kauraa, hunajaa, lampaan villat ja vällyt ym. Puimasuulin suoramyyntitila ja kahvio Maisematiellä. Yrjölän marjatila on upea matkakohde myös perheille. Yrjölän marjatilalla on myös maatiaiseläimiä, lampaita ja kanoja ynnä muuta lapsia kiinnostavaa.

Ikaalinen

aktiviteetit_ikaalinen_hikingtravelHiking Travel, Hit Ky

Halusi sitten muutamaksi tunniksi lähimetsiin tai vaikkapa koko vuorokaudeksi pidemmälle, Hiking Travel, Hit Ky:n ammattitaitoiset oppaat vievät turvallisesti nauttimaan luonnosta ja liikunnasta. Retket ovat toteutettavissa kaikkialla, mutta erityisen hyvin oppaat tuntevat Seitsemisen kansallispuiston sekä Kyrösjärveen laskevat melontareitit.

Yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa Hiking Travel, Hit pystyy tarjoamaan huoltoa kylpylästä savusaunaan. Taajamien ulkopuolella tukeudutaan maaseutumatkailun kärkikohteisiin. Ruokailut on mahdollista järjestää yhteistyökumppaneiden tiloissa tai luonnon helmassa nuotiolla.
Ohjelmat voidaan toteuttaa suomen lisäksi ruotsiksi, saksaksi ja englanniksi.

Sulan maan aikaan kuljetaan retkillä patikoiden, meloen, soutaen, potkulautaillen tai kiipeillen. Vesiretkillä voi kokeilla vanhaan tukinuittoperinteeseen pohjautuvaa sestoamista tai opetella hiihtämään kelluvilla suksilla. Järvimelonnassa ja suuremmille jokiosuuksille on ryhmille tarjolla myös suurkanootti, jossa mahtuu melomaan 6–8 henkilöä. Talvitouhuissa liikutaan lumikengillä, suksilla, retkiluistimilla, jääkiipeilyvarustein, potkukelkoilla tai kokeilla näitä kaikkia. Erikoisuutena ovat talviset tiimivälineemme: jättisukset ja kimppakelkat sekä suurliukuri. Luonnonjäällä voi pelata myös kivikurlinkia. Vauhdikkaat kaupunkiseikkailut tutustuttavat ryhmän niin Ikaalisten Wanhan Kauppalan tarinoihin kuin nykyteknologian hienouksiin. Metsän mystiikkaan pääsee sukeltamaan opastetulla retkellä Seitsemisen tai Helvetinjärven kansallispuistossa.

Metsän antimista voi iloita myös yhteistoiminnan kautta: Hiking Travel, Hitin valmistamat puiset PirunNyrkit ja HuojuvatTornit antavat ryhmille hauskaa haastetta, kehittävät yhteistyötaitoja ja parantavat yhteishenkeä.

 

 

 

Hämeenkankaan Eräharrastajat ry

040 590 4362; 040 748 8629
pertti.manninen@dnainternet.net, makinen.jorma@dnainternet.net

Hämeenkankaan Eräharrastajat järjestävät kesäisin perhokalastuksen opetusta ja perhokalastussafareita. Luontoon voi tutustua kalastaen ja luonnonrauhasta nauttien Niinisalon niittylammilla. Safareita täydentävät kota-ateriat ja illanistujaiset aidoilla metsästysmajoilla saunoineen. Niittylammilla on huomioitu myös liikuntaesteisten tarpeet. Kalastus voidaan aloittaa vaikka aivan perusteista: varusteista ja perhoista, ja niistä edetään perusheittoihin. Pienille kaveriporukoille järjestetään opastusta myös perhonsidonnan saloihin. Mikäli nälkä yllättää, tauolla voi siirtyä evästelemään lammen välittömässä läheisyydessä sijaitsevalle kodalle ja laavulle. Tilaisuudesta riippuen järjestyvät myös eväät ja kotaruokailut.

 

 

 

Hämeenkankaan maastot

www.luontoon.fi/hameenkangas

Hämeenkankaan laaja harjualue ympäröivine soineen on luonnoltaan ja lajistoltaan arvokas. Maisemaa hallitsevat harjut mäntymetsineen ja jäkälikkökankaineen. Matalammalla maasto on keidassoiden ja lähteikköjen kirjomaa. Korkeat selänteet, rinteet ja tasaiset kankaat tarjoavat erinomaiset retkeily- ja kuntoilumaastot niistä nauttiville. Polut nousevat ajoittain paikoille, joista on upeat näköalat Jämijärven selälle ja kauaksi ympäröiviin metsiin.

Hämeenkangas on harjoitus- ja monikäyttöaluetta, joka on siirtynyt puolustusministeriöltä Metsähallituksen hoidettavaksi vuonna 2002. Se on ensisijaisesti puolustusvoimien harjoitusalue, jossa myös retkeilijöiden on mahdollista liikkua. Erityisalueet liikkumisrajoituksineen asettavat virkistyskäytölle tietyt rajat. Suurin osa Hämeenkankaan metsistä on talouskäytössä, mutta luonnonarvoiltaan edustavimmat kohteet on perustettu luonnonsuojelualueiksi.

 

 

 

aktiviteetit_ikaalinen_golfIkaalisten Golf

Yliskyläntie 1411, 39580 Riitiala
Klubi 03 458 5210; toimisto (jäsenasiat) 045 870 6995
ikaalisten.golf@ikg.fi; (jäsenasiat) sihteeri@ikg.fi
www.ikg.fi

Ikaalisten Golfin 9-reikäinen kenttä sijaitsee Riitialan Poltinkoskella rauhallisesti virtaavan joen vierellä ja suo siten pelaajilleen nautinnollisen tuokion viihtyä mukavan harrastuksen parissa. Maisemaan hyvin istuva rakennuskokonaisuus tarjoaa nostalgiset oleskelutilat sekä terassilla että sisätiloissa.

Klubilla sijaisevat myös ProShop ja ravintola, josta saa maukasta kotiruokaa sekä B-oikeuden mukaisia juomia.

Ikaalisten Golf Oy vastaa kentän omistuksesta, hoidosta ja kehittämisestä. Kentän hallinto myy osakkeita, joihin liittyvät vuosittaiset pelioikeusmaksut antavat vapaan pelioikeuden kullekin kaudelle. Pelioikeuden voi saada myös ilman osaketta maksamalla vuokrapelioikeuden tai muun vuosittain erikseen päätetyn pelioikeusmuodon. Ikaalisten Golf luovuttaa kentän Ikaalisten Golf ry:n jäsenten pelikäyttöön erikseen sovittua kenttävuokraa vastaan.

Ikaalisten Golf ry joka vastaa pelaamiseen liittyvästä toiminnasta, kuten jäsenhallinnosta, kilpailu-, tasoitus-, nuoriso-, seniori- sekä muista jäsenaktiviteeteista.

 

 

 

aktiviteetit_ikaalinen_kylpylaIkaalisten Kylpylä

Hauskaa ja hupaisaa, sitä löytyy Ikaalisten Kylpylästä joka päivä. Vesitropiikin poreissa ja pyörteissä viihtyvät kaiken ikäiset ja lasten Vesimaailmassa on ilo ylimmillään aamusta iltaan. Vapaa-ajan aktiviteettien ja monipuolisten hyvinvointi- ja liikuntapalvelujen myötä Ikaalisten Kylpylästä on tullut kokonaisvaltainen Wellness-ajattelun keskus.

Monipuolisesta Wellness-maailmasta voi jokainen ammentaa juuri itselleen parhaiten sopivat ja miellyttävimmät hyvän olon hoidot ja aktiviteetit. Kylpylästä löytyy maan monipuolisin hoito- ja hemmottelutarjonta sekä ihanteelliset kuntoilu- ja ulkoilumahdollisuudet sekä tietenkin Ti-Ti Nallen Talo ja muut piristysroiskeet lapsiperheille. Perhelomat ja Wellness & Sport liikuntalomat, samoin kuin lasten ja nuorten maailma lisäävät Kylpylän vapaa-ajan tarjontaa. Ikaalisten Kylpylässä tapaat myös iskelmätaivaan kuumimmat tähdet ja halutessasi voit tanssia elävän musiikin tahdissa joka ilta. Lisäksi Kylpylän erityyppiset ravintolat tarjoavat makuelämyksiä jokaisen makuun ja tilanteeseen.

Erilaisia tapahtumia, teatteria, näyttelyitä, festivaaleja ja kursseja löydät myös eri vuodenaikoina Kylpylän monipuolisesta ohjelmatarjonnasta, unohtamatta päivittäisiä Wellness & Sport -hyvän olon ohjelmia sekä perheloma-kausien ja juhlapyhien erikoisohjelmia. Ikaalisten Kylpylä tarjoaa ainutlaatuiset puitteet ja ohjelmatarjonnan onnistuneita kokouksia, tapahtumia ja elämyksiä varten. Monipuolisten palveluiden ansiosta Kylpylässä onnistuvat niin pienet palaverit kuin suuret konferenssit ja jopa 1 000 hengen kick-off-tapahtumat.

 

 

 

Kauppakeskus Komppi

Karhoistentie 3, 39500 Ikaalinen
045 195 2239
www.komppi.fi
info@komppi.fi

Kauppakeskus Komppi on maaliskuussa 2014 avattu, koko perheen viihtyisä shoppailukeskus. 17 liikkeen valikoimasta löytää tuotteet niin juhlaan kuin arkeen. Kauppakeskus Komppi palvelee vilkkaan kolmotien välittömässä läheisyydessä Ikaalisissa.

 

 

 

aktiviteetit_ikaalinen_korsuretketRYHMILLE

Korsuretket

Käyntiosoite: Kivimäenkuja 152, 38800 Jämijärvi, postiosoite: Jyllintie 276, 39530 Kilvakkala

Luonnon helmassa, tunnelmallisessa Korsukylässä kauniin Jyllinjoen varrella on hyvä hiljentyä. Pää painetaan tyynyyn siskonpedeillä ja aamulla herätään lintujen lauluun! Korsurakennuksessa majoittuu noin 25 henkilöä ja Aitassa 20 henkilöä. Majoittuminen tapahtuu meriheinätäytteisillä patjoilla makuupusseissa nukkuen. Sopii erinomaisesti muun muassa leirikouluryhmille sekä eksoottisia elämyksiä etsiville. ”Humppamutteri” sekä Metsälava, alueella on myös 25 henkilön kotasauna, käytössä myös kylpypalju, jota myös vuokrataan.

Korsuretkien tarjonnasta löytyvät tasokkaat ohjelmapalvelut aina rauhallisista luontoretkistä vauhdikkaisiin paintball-peleihin. Paikan päällä voi harrastaa melontaa luonnonkauniilla Jyllinjoella ja Jämijärvellä, hiihtoa, patikointia ja pyöräretkiä upealla Hämeenkankaalla, sauvakävelyä ja lumikenkäilyä, selviytymisretkiä metsän siimeksessä, ohjattuja liikuntapalveluita ja leirikouluja Korsukylän maastossa. Myös ruokapalvelut järjestyvät.

Onnistuneen elämyspäivän kruunaa herkullinen ruoka. Pääpaino on riistalla ja kauden sesonkituotteilla. Raaka-aineissa käytetään paljon luomutuotteita ja suositaan lähialueen tuottajia.

 

 

 

aktiviteetit_ikaalinen_ratsastusLuomajärven Hevoskievari

Kievari järjestää ratsastusretkiä ja hevosajeluita koko perheelle keskellä kauneinta maaseutua. Tallin ovelta alkavat suoraan mahtavat maastot. Polkuja riittää loputtomiin ja metsäteitä vauhdikkaaseen laukkaamiseen. Kievarin väki tarjoaa elämyksiä niin ensikertalaisille kuin kokeneille konkareille.

Ratsastuksen lisäksi tarjolla on paljon muutakin: rentoutumista ja rauhallista oleilua tai vaihtoehtoisesti aktiivista puuhailua. Safariretkelle ratsain, ravintolan antimet idyllisellä viiniterassilla, hemmottelu kylvyissä aromaterapialla ja paljussa rentoutuminen. Miehekkäämpään menoon on tekemistä mönkijäsafareista aina kanoottiretkiin ja kirveen heittoon. Tekemistä riittää joka lähtöön.

 

 

Pirkan Ura -reitistö

Pirkan Taival -reitistö sijaitsee Pohjoisella Pirkanmaalla Tampereen pohjoispuolella. Pirkan Taipaleet lähtevät Kurusta, Ruovedeltä, Virroilta, Kihniöstä, Parkanosta, Ikaalisista ja Viljakkalasta alueen keskellä sijaitseviin Seitsemisen- ja Helvetinjärven kansallispuistoihin. Lisäksi Pirkan Taival jatkuu kohti pohjoista Virroilta Ähtäriin kulkien osittain Keuruun puolta. Viljakkalasta on taas jatkoyhteys etelään Pirkan Uralle (Tampere–Kankaanpää). Reitit ovat osittain E6-kaukovaellusreitistöä.

Pirkan Taipaleiden kokonaispituus on 350 kilometriä, laavuja ja nuotiopaikkoja on 30 kappaletta. Lisäksi kansallispuistot sekä niiden välissä oleva Riuttaskorven virkistysmetsä tarjoavat lukuisia taukopaikkoja, unohtamatta yksityistä majoitus- ja palvelutarjontaa.

Alue tarjoaa talvisin hiihtomahdollisuudet erinomaisia vaellushiihtoreittejä pitkin noin 150 kilometrin matkalla.

Reitit, joita pidetään pääsääntöisesti hiihtokunnossa ovat Kuru–Seitsemisen kansallispuisto 25 kilometriä, Kuru–Ruovesi 55 kilometriä, Kihniö–Käskyvuori maastoliikuntareitti 21 kilometriä ja Pirkan Ura (maaliskuisen Pirkan Hiihdon reitti) Kankaanpää–Jämijärvi–Ikaalinen–Hämeenkyrö–Ylöjärvi–Tampere 90 kilometriä, josta noin 60 kilometriä auki läpi talven.

Luonto on alueella vaihtelevaa. Virrat–Ruovesi–Kuru mukaan lukien Helvetinjärven kansallispuisto on metsäistä, paikoitellen hyvinkin jylhien kalliomaastojen sisältämää aluetta, jota runsas vesistö rikkoo järvineen ja puroineen. Kihniö–Parkano taas on eteläistä Suomenselän aluetta, jossa kuvaavaa on runsas suoluonto.

Etelämpänä Ikaalinen–Viljakkala–Hämeenkyrö akselille kuvaan astuvat loivasti kumpuilevat pellot ja runsas vesistö sekä Hämeenkankaan jäkäliköt.

 

 

 

aktiviteetit_ikaalinen_prokalastusPro Kalastus

Hiekkatie 2, 39200 Kyröskoski
040 520 1913
www.prokalastus.fi
kalle@prokalastus.fi

Kalastusmatkailua. Pro Kalastus Oy tarjoaa laadukkaita kalastusmatkoja järvi- ja merialueilla, niin yritys- kuin yksityisasiakkaille. Matkojen tavoitteena ei ole ainoastaan kalansaalis, vaan myös se, että asiakas oppii aina jotain uutta. Näitä taitoja pystyy hyödyntämään niin tulevilla kalareissuilla kuin tiukoissa kilpailutilanteissakin.

Pro Kalastuksen oppaana toimii Kalle Paavola yhteistyössä maan muiden huippuoppaiden kanssa. Kalastuskohteina ovat Kyrösjärvi, Rauta-Kulovesi, Lappajärvi ja Jämijärvi. Palveluina ovat jigikalastus, vetouistelu (täsmäuistelu), hauen ja taimenen heittokalastus.
Pro Kalastus järjestää myös kalastuskilpailuja yrityksille ja muille porukoille huippuoppaiden johdolla. Extreme-reissuilla kalastetaan ympäri vuorokauden ja opitaan, miten kuha käyttäytyy eri kellonaikoina.

 

 

 

Riuttaskorven virkistysmetsä

www.luontoon.fi/riuttaskorpi

Riuttaskorven virkistysmetsäalue sijaitsee Kurun kirkonkylältä noin 15 kilometriä pohjoiseen, Parkanoon ja Virroille johtavien maanteiden välissä. Alue on perustettu Metsähallituksen maille vuonna 1999. Se sijoittuu Pirkan Taipaleen reitin varrelle. Alueen halki kulkee myös Keihäsjoen melontareitti.
Virkistysmetsän pinta-ala on 1 640 hehtaaria. Riuttaskorven virkistysmetsän alue kuuluu Suomenselän vedenjakajaseudun rauhallisiin saloseutuihin. Alueesta liikkuu paljon tarinoita, mikä on innoittanut mm. J. L. Runebergia kirjoittamaan Vänrikki Stoolin tarinoihin kertomuksen matkamiehen näystä.
Riuttaskorpi sopii hyvin puolen päivän ja päivän mittaisiin retkiin. Retkeä voi jatkaa lähellä sijaitseviin Seitsemisen ja Helvetinjärven kansallispuistoihin.

 

 

 

Saaktiviteetit_ikaalinen_satahameta-Häme Soi

www.satahamesoi.fi

Ikaalinen on kuuluisa pelimanniperinteistään sekä harmonikkamusiikistaan. Pieni kaupunki on todellinen kansainvälinen hanurimusiikin keskipiste. Jokakesäinen maailmanlaajuisesti tunnettu Sata-Häme Soi -festivaali kokoaa kaupunkiin tuhansia huippuesiintyjiä ja musiikinystäviä ympäri maailman. Musiikki on Ikaalisissa vahvasti esillä, sillä harmonikka on suomalaisen sielun syvin tulkki. Sata-Häme Soi -juhlien sydän on festivaalialue, jossa soitto soi ja kannat kopsuvat aamusta yömyöhään. Festivaalialueen kahdelle esiintymislavalle nousevat niin harrastajat kuin ammattilaiset, nuoret kuin varttuneemmatkin soittajat. Kaukaisimmat esiintyjät saapuvat maailman toiselta laidalta.

Oman Tuvan idyllisessä salissa voit aistia amerikkalaisten jazzklubien hämyisen tunnelman tai argentiinalaisen tangon tulisen poltteen. Viepä harmonikka kuulijansa välillä pariisilaiskahviloiden musettemusiikin soljuviin sointuihin tai balkanilaisen mustalaismusiikin tummiin tunnelmiin.

Televisiosta tutut Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan kilpailut sekä huikea kansainvälinen Primus Ikaalinen -kilpailu ovat saliyleisölle ainutlaatuinen elämys. Ikaalinen-salin yleisö elää kilpailun eri käänteissä mukana joka solullaan. Lähes yhtä jännittyneitä ovat eri puolilla maailmaa olevat harmonikkamusiikin ystävät, jotka seuraavat tapahtumia internetin välityksellä. Sata-Häme Soi -viikolla voit kokea unohtumattomia musiikkielämyksiä, kohdata maailmankuuluja muusikoita, nauttia tanssin hurmasta ja tavata ympäri Suomea saapuneita iloisia ja rentoja festivaalivieraita. Vuoden 2016 Sata-Häme Soi on 5.–10. heinäkuuta.

 

 

 

aktiviteetit_ikaalinen_saunafestivaalitSaunafestivaalit

www.saunafestivaalit.fi

Festivaaleilla Saunaneito saa Misterinsä, Vuoden Saunamestarin nimeäminen ja Saunatanssit, sauna-aiheisia näyttelyitä, monipuolisia saunatuotteita ja tietenkin erilaisia saunoja, lämpimiä löylyjä ja vihdantuoksua aamusta iltaan ja pitkälle siniseen suviyöhön…

Saunafestivaalien huipennus on Vihdanteon SM. Jos vihdantekotaito on vielä tallella, voi ilmoittautua mukaan. Kannattaa kuitenkin varautua siihen, että vihdan ladonta, sidonta, ihannemitat ja vihdottavuus arvostellaan.

Saunaseura Löylynlyöjät ry on perustettu 1987 vaalimaan ja tallentamaan suomalaista saunaperinnettä. Seuran suurimpia tapahtumia vuosittain ovat Saunafestivaalien järjestäminen ja Ikaalisten Kylpylän Rantasaunan lämmittäminen yleisölle kesä-, heinä- ja elokuussa. Seurassa on jäsenenä monen alan osaajia. Puheenjohtaja Pentti Hakala on myös Suomen vihdanteon mestari 1993, Saunamestari 2000 ja Vihdanteon maailmanmestari 2001.

Löylynlyöjät ry:ltä voi tilata vihdanteko-, säilytys- ja käyttökursseja, savusaunatestejä/konsultointia, erilaisia työsuorituksia, kärrysaunan vuokrausta, kylpylän rantasaunaa kesäkaudella.

 

 

 

aktiviteetit_ikaalinen_skononRYHMILLE

Skönön Safarit

Jämintie 621, 38800 Jämijärvi
040 726 1302
www.skononsafarit.fi
safarit@skononsafarit.fi

Skönön Safarit Oy on vuonna 1999 perustettu safariyritys, joka toimii Jämijärven Jämillä sekä Ikaalisten Kylpylässä. Safarit on suunniteltu niin pienemmille alle 10 henkilön ryhmille kuin myös suurille yli 300 henkilön ryhmille. Skönön Safarit järjestää erilaisia ohjelmapalveluita. Mönkijällä maastoon, moottorikelkkailua harjumaisemassa, curlingia, tai kokous- koulutus-, tyky-, tai yritystapahtumia. Aktiivisen päivän kruunaa sauna ja kylpypalju, jonka jälkeen voit nauttia maittavasta ateriasta massiivisessa luonnontulen ja kynttilänvalon valaisemassa kotaravintolassa. Isommille ryhmille räätälöidään sopiva paketti, ryhmän tarpeet ja toiveet huomioiden.

Moottorikelkkailu kauniissa talvimaisemissa sekä hyväkuntoisilla reiteillä on elämys vasta-alkajille ja upea kokemus myös enemmän ajaneille. Mönkijäsafarit onnistuvat puolestaan aina – keväällä, kesällä, syksyllä ja myös talvella, mikäli pakkanen pysyy aisoissa. Retkillä nautitaan tietysti aidot nokipannukahvit ja makkarat. Safarit ajetaan Hämeenkankaan harjumaisemissa noin 4 000 hehtaarin alueella. Pituutta moottorikelkkasafarille tulee keskimäärin 40–80 kilometriä, mönkijöillä matkaa kertyy 30–50 kilometriä.

Puuhapaketteihin on koottu kaikille soveltuvia lajeja, jotka on helppo yhdistää muun muassa kokouksen yhteyteen ja tyky-toimintaan. Skönön Safareiden vieraaksi voi myös tulla viettämään mukavaa aikaa yhdessä puuhastellen ihan muuten vain. Safarit järjestää rauhallisia kävely- ja hiihtoretkiä, melonta- ja ratsastusretkiä, värikuulasotaa ja paljon muuta.
Kaikki aktiviteetit ovat yhdisteltävissä keskenään ja niihin voi vielä liittää saunan, rentouttavan kylpytynnyrin sekä illallisen.

 

 

 

aktiviteetit_ikaalinen_vatulanharjuVatulanharju

Hiihtäjien keskuudessa Vatulanharju tiedetään talvisin paikaksi, jossa on varmasti lunta! Kun ensilumi tavoittaa Vatulanharjun, lähes poikkeuksetta lumi myös jää sinne. Takuuvarmoja hiihtokuukausia ovat tammi-maaliskuu. Eripituisia latuja löytyy niin kunto- kuin kilpahiihtäjille sekä lapsille.

Vatulassa on ihanteelliset liikuntamahdollisuudet kaikkina vuodenaikoina. Lumien sulaessa toiminta jatkuu leirien, suunnistuksen, vaellusten sekä ryhmien ulkoilu- ja liikuntapäivien merkeissä.

Reitti, joka kulkee Ikaalisten kylpylältä Vatulan hiihtokeskukseen on 11 kilometrin mittainen.

Hiihtoreitti hiihtomajalta Ulvaanharjun uudelle kodalle ja takaisin on yhteensä 10 kilometriä. Maastoltaan tämä reitti on helppoa ja tasaista hiihtää. Jos kuntoa riittää, voit jatkaa Ulvaalta vielä 6 kilometriä eteenpäin Hämeenkyrön vanhalle lentokentälle saakka. Tällöin kilometrejä kertyy hiihtomaja-lentokenttä-hiihtomaja reitiltä yhteensä 22 kilometriä. Maasto on helppoa hiihtää.

Kylpylän valaistusta 4 kilometrin kuntoradasta laskettelurinteen pohjoispuolelta erkanee Vatulaan kulkeva 11 kilometrin vaellusreitti. Se on osa Pirkan taival -vaellusverkostoa. Reitin puolivälissä, 5 kilometriä kylpylästä, on Harjasjärven laavu. Viimeiset 3 kilometriä reitistä kuljetaan Vatulaan johtavaa maantietä kumpuilevassa pelto- ja järvimaisemassa. Reitti on merkitty maastoon. Vaeltajille suositellaan hankittavaksi Pirkanmaan ulkoilu- ja retkeilykarttaa. Lisätietoja myös Editan kustantamasta Suomen retkeilyoppaasta.

 

 

 

 

aktiviteetit_ikaalinen_wanhaWanhan Kauppalan kierrokset

03 450 1222
www.kylpylakaupunki.fi

kylpylakaupunki@ikaalinen.fi

Ikaalisten Wanha Kauppala on Suomen ensimmäinen kauppala. Sitä kutsutaankin Suomen vanhimmaksi, pienimmäksi ja kauneimmaksi. Kesäisin opastetuilla kävelykierroksella voi törmätä vaikka Kauppalan hienoihin rouviin…

Wanhan Kauppalan kaupunginosa on syntynyt Ikaalistenniemen länsikärkeen Kyrösjärven rannoille ja se sijaitsee aivan kaupungin nykyisen keskustan vieressä. Ympärillä kimmeltää pelkkää vettä, siksi kadut näyttävät laskeutuvan suoraan järven syliin. Arvokas vanha rakennuskanta on vielä osin säilynyt ja raikas järvi rantanäkymineen, lehtevät jalopuubulevardit ja humisevat puistot houkuttelevat tunnelmalliseen retkeen Kauppalan kujille kuulemaan tarinaa sen perustamisesta, ensimmäisistä asukkaista ja ajasta yli 100 vuotta sitten.

Museoviraston mukaan Ikaalisten Wanha Kauppala on valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö. Kauppalan vahva kulttuuriperintö, arkkitehtuuri ja monet sen historian henkilöistä tekevät siitä mielenkiintoisen käyntikohteen. Se on täynnä tarinoita.

Kesällä matkailijat luovat kaupunkiin kansainvälisen ilmapiirin. Ikaalisten Wanhassa Kauppalassa, joka juuri sopivasti, ja ovelasti vastapainoksi, tarjoaa ihastuttavat puitteet tutustua Kauppalan ihmisten elämään ja tarinoihin, jotka heräävät eloon. Opastettu kävelykierros Wanhan Kauppalan historiallisille paikoille on unohtumaton kesäinen elämys. Wanha Kauppala on koettava istuskellen ja verkkaisesti kuljeskellen, vain silloin ehtii aistia kortteleiden välistä pilkottavalta järveltä huokuvan leppeän ja virvoittavan kesätuulen hengen.

Jämijärvi

aktiviteetit_jamijarvi_tunneliHiihtotunneli

Sormelantie 77, 38800 Jämijärvi
040 573 6120
www.jamikeskus.fi/hiihtotunneli

myynti@jamikeskus.fi

Hiihtotunnelin kierroksesta tulee hiihtomatkaa yhteensä 1,25 kilometriä. Tunnelissa on korkeuseroa 11 metriä. Tunnelissa on sekä vapaan että perinteisen hiihtourat. Tunnelin latuprofiili on ihanteellinen kaiken tasoisille hiihtäjille. Hiihtotunnelin yhteydessä on puku-, pesu- ja saunatilat, joissa mahdollista peseytyä hiihdon päätteeksi. Palveluosassa toimii myös urheiluvälinekauppa, suksihiontapiste sekä kahvio.

 

 

 

aktiviteetit_jamijarvi_areenaJämi Areena

Jämintie 655, 38800 Jämijärvi
040 769 9183

kirsi.leppihalme@jamijarvi.fi

Jämi Areenalta löytyy monenlaiseen liikkumiseen erinomaiset puitteet. Lajeina muun muassa salibandy, lento-, ja sulkapallo…

 

 

 

 

 

aktiviteetit_jamijarvi_jamikeskusJämikeskus – maauimala ja kuntosali

Sormelantie 77, 38800 Jämijärvi
040 573 6120
www.jamikeskus.fi
myynti@jamikeskus.fi

Hiihtotunnelin vieressä oleva maauimala pysyy sulana tunnelin hukkalämmön ansiosta pitkään talveen. Aivan uusi kuntosali uusine laitteineen tarjoaa laadukkaan harjoitteluympäristön.

Jämillä onnistuu millainen leiri tahansa, oli kyse sitten leirikoulusta tai lajileireistä – ympäri vuoden. Ota yhteyttä, niin kokoamme juuri teille sopivan leiripaketin – yhdeksi tai vaikka viideksi vuorokautta.

 

 

 

 

 

aktiviteetit_jamijarvi_kenttaJämin kenttä

Sormelantie 110, 38800 Jämijärvi
02 572 970

jonna.haavisto@jamijarvi.fi
Jämin kentällä on kivituhkapinnoite. Varaukset tehdään Jämijärven kunnasta. Ilmoita varaajan taho, puhelinnumero, ajankohta.

 

 

 

 

 

 

aktiviteetit_jamijarvi_lasketturinneJämin laskettelurinne

Jämintie 623, 38800 Jämijärvi
040 723 8981
www.jaminjanne.fi/laskettelu

Luistava harjoittelumäki perheille, joiden laskettelutaito tarvitsee aktiivista harjoittelua. Suorituspaikkoja myös vaativampaan menoon. Jämin Niininharjun rinteellä on korkeuseroa 43 metriä. Rinteessä toimivat sompa- ja kapulahissit.

 

 

 

 

 

aktiviteetit_jamijarvi_korsuretketRYHMILLE

Korsuretket

Kivimäenkuja 152, 38800 Jämijärvi
040 578 6580
www.korsuretket.fi
myynti@korsuretket.fi

Elämykselliset saunat matkailija löytää Korsukylästä. Tilava, pehmeiden löylyjen Kotasauna ja rannan perinteinen Korsusauna tarjoavat erilaisen saunakokemuksen.

Korsuretkien ohjelmapalvelut ovat keskittyneet lähelle luontoa – rentoutuen ja nautiskellen. Aktiviteetit melontaretkistä tiimikisailuihin 10–200 henkilön ryhmille. Myös leirikoulut lähellä luontoa. Monipuoliset ohjelmapaketit, oppimisretket upeissa maastoissa, Korsumaista majoitusta – paras paketti saadaan soveltamalla Jämin alueen kaikkia tuotteita.

 

 

 

aktiviteetit_jamijarvi_kankaanpaaKuntoutuskeskus Kankaanpää

Kelankaari 4, 38700 Kankaanpää
02 57 333
www.kuntke.fi
respa@kuntke.fi

Mukava allasosasto uima- ja porealtaineen, kuusiratainen keilahalli, kuntosali, tarvittaessa kahteen osaan jaettava liikuntasali sekä tenniskenttä. Esteetön ulkoilupolku, jonka yhteydessä kota ja laavu.

 

 

 

 

aktiviteetit_jamijarvi_ilmailuLaskuvarjohypyt

Tiedustelut 040 033 1755, tandem-varaukset 040 035 3206, alkeiskurssin ilmoittautuminen 040 077 8913
www.tamlk.org

Vapaalla voidaan tarkoittaa monenlaisia asioita. Yksi lähtee ulkomaanmatkalle, toinen hyppäämään laskuvarjolla. Laskuvarjohyppääjälle pitkä vapaa on hyppyuralla etenemisen merkki ja odotettu saavutus. Elämyksenä vapaapudotus on sananmukaisesti vapaata, todellista irtiottoa työstä ja arjesta.

Tampereen laskuvarjokerho ry on vuonna 1968 perustettu yhdistys. Vuosittain hyppäämme yli 6000 laskuvarjohyppyä ja koulutamme yli 250 uutta hyppääjää alkeis- ja tandemkursseilla. Tandemkurssilla lyhyen koulutuksen pääsee jälkeen hyppäämään pitkän vapaan yhdessä hyppymestarin kanssa.
Pakkolaukaisualkeiskurssilla hypätään alusta asti itsenäisesti ja pitkään vapaaseen pääsee yksin, sitten kun kokemusta on karttunut riittävästi. Nova-alkeiskurssilla pääsee heti ensimmäisistä hypyistä alkaen pitkään vapaaseen kahden hyppymestarin valvonnassa.
Kerho toimii Jämillä viikonloppuisin ja välillä myös arkisin. Kerhon käytössä ovat laskuvarjojen pakkaushalli koulutustiloineen sekä majoitustilat.

Kerho toimii läheisessä yhteistyössä Pohjois-Suomen Urheiluilmailijat ry:n kanssa. PSUI ry:n hyppykone SMG-92 Turbo Finist HA-YDN “Hayden” on erittäin tehokas potkuriturbiinilentokone, joka vie kerralla 10 hyppääjää noin 15 minuutissa 4 000 metriin.
Hyppääjiä yläilmoihin vie myös kerhon oma Cessna U206F lentokone, rekisteritunnukseltaan OH-CMT eli tuttavallisesti “Mike-Tango”. Koneeseen mahtuu lentäjän lisäksi kuusi hyppääjää ja ylin hyppykorkeus on 3 000 metriä.

 

 

 

aktiviteetit_jamijarvi_luomajarviLuomajärven Hevoskievari

Luomajärventie 34, 39500 Ikaalinen
0500 231 855
relax@hevoskievari.fi
www.hevoskievari.fi

Tunnelmallisia retkiä luontoon ratsain sekä reellä tai kärryillä. Ohjelmat sopivat ensikertalaisista kokeneisiin konkareihin, kahvitauolla tai ilman. Monipuolisesta ohjelmavalikoimastamme löytää ohjelmavaihtoehtoja moneen makuun, hevostellen tai ilman.

 

 

 

 

 

 

aktiviteetit_jamijarvi_pikkuitavaltaPikku-Itävalta

Lähdepurontie 4, 38800 Jämijärvi
02 572 970
www.jamijarvi.fi/kunta/vapaa-aika/pikku-itavalta

Pikku-Itävallasta löytyy sauna, jossa löylyttelee isompikin porukka kerralla. Omassa rannassa voi käydä kastautumassa, talvella ei ole avantoa käytössä. Pikku-Itävalla voi myös majoittua 15 henkilöä.

 

 

 

 

 

 

 

skšnšnlogo.fh11Skönön Safarit

Jämintie 621, 38800 JÄMIJÄRVI
040 726 1302
safarit@skononsafarit.fi
www.skononsafarit.fi

Ohjelmapalveluyritys, joka järjestää tapahtumansa suurella sydämellä 4–300 hengelle. Tuotevalikoimamme on laaja: mönkijäsafarit, moottorikelkkasafarit, pelit, kisailut, puuhapaketit..

Safarit vuokraa mönkijöitä ja moottorikelkkoja perheille, idealla että lapset pääsisivät kokemaan mahdollisimman paljon. Safarikeskuksen perinteisen puusaunan lempeissä löylyissä arkihuolet unohtuvat. Saunan yhteydessä olevassa kylpytynnyrissä on mukava rentouttaa lihakset päivän jäljiltä. Pihapiirissä myös ruokailutiloja kota ja kelopirtti.

Tarjolla myös klassista hierontaa. Hierontapiste sijaitsee Jämin safarikeskuksen tiloissa, mutta matkapöydät siirtyvät kyllä mökeillekin Jämin alueelle.

 

 

 

aktiviteetit_jamijarvi_univisioUnivisio

Teollisuustie 4, 38800 Jämijärvi
020 758 0400
www.univisio.fi

Univision tehtaanmyymälä.

 

 

 

 

 

 

aktiviteetit_jamijarvi_villajamiVilla Jämi

Jämintie 634, 38800 JÄMIJÄRVI
040 081 0350
www.villajami.fi
villajami@villajami.fi

Villa Jämillä on upea kolmen saunan spa: kymmenen henkilön holvikivisavusauna, kymmenen henkilön aromaattinen höyrysauna, kymmenen henkilön IKI-hikisauna, kahdeksan henkilön lämminvesi-ulkoporeallas (+37C) ja mahtava lasinen vilvoitteluterassi.

Villa Jämi järjestää asiakkailleen ohjatut elämyshetket. On pihakisat, luontovisat ja -retket. Talosta löytyy GT-5 ajosimulaattori ja kiväärirata. Talvella viikonloppuisin Drive Safety -talviturvallisuuskurssit kaikelle kansalle ja yrityksille.

 

 

 

 

 

 

aktiviteetit_jamijarvi_paintballÄssä Paintball

Jämintie 562, 38800 Jämijärvi
050 578 7877
ässäpaintball.fi
tuure@assapaintball.fi

Neljä eri ase-, panos- ja teholuokkaa 16–40–70–100 %, peliä varten rakennettu kenttä ja Ässän yli 2 000 ryhmän kokemus mahdollistavat kunnon ampumatoimintapelit nyt lapsista vanhuksiin 10 eri kentällä akselilla Ikaalinen – Jämi – Niinisalo – Pori!

Viljakkala

Haverin Lomakylä

Haverin lomakylä, Ravintola Kulta Casino
03 371 2180, 040 508 9047 (Kultahaverin Vapaa-aika Oy)
03 371 2293 (Ravintola Kulta Casino)
www.haveri.fi, www.kultacasino.fi

Talviaikaan Haverissa voi perusrentoutumisen lisäksi ulkoilla, hiihtää, käydä pilkillä tai vaikkapa laskea pulkkamäkeä. Kesäaikaan Haverissa on mahtava uimaranta, mutta lomakylässä on mahdollista harrastaa myös esimerkiksi kalastusta, melontaa, pyöräilyä ja minigolfia. Vaellukselle vaikkapa pitkin Haverin läpi kulkevaa Euroopan kaukovaellusreittiä alue soveltuu kaikkina vuodenaikoina.

Lähistöltä löytyy myös paljon erilaista palvelutarjontaa sekä erilaisia matkailukohteita. Haverin kaivos toimii merkittävänä kansallisena sukelluskohteena. Viljakkalan Tenniskenttä Oy:n monitoimikenttä, jossa liikuntalajeja on sulkapallo, street tennis, katukoris, -sähly, futsall ja myös tennis sijaitsee Haverin uimarannan tuntumassa. Pelivuoroja voi varata KultaCasinolta.

 

 

 

Karhen uimaranta

Kyrönlahdentie.

Pukutilat, WC-tilat.

 

 

 

Kurjen uimaranta

Kurjentie

Pukutilat, WC-tilat.

 

 

 

Paijalan uimaranta

Paijalantie

Pukutilat, WC-tilat.

 

 

 

Toivolan lava

Toivolantie 24, Kyrönlahti
03 378 2983 (Heikki Kupiainen)

Toivola on perinteinen, kesäisin toimiva maaseutulava. Se sijaitsee lähellä Kuruntietä, komealla paikalla Hangasjärven rannalla. Toivola on Hirvenjuoksujen ja -hiihtojen kilpailukeskus. Lavan omistaa Viljakkalan Karhen Metsästysseura.

 

 

 

Tuulensivun talli

Koivistonkyläntie 527
39310 Viljakkala
040 586 8769
www.tuulensivuntalli.fi
tuulensivuntalli@gmail.com

Ratsuhevostila, islanninhevosia ja maastoratsastusta.

 

Hämeenkyrö

nahtavyydet_hameenkyro_asepajaAhlforsin asepaja

Trossitie 512, 39100 Hämeenkyrö

Hämeenkyrön kansallismaisemassa Herttualan kylässä sijaitsee museoitu Ahlforsin aseverstas, jossa on tehty sepän töitä 1800-luvun loppupuolelta lähtien aina 1960-luvulle asti, kolmen sukupolven ajan. Malakias Ahlfors erikoistui asesepäksi muutettuaan Mouhijärveltä Herttualaan ja ryhdyttyään itselliseksi Seppä-nimiselle tilalle. Malakiaan poika Väinö jatkoi isänsä työtä ja ajassa kiinniolevana miehenä erikoistui aseenvalmistuksen ja -korjauksen lisäksi myös polkupyöriin. Myöhemmin vielä Väinön poika Ilmari työskenteli aseverstaalla.

Verstas oli vuosikymmeniä kyläläisten kokoontumispaikka, jossa korjautettiin pyssyt ja työkalut, tultiin jutulle ja auteltiin ohessa seppää. Miten tähän liittyy punaista rusettia kantava metsäpossu tai kylän parhaalla maisemalla varustettu ulkohuusi? Asuinrakennuksessa ja verstaalla kierretään oppaan kanssa. Ryhmille järjestetään myös yksityisopastuksia tilauksesta. Museolle on vapaa pääsy.

 

 

 

nahtavyydet_hameenkyro_artelesArteles kulttuurikeskus ja taiteilijaresidenssi

Hahmajärventie 26, 38490 Haukijärvi
03 4102 3787
www.arteles.org

Kansainväliset taiteilijat työskentelevät Arteles Creative Centerissä Haukijärven kulttuuriympäristössä. Uusitut entisen kyläkoulun puitteet antavat mahdollisuuden monipuoliselle luovalle ja kansainväliselle toiminnalle. Menestyneet kotimaiset ja ulkomaiset kuvataiteilijat, kirjailijat ja muusikot työstävät Arteleksessa uusia teoksia kansainvälisille markkinoille suomalaisen luonnon rytmittämänä. Vierailut ryhmille ennakkovarauksesta. Kierros kestää noin tunnin ja sisältää taiteilijatapaamisia erikseen sovittuna. Ryhmien koko 4–50 henkilöä. Pääsymaksut kohdennetaan kulttuurihistoriallisesti merkittävän rakennuksen kunnostus- ja ylläpitokustannuksiin.

 

 

 

Frantsilan Hyvän olon keskus

Kyröspohjantie 320, 39100 Hämeenkyrö
040 591 8742, 040 706 1661
www.frantsilanhyvanolonkeskus.fi
aija.lento@frantsilanhyvanolonkeskus.fi, info@frantsilaretket.com

Hyvällä ammattitaidolla räätälöityjä ja kokemuksella yrityksille ja yhteisöille jaksamiseen uusia eväitä antavia kursseja ja TYKY-koulutusta.

Frantsila Retket tarjoaa ympäri vuoden erilaisille asiakas-, kokous- ja henkilökuntatilaisuuksille mahdollisuuksia, jotka lähentävät ja antavat uusia voimavaroja jaksamiseen. Frantsila Retkien monipuoliset hyvän olon palvelut, talonpoikainen idylli ja ryhmäsi toiveiden pohjalta räätälöity ohjelma luovat hyvät edellytykset aidoille elämyksille, rentoutumiselle ja virkistymiselle.

Kokonaisvaltaisisia hyvän olon palveluita: rentouttavia luontaishoitoja, herkullisisia kasvisruokaherkkuja, luontoretkiä, risteilyitä upeissa maisemissa, monipuolista kulttuuritarjontaa, retkiä F.E. Sillanpään synnyinsijoille ja monta muuta mieltä ja kehoa virkistävää elämystä. Monipuolisesta palvelutarjonnasta rakennetaan ohjelmapaketit ryhmäasiakkaiden toiveiden mukaan muutaman tunnin vierailusta aina usean päivän kestäviin tilaisuuksiin.

 

 

 

aktiviteetit_hameenkyro_kehakukkaFrantsilan Kehäkukka

Yrjö-Koskisentie 1, 39100 Hämeenkyrö
03 371 4637
www.frantsilankehakukka.fi/matkailusivut
asiakaspalvelu@frantsilankehakukka.fi

Hämeenkyrössä Pappilanjoen rannalla sijaitseva Frantsilan Kehäkukka on Hämeenkyrön suosituin matkailukohde. Kauniissa vanhassa vuonna 1875 rakennetussa koulurakennuksessa toimii viehättävä kahvila, talonpoikaistyyliin sisustettu kasvisravintola sekä yrtti- ja lahjatavaramyymälä, josta tuliaisiksi voi ostaa aitoja suomalaisia tuotteita vuoden ympäri. Kehäkukan suolaiset kasvisleivonnaiset ja ihanat luomumarjapiiraat nautittuna haudutetun yrttiteen tai kahvin kera houkuttelevat herkkusuita ympäri vuoden.

Suomen kesän elinvoimaa on tallennettuna pusseihin, purkkeihin ja pulloihin – ruuaksi ja rohdoksi. Valikoimiin kuuluvat kaikki Frantsilan luomuyrttitilan tuotteet asiantuntevan henkilökunnan opastuksella. 40-paikkainen joenrantaterassi, lasinen mehiläispesä, Hämeenkyröstä käsin puotihuone ja taidenäyttelyt täydentävät Kehäkukan tunnelmallista ilmapiiriä. Frantsilan kaikki luontaistuotteet löydät myös Kehäkukan verkkokaupasta. Kesäkuukausina pihapiirissä on lisäksi 300 yrtin näytepuutarha, käsityöpuoteja, Hämeenkyrön matkailuinfo sekä m/s Purimo-laivan kotisatama. Kaikki nämä löytyvät aivan kolmostien kupeesta Hämeenkyrön kirkonkylän keskeltä 35 kilometriä Tampereelta Vaasaan päin.

 

 

 

nahtavyydet_hameenkyro_urkkiHotelli Urkin Piilopirtti

Sasintie 400, 39150 Pinsiö
040 043 7340
www.urkinpiilopirtti.fi
info@urkinpiilopirtti.fi

Urkin Piilopirtti on taidekohde. Pihapiirissä on paikallisen taiteilijan Jari Antilan tekemä Pinsiön Paroni -patsas, lasitaiteilija Vesa Varrelan Surffaavat kalat, sekä taiteilija Radoslaw Grytan Kohtauspaikka mänty, Varoittava sormi ja Kukkivalasipuutarha. Lisäksi on vuosittain vaihtuva taidenäyttely. Etukäteissopimuksesta taideopastosta. Tilauksesta myös Urho Kekkosen kierroksia. Palvelut tarjotaan tarvittaessa ruotsiksi, saksaksi, englanniksi ja espanjaksi.

 

 

 

nahtavyydet_hameenkyro_kirkkoHämeenkyrön kirkko

Härkikuja 13, 39100 Hämeenkyrö
www.hameenkyronseurakunta.fi

Hämeenkyrön kirkko on kaunis, ristinmuotoinen puukirkko vuodelta 1782. Pitäjässä on käytössä viisi muutakin kirkkoa, joista erikoisin on Jumesniemen yli 150-vuotias kirkko-koulu. Messu pääkirkossa pääsääntöisesti sunnuntaisin kello 10. Suljettu vierailijoilta kirkollisten toimitusten aikana.

 

 

 

 

nahtavyydet_hameenkyro_hautausmaaHämeenkyrön vanha hautausmaa

opastukset: 046 549 8834 (Jouko Hannu)
Kappelikuja 6, 39100 Hämeenkyrö
www.hameenkyronseurakunta.fi/?sid=59

Hämeenkyrön vanha hautausmaa sijaitsee kirkonmäen alapuolella. Sen rinnalla on käytössä uusi hautausmaa, Mäntyrinne, Turkkilan kylän mäntykankaalla. Hämeenkyrön vanhalle hautausmaalle on haudattu muun muassa kirjailija F. E. Sillanpää. Hautausmaalla järjestetään vuosittain kiinnostavia opastettuja kierroksia.

 

 

 

 

nahtavyydet_hameenkyro_jumesniemiJumesniemen kirkko-koulu

Jumesniementie 411, 39170 Jumesniemi
040 548 1954
www.jumesniemi.fi
kirkko@jumesniemi.fi

Kärjen talon isäntä Adam Sasslin rakensi Jumesniemen kylään kirkon ja koulun. Hän myös palkkasi opettaja-papin vuonna 1848. Tämänhetkinen, suomalaisittainkin harvinainen kirkko-koulu kohosi Koulunmäelle 1909–1910 ja katselee nykyiseltä paikaltaan ylväänä hämeenkyröläistä kansallismaisemaa.

Kirkkorakennuksessa on kaunis kyläkirkko, joka sopii erinomaisesti perhejuhliin. Kirkossa on istumapaikkoja 110 hengelle ja soittimena urkuharmooni.

 

 

 

nahtavyydet_hameenkyro_fesillanpaaKirjailija F.E. Sillanpäähän liittyvät nähtävyydet

www.fesillanpaanseura.org

Myllykolu Kierikkalan kylässä
Nobeltie 80, 39100 Hämeenkyrö
050 364 6052
Kirjailija F. E. Sillanpään syntymä- ja lapsuudenkoti.

Töllinmäki Heinijärven kylässä
Trossitie 290, Hämeenkyrö
F. E. Sillanpään nuoruudenkoti ja esikoisteoksen syntypaikka. Töllinmäen museota hallinnoi F.E. Sillanpään Seura.

Silja-veistos Pappilanjoen suulla Siljapuistossa, kuvanveistäjä Hannele Kylänpään tekemä veistos. Siinä on ikuistettuna Sillanpään Nuorena nukkuneen Silja Salmelus.

F.E. Sillanpään rintakuva Kuvanveistäjä Heikki Nieminen on veistänyt F. E. Sillanpään rintakuvan, joka on Hämeenkyrön Yhteiskoulun puistossa.

Eemeli-reliefi, joka on Hannele Kylänpään suunnittelema teos Sillanpään kouluvuosien muistoksi, sijaitsee Haukijärvellä entisen kyläkoulun seinällä.

 

 

 

nahtavyydet_hameenkyro_kotiseutuKotiseutumuseo

Härkikuja 14, 39100 Hämeenkyrö
050 400 5072

Kotiseutumuseo sijaitsee kirkkoa vastapäätä kolmikerroksisessa entisessä kruunun viljamakasiinissa. Siellä on noin 4000 esineen kokoelma, joka on kerätty pääasiassa Hämeenkyröstä.

 

 

 

 

nahtavyydet_hameenkyro_kyroskoskiKyröskoski ja Hälläpuisto

Koskitie, 39200 Kyröskoski
050 364 6052

Kyröskosken putouskorkeus on 22 metriä. Koskea pidetään Kalevalassa mainittuna Hämeen Hälläpyöränä. Kosken rannalle on rakennettu uuden tunnelivoimalan aaltoilualtaan ympärille Hälläpuisto.

Upeat koskinäytökset ryhmille tilauksesta sekä vuosittain vappupäivänä, juhannuspäivänä sekä heinä- ja elokuun toisena sunnuntaina. Ilmainen opastus alkaa Myllytien opastetaululta tuntia ennen koskinäytöstä.

 

 

 

nahtavyydet_hameenkyro_mannanmakiMannanmäen näkötorni

Tornitie 34, 39100 Hämeenkyrö
040 073 2156

Mannanmäen muistomerkki ja näkötorni vihittiin käyttöön 24. maaliskuuta 1938, Mannanmäen taistelujen 20-vuotispäivänä. Tuolloin yhdistettiin kaksi hanketta, näkötorni ja muistomerkki, joita aluksi puuhattiin erillisinä.
Nykyisellään tornin omistaa Hämeenkyrön kunta, joka on vuokrannut tornin Vapaussodan ja Itsenäisyyden Kyrösjärven Seudun Perinneyhdistykselle kymmeneksi vuodeksi. Tornia voi varata myös ryhmien käyttöön.

 

 

 

 

Muistomerkkejä

Timin mänty on monisatavuotinen uhripuu Timin kylässä. Timin mänty sijaitsee osoitteessa Timintie (noin) 257.

Paavo Yrjölän muistomerkki, joka pystytettiin olympiasankarin syntymän 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi, Timintien varressa.

Malakias Costiander oli hämeenkyröläissyntyinen opettaja, jonka oppilaita oli muun muassa Aleksis Kivi. Muistokivi on hänen synnyinkylässään Kostulassa.

Arvo Poika Tuominen oli tunnettu poliitikko, kirjailija ja sanomalehtimies, jonka muistokivi on hänen kotimökkinsä paikalla Kyröspohjan kylässä.

Mannerheim-ristin ritari Arvo Pentin muistolaatta on kiinnitetty Hämeenkyrön kunnantalon seinään. Maanviljelijä Arvo Pentti toimi kansanedustajana 1958–1970 ja hoiti neljästi puolustusministerin tehtäviä. Suojelupoliisin päällikkö hänestä tuli 1972.

 

 

 

nahtavyydet_hameenkyro_osaraOsaran Maaseutuoppilaitos

Huikuntie 33, 39230 Osara
03 342 4400
iisakki.lpkky.fi/dynamic/1/5.html

Hevosia, lehmiä ja muita karvaisia! Maatilakierroksia toiveiden mukaan sekä erilaisia maalaishenkisiä leirejä.

 

 

 

 

Pentinmaan rukoushuone

Rukoushuoneentie 4, 39150 Pinsiö

nahtavyydet_hameenkyro_pinsioPinsiön taimisto ja näyttelypuisto

Pentinmaantie 25, 39150 Pinsiö
03 3122 2514
www.pinsiontaimisto.fi

Taimiston yhteydessä sijaitsee ihastuttava näyttelypuisto, joka tarjoaa vinkkejä ja ihmeteltävää niin kasviharrastajille kuin myös ihan tavallisille kotipuutarhureille. Kasvilajien runsaus muuttaa alueen ilmettä kesän edetessä. Puistossa voi tutustua erilaisiin pihan rakenteisiin kuten muureihin, vesiaiheisiin sekä pinta- ja katemateriaaleihin. Taimisto järjestää opastettuja puistokierroksia erilaisille ryhmille.

 

 

 

nahtavyydet_hameenkyro_ymparistotaideYmpäristötaide

www.strata.fi
info@strata.fi

Vapaamuotoinen ympäristötaiteen tuotantoryhmä, Strata-projekti, on tuottanut tähän mennessä Nancy Holtin Yltä ja alta -taideteoksen Nokian, Hämeenkyrön ja Ylöjärven yhteiseen rajakylään Pinsiöön sekä Erik van Hoornin teokset Malja ja Kuhilas Hämeenkyröön ja Agnes Denesin Puuvuoren naapurikuntaan Ylöjärvelle. Hämeenkyrössä niin kutsutulle Ahrolan ristille (vanhan Mahnalan tien ja Timin tien liittymä) rakennettiin syksyllä 2000 Erik van Hoornin Tuulen leikkikenttä. Teosten valmistusta ovat tukeneet asianomaiset kunnat, yritykset sekä julkisyhteisöt.
Tarjolla myös opastettuja kierroksia Yltä ja alta -taideteokselle. Kierrosten kesto 1–2 tuntia ryhmän koosta ja tarpeista riippuen.

Ikaalinen

nahtavyydet_ikaalinen_kylpylaIkaalisten Kylpylä

Hauskaa ja hupaisaa, sitä löytyy Ikaalisten Kylpylästä joka päivä. Vesitropiikin poreissa ja pyörteissä viihtyvät kaiken ikäiset ja lasten Vesimaailmassa on ilo ylimmillään aamusta iltaan. Vapaa-ajan aktiviteettien ja monipuolisten hyvinvointi- ja liikuntapalvelujen myötä Ikaalisten Kylpylästä on tullut kokonaisvaltainen Wellness-ajattelun keskus.

Monipuolisesta Wellness-maailmasta voi jokainen ammentaa juuri itselleen parhaiten sopivat ja miellyttävimmät hyvän olon hoidot ja aktiviteetit. Kylpylästä löytyy maan monipuolisin hoito- ja hemmottelutarjonta sekä ihanteelliset kuntoilu- ja ulkoilumahdollisuudet sekä tietenkin Ti-Ti Nallen Talo ja muut piristysroiskeet lapsiperheille. Perhelomat ja Wellness & Sport liikuntalomat, samoin kuin lasten ja nuorten maailma lisäävät Kylpylän vapaa-ajan tarjontaa. Ikaalisten Kylpylässä tapaat myös iskelmätaivaan kuumimmat tähdet ja halutessasi voit tanssia elävän musiikin tahdissa joka ilta. Lisäksi Kylpylän erityyppiset ravintolat tarjoavat makuelämyksiä jokaisen makuun ja tilanteeseen.

Erilaisia tapahtumia, teatteria, näyttelyitä, festivaaleja ja kursseja löydät myös eri vuodenaikoina Kylpylän monipuolisesta ohjelmatarjonnasta, unohtamatta päivittäisiä Wellness & Sport -hyvän olon ohjelmia sekä perheloma-kausien ja juhlapyhien erikoisohjelmia. Ikaalisten Kylpylä tarjoaa ainutlaatuiset puitteet ja ohjelmatarjonnan onnistuneita kokouksia, tapahtumia ja elämyksiä varten. Monipuolisten palveluiden ansiosta Kylpylässä onnistuvat niin pienet palaverit kuin suuret konferenssit ja jopa 1 000 hengen kick-off-tapahtumat.

 

 

 

nahtavyydet_ikaalinen_fredrikasofiaFredrika Sofian kirkko ja kellotapuli

Vanha Tampereentie 8, 39500 Ikaalinen
03 450 1222
www.kylpylakaupunki.fi
kylpylakaupunki@ikaalinen.fi

Ikaalisten kirkko on valmistunut ja vihitty käyttöön 4. elokuuta 1801. Arkkitehti Thure Wennberg, rakentaja Salomon Köhlström (Köykkä). Puinen ristikirkko, noin 1 100 istumapaikkaa. Alttaritaulu Berndt Godenhjelmin ”Kristuksen kirkastus”, 1874. Ikaalisten kirkko on tiekirkko.

Jyhkeä kellotapuli on valmistunut samaan aikaan kirkon korjaustöiden kanssa vuonna 1861. Arkkitehti G. Th. Chiewitz. Ensimmäisen kerran kellotapuli esiintyy pitäjänkokouksen pöytäkirjassa jo vuonna 1752. Nykyinen kellotapuli on järjestyksessään kolmas.

 

 

 

 

 

Helvetinjärven kansallispuisto

Helvetinjärven kansallispuiston rotkolaaksot muodostuivat miljoonia vuosia sitten, jolloin suuret voimat siirtelivät maankuorta ja synnyttivät kansallispuiston jylhät maisemat jälkipolvien ihailtaviksi. Kansallispuisto soveltuu hyvin päivä- ja telttaretkeilyyn. Puistosta on polkuyhteys muun muassa Riuttaskorven virkistysmetsäalueelle ja Seitsemisen kansallispuistoon.

Kansallispuisto edustaa vaihtelevaa ja jylhää pirkanmaalaista metsäluontoa. Alueen erikoisuutena ovat syvät rotkolaaksot, jyrkkärantaiset järvet, pienet metsälammet ja salomaiset metsät.

Helvetinjärven kansallispuiston erikoisuuksia ovat kaksi rotkolaaksoa, jotka ovat syntyneet 150-200 miljoonaa vuotta sitten. Helvetinkolu, yksi rotkoista, on ollut tunnettu matkailunähtävyys jo 1800-luvulla. Yhä edelleen Kolu on puiston suosituin käyntikohde. Helvetinjärven tunnetuin maisema avautuu juuri Helvetinkolun ylätasanteelta, jolta voi katsella alas Kolun pohjalle ja ihailla Ison Helvetinjärven jylhää maisemaa.

Helvetinjärven alueelta löytyy myös jyrkkärantaisten rotkojärvien jono: Iso Helvetinjärvi, Pitkä Helvetinjärvi, Luomajärvi ja Kovero. Kalliojyrkänteet kohoavat korkeimmillaan 180–210 metriä merenpinnan yläpuolelle. Monin paikoin jyrkänteet nousevat pystysuorina seinäminä kymmenien metrien korkeuteen järvien vedenpinnan tasosta.

Kansallispuisto on hyvä kohde päiväretkiin tai parin päivän patikkaretkiin. Merkittyjä reittejä on puiston alueella noin 40 km. Retkeilymahdollisuuksia laajentaa entisestään lähikuntien ylläpitämä Pirkan Taival -retkeilyreitistö, jota pitkin voi patikoida Ruoveden, Kurun ja Virtojen suuntiin ja aina Seitsemisen kansallispuistoon saakka. Matkan varrella voi yöpyä teltassa, laavussa tai vuokrakämpässä. Kansallispuiston hiljaisuudessa voi talvisin hiihtää avaamalla itse latunsa. Sen sijaan puiston eteläpuolella kulkee kelien salliessa Kuru-Ruovesi-hiihtoreitti, jonka huollosta vastaavat Ylöjärven kaupunki ja Ruoveden kunta.

Helvetinjärven kansallispuistossa saa kiipeillä ja laskeutua Sammakkolammin itäpuolella, Helvetinkolun läheisyydessä, puiston pohjoisosassa. Jääkiipeily on sallittua vain kansallispuiston pohjoisosassa Iso Helvetinjärven pohjoispään länsirannalle muodostuvalla jääputouksella. Kansallispuiston muilla kallioilla kiipeily on kielletty kallioluonnon suojelemiseksi.

Kansallispuiston järvissä ja lammissa on onkiminen ja pilkkiminen sallittua ilman erillistä lupaa jokamiehenoikeudella. Viehelupien myynti Haukkajärven vesialueelle lopetettiin vuonna 2000 maaston kulumisen ehkäisemiseksi ja linnuston pesimärauhan turvaamiseksi.
Marjojen ja sienien poiminta on sallittua puiston alueella lukuun ottamatta Haukkajärven rajoitusosaa, jossa maihinnousu ja liikkuminen on kielletty linnuston pesimäaikana.

Helvetinjärven kansallispuistossa on kuusi maksutonta telttailualuetta. Puistossa ei ole laavuja. Matkailuautossa ja -vaunussa yöpyminen on sallittu Haukanhiedan pysäköintialueella. Alueella ei ole erikoispalveluja karavaanareille.

Seitsemisen luontokeskus vastaa Helvetinjärven kansallispuistoa koskeviin kysymyksiin ympäri vuoden. Kankimäen kesäkioskista voi ostaa kahvia, pientä suolaista, jäätelöä ja karttoja.

 

 

 

Ikaalisten Kylät

www.ikaalistenkylat.net

Kovelahti – Lahdenpohja – Vatula – Luhalahti – Myllykarttu – Mansoniemi – Riitiala – Röyhiö – Seitseminen – Sikurin-Kolkon kylät – Tevaniemi – Kilvakkala – Poltinkoski – Karttu – Leppäsjärvi – Jylli

Idyllisiä kohteita on monen monta, käy vaikka ihastelemassa Jyllin vanhan myllyn tienoota vuolaine koskineen. Ikaalisten kyläsivustolle on koottu kylien harrastuspaikat, tapahtumat, nähtävyydet ja palvelut.

 

 

 

Järvet ja metsät

Kyrösjärvi

Ikaalisten keskellä on sen sininen sydän, seutukunnan suurin järvi, Kyrösjärvi. Sinisenä helmeilevä Kyrösjärvi kehystää vehreää taajamaa sekä lukuisia kodikkaita maalaiskyliä. Kyrösjärvi tarjoaa myös upeat mahdollisuudet monipuoliseen kalastukseen ja luonnon rauhasta nauttimiseen. Erähenkisiä odottavat Leppäsjärven koskissa mainiot kala-apajat, Jyllinjoella ja Vääräjoella upeat melontareitit ja Vahonkoskella kaunis koskimaisema.

Hämeenkankaan harjut

Unohda aika ja patikoi Hämeenkankaan moni-ilmeiseen luontoon: upeisiin harjumaisemiin ja raikkaisiin mäntymetsiin. Helppokulkuisissa kangasmetsissä ja upeilla harjuilla harrastat monipuolisesti ympäri vuoden. Hämeenkankaalla on paljon erilaisia ulkoilureitistöjä. Vaellus-, maastopyörä-, hiihto- ja ratsastusreittejä on kymmeniä kilometrejä ja niiden varrella taukopaikkoina kotia ja laavuja. Luontopolkujen verkostot luovat puitteet maisemien ihailuun ja luonnonrauhasta nauttimiseen.

Vatulan hiihto- ja vaellusmaastot

Hiihtäjien keskuudessa Vatulanharju tiedetään talvisin paikaksi, jossa on varmasti lunta! Kun ensilumi tavoittaa Vatulanharjun, lähes poikkeuksetta lumi myös jää sinne. Takuuvarmoja hiihtokuukausia ovat tammi-maaliskuu. Eripituisia latuja löytyy niin kunto- kuin kilpahiihtäjille sekä lapsille. Vatulassa on ihanteelliset liikuntamahdollisuudet kaikkina vuodenaikoina. Lumien sulaessa toiminta jatkuu leirien, suunnistuksen, vaellusten sekä ryhmien ulkoilu- ja liikuntapäivien merkeissä.

 

 

 

nahtavyydet_ikaalinen_kauppilaKauppilan Matkailutila

Kauppilanranta 2, 39500 Ikaalinen
044 586 7633, 044 591 4128
kauppila.net
kalle@kauppila.net, minna@kauppila.net

Kauppilan Matkailutila on täyden palvelun matkailukeskus ja laadukas loma-, juhla- sekä kokouspaikka kolmostien varressa. Se vuokraa mökkejä Kyrösjärven rannalla ja järjestää ohjelmapalveluja sekä seikkailu- ja kalastusretkiä. Laadukkaat ja yksilölliset tilat sopivat yritystilaisuuksiin, sukujuhliin, lomalla rentoutumiseen tai vaikkapa polttareihin. Kaunis sijainti luonnon keskellä sekä iloinen palveluhenki tekevät käynnistä varmasti ikimuistoisen.

Matkailutila sijaitsee lähellä monipuolisia palveluita. Luonnonkauniit hiihto- sekä ulkoilureitit, marjastus- ja sienestysmaastot, melontareitit ja hyvät kalapaikat ovat kaikki aivan vieressä. Lisäksi pohjoismaiden suurin kylpylä, Ikaalisten Kylpylä, sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä.

Kauppilan tilan historia ulottuu 1500-luvulle ja se on yksi Ikaalisten ja Kartun kylän vanhoista kantatiloista. Tilan pohjalaistyylinen vanha päärakennus eli Pytinki on rakennettu vuonna 1792. Nykyisen isäntäväen suku on omistanut tilaa vuodesta 1885. Tilan uudempi päärakennus valmistui 1898 ja tunnetaan nykyään Matkailutalona. 1900-luvun alussa tila oli Ikaalisten suurimpia maatiloja. Nykyisin maatilamatkailun lisäksi tilalla kasvatetaan luomuviljaa. Tilalla on myös oma museo.

Kauppilan Matkailutila tarjoaa kattavat palvelut ja viihtyisät tilat rentouttavan loman viettämiseen, onnistuneen yritystapahtuman järjestämiseen tai ikimuistoisen perhejuhlan juhlintaan. Tilan tarjoamien majoitustilojen lisäksi on mahdollista käyttää Ikaalisten Kylpylän läheisiä hotellipalveluita.
Kauppilassa onnistuvat isommatkin juhlat talon isäntäväen hoitaessa juotavat, syötävät sekä majoituksen. Tilan emäntä laittaa maistuvat tarjoilut asiakkaan toiveiden mukaan. Ruokien raaka-aineet tulevat omalta tilalta tai lähiseudulta ja ovat puhdasta kotimaista tuotantoa. Laadusta ei tingitä, tilalle on myönnetty Maakuntien parhaat -laatumerkki 2008.

Majoitustiloja tilalta löytyy moneen lähtöön. Matkailutalossa on majoitustilat 21 hengelle. Alakerran sali ja ruokasali tarjoavat puitteet jopa 70 henkilön tilaisuuksille, kuten perhejuhlille ja kokouksille. Kellarissa on myös tilava puulämmitteinen sauna, josta saa poikkeuksellisen pehmeät löylyt. Pihassa on myös savusauna, jonka saa lämpimäksi erillisvarauksella. Klubisaunalla on majoitustilat 6 hengelle. Vuonna 2005 valmistunut tilaussauna/vuokramökki on kaikilla mukavuuksilla ympärivuotiseen käyttöön.

Pehtoorin tuvassa on majoitustilat 5 henkilölle. Tupa on kauniissa maalaismaisemassa lepäävä, 1900-luvun alussa valmistunut entinen pehtoorin asunto. Talo on remontoitu ja modernisoitu ympärivuotiseen matkailukäyttöön vuonna 1998.

Toivankarin mökeissä on majoitustilaa 8 hengelle. Kaksi mökkiä sijaitsevat samassa pihassa. Mökit vuokrataan yhteishintaan ja ainoastaan kesäkäyttöön.

 

 

 

nahtavyydet_ikaalinen_museoKotiseutumuseo

Kirkkokatu, 39500 Ikaalinen
www.ikaalinen.net/ikaalinen-seura

Ikaalinen-Seura, joka on perustettu 1930-luvulla, vaalii ikaalilaisen perinteen, kulttuurin ja historian jatkumoa. Seuran toimintaan kuuluvat perinnetapahtumat ja paikkakunnan ilmiöiden esittely. Seura ylläpitää myös kotiseutumuseota, joka sijaitsee keskeisellä paikalla kirkonmäellä.

Ikaalisten kotiseutumuseon avajaiset pidettiin elokuussa 1967. Museon perustamista edelsi Tampereen yliopiston kansanperinteen laitoksen opiskelijoiden tutkimusretki Ikaalisiin. Tutkimusretkellä kerättiin muis­titietoa ja esineistöä, joka sittemmin tallennettiin perustet­tuun museoon. Museorakennukseksi Ikaalisten kaupunki luovutti kirkon välittömässä läheisyydessä sijainneen van­han viljamakasiinin. Viljamakasiini, joka on rakennettu nykyiselle paikalleen vuonna 1833, kuvaa symbolisestikin museon toimintaa.

Ikaalisten kotiseutumuseon perustan muodostavat noin 3 400 luetteloitua esinettä. Museo on saanut esineet lahjoituksina. Esineistö on sijoiteltu niin, että vierailijan on vaivaton katsella ja tutustua tietyn aihepiirin kokoelmaan yhdessä tilassa. Museoesineistön säilyttämisen ja esittelyn ohella Ikaalisten kotiseutumuseo pyrkii vaalimaan entisajan elämää ja tunnelmaa myös elävöittämällä sitä. Kotiseutumuseo järjestää työnäytöksiä ja toimintapäiviä, jolloin museovieraat voivat tutustua konkreettisesti esineiden käyttöön.

Ikaalisten kotiseutumuseo toimii kesäkautena. Ikaalinen-Seuran museojaosto vastaa talkoovoimin museon aukiolosta ja museon ylläpidosta.

 

 

 

Kulttuuricampus Ikaalinen

Käyntiosoite Kauppakatu 7, 39500 Ikaalinen, postiosoite Valtakatu 6, 39500 Ikaalinen
040 557 2129
www.kulttuuricampus.fi
kulttuuricampus@kulttuuricampus.fi

Kulttuuricampus on luovien alojen yrittäjien yhteisö ja yrittäjien verkosto. Kulttuuricampus osuuskunta on vuokrannut tilat ja vuokraa niitä edelleen yrittäjille.

Kulttuuricampus on perustettu vuonna 2011. Itsenäiset yrittäjät ovat Kulttuuricampus-osuuskunnan jäseniä. Kulttuuricampus kehittyy aktiivisten jäsentensä näköiseksi.

Kulttuuricampuksen toiminnan kantava ajatus on, että eri alojen yrittäjät hyötyvät yhteistyömahdollisuuksista ja toistensa osaamisesta. Yhteiset työtilat ja asiakasneuvottelutilat sekä monet muut yhdessä hankitut palvelut kuten koulutukset, näkyvyys ja tulostusmahdollisuus tuovat myös kustannussäästöä yrittäjille. Yhteiset virkistyspäivät ja mahdollisuus kahvitella halutessaan samanhenkisten ihmisten seurassa pienyrittäjän arkea pohdiskellen tuovat kaivattua sosiaalisuutta yksinyrittäjän elämään.

 

 

 

nahtavyydet_ikaalinen_omatupaOma tupa

Teinintie 4–6, 39500 Ikaalinen
040 098 6626
www.omatupa.fi
huusarimatti@gmail.com

Rakennustaiteellisesti merkittävän seuran- ja juhlatalon on rakennuttanut Ikaalisten Maataloustuottajain Liitto ja Ikaalisten Manttaalikunta vuosina 1919–1924. Rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Bertel Strömmer. Museoviraston inventoinnissa 1976 talo määriteltiin kuitenkin kulttuurihistoriallisesti arvokkaaksi rakennukseksi. Tyyli on 1920-luvulle tyypillistä barokkiklassismia.

Oman Tuvan tiloissa on toiminut muun muassa kunnantoimisto, ravintola, äitiys- ja lastenneuvola, parturi-kampaamo, hammaslääkäri, suutari, kihlakunnanoikeus, matkustajakoti, lottakahvila, suojeluskunta ja muita pienyrittäjiä. Nykyään Oma Tupa toimii monipuolisena seurantalona, jossa järjestetään muun muassa juhlia, kokouksia, näyttelyitä ja esiintymisiä. Rakennuksessa on myös kahvila, ja toisen kerroksen tilat ovat koulutuskäytössä. Omassa Tuvassa on 30 huonetta ja sen pinta-ala on 1 233 m².

 

 

 

nahtavyydet_ikaalinen_rahkolaRahkola

Rahkolankuja 10, 39500 Ikaalinen
www.kylpylakaupunki.fi
kylpylakaupunki@ikaalinen.fi

Rahkola on alkujaan verotila vuodesta 1533. Päärakennus on tiettävästi valmistunut vuoden 1832 tienoilla ja se on kaunis esimerkki puhdaspiirteisestä ”engeliläisestä” empiretyylistä. Komea Rahkola on toiminut kestikievarina, käräjätalona, kuntakokousten ja asevelvollisten kutsuntojen pitopaikkana sekä ravintola- ja juhlahuoneistona. Museoviraston mukaan Rahkola on rakennustaiteellisesti ja kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennuskokonaisuus.

 

 

 

nahtavyydet_ikaalinen_jarviaSeitsemisen kansallispuisto ja luontokeskus

www.luontoon.fi

Seitsemisen kansallispuisto hyvin merkittyine reitteineen on oiva kohde retkeilijöille, luonnonystäville ja ryhmille. Se soveltuu päiväretkeilyyn ja muutaman päivän vaelluksiin niin kesällä kuin talvellakin. Puistosta löytyy harjuja, vanhoja metsiä, soita, salolampia ja puroja – perihämäläistä ja satakuntalaista erämaata villeimmillään.

Seitsemisen luonto ja nähtävyydet ovat helposti saavutettavia ja soveltuvat kokemattomillekin luonnossa liikkujille. Puistossa on merkittyjä reittejä noin 60 km ja talviaikaan latuja noin 20 km. Puistosta on myös yhteys Pirkan Taival -retkeilyreitistöön, jota pitkin voi patikoida Ikaalisten, Kurun ja Parkanon suuntiin, Riuttaskorven virkistysmetsään ja aina Helvetinjärven kansallispuistoon saakka. Matkan varrella voi yöpyä teltassa, laavulla sekä vuokrakämpässä. Kansallispuistossa voi myös liikkua lumikengillä, pyöräillä, uida lähes kaikissa järvissä ja lammissa sekä nauttia luonnosta sienestäen ja marjastaen.

Kansallispuiston luontopoluilla voi tutustua tarkemmin alueen erityispiirteisiin, mm. vanhaan metsään, harjumaisemaan, jääkauden jälkiin sekä suoluontoon. Pienipiirteinen metsän ja suon vaihtelu sekä lukuisat järvet ja lammet muodostavat arvokkaan suojelukokonaisuuden. Sijainti vedenjakajaseudulla näkyy talvien lumisuutena sekä pohjoisten lajien runsautena. Kansallispuiston sydän on jo vuonna 1910 suojeltu Multiharjun aarnimetsä, joka on yksi eteläisen Suomen vanhimmista metsäalueista: puusto on osin jo yli 400 vuoden ikäistä. Ikimetsän hämärään pääsee tutustumaan kahden kilometrin pituisella luontopolulla.

Seitseminen oli aikoinaan syrjäistä ja harvaanasuttua seutua, jonne asutus vakiintui vasta 1800-luvulla ensimmäisten kruununmetsätorppien perustamisen myötä. Seitsemisen eteläosassa sijaitseva Koveron kruununmetsätorppa on valtakunnallisesti arvokas. Torpan pihapiirissä kukoistavat monet vanhat mauste-, lääke- ja koristekasvit. Maatiaislehmät ja lampaat laiduntavat lähiniityillä, ja pihapiirissä kuopsuttelevat kanat. Torppa on avoinna kesäisin, jolloin emäntä ja isäntä esittelevät vieraille taloa ja kertovat entisajan elämästä ja työtavoista.

Seitsemisen luontokeskus on luontotiedon aarreaitta. Asiakaspalvelusta saat lisätietoja Seitsemisen ja Helvetinjärven alueen luonnosta ja retkeilymahdollisuuksista sekä kaikista Metsähallituksen palveluista. Seitsemisessä on tarjolla monipuolisia opastuksia ja tapahtumia ympäri vuoden niin lapsille kuin aikuisillekin. Luontokeskuksella on mahdollista myös tilata teemaopastukset ryhmille.

Luontokeskuksessa on vaihtuvia näyttelyitä. 55-paikkaisessa auditoriossa on nähtävillä erilaisia maksuttomia AV-esityksiä yksittäisille vierailijoille sekä ryhmille. Auditorion voi myös vuokrata kokouskäyttöön. Vuokrattavana on vaihteettomia pyöriä leppoisaan ajeluun, lumikenkiä ja lasten kantorinkka. Myytävänä on karttoja lähialueilta, kirjoja, julisteita ja muita tuotteita. Luontokeskuksesta saa myös varaukset ja avaimet Villin Pohjolan lähialueen kämppiin ja Kortesalon leirikoulutilalle sekä tietoa lähiseudun muista majoitusmahdollisuuksista.

Seitsemisen kansallispuistossa on viisi maksutonta telttailualuetta ja kaksi pysäköintialuetta, joilla matkailuautossa ja -vaunussa yöpyminen on sallittu.

Metsähallituksen kanssa kestävän luontomatkailun yhteistyösopimuksen tehneet yrittäjät tarjoavat kahvio-, majoitus- ja ohjelmapalveluita Seitsemisen kansallispuistossa.

 

 

 

nahtavyydet_ikaalinen_titinalleTi-Ti Nallen Talo

Wegeliuksenkatu 5, 39500 Ikaalinen
040 580 0073

www.titinalle.fi
talo@titinalle.fi

Nalleperhe asustelee vanhassa hirsitalossa Kyrösjärven rannalla, Ikaalisten Kylpylän alueella. Nallejen kodissa aika kuluu rattoisasti mm. tanssien, laulujen, rytmien ja tarinoiden parissa. Talossa voi nikkaroida, maalata, soitella tai päästä itse esiintymään. Leikkien ja touhujen lomassa voi käydä tekemässä ostoksia Ti-Ti Nallen Puodissa. Talosta löytyy myös Ti-Ti Nallen Kaffila ja temppurata.

Ti-Ti Nallen Taloon voi tulla myös ryhmän kanssa viettämään riemukasta päivää. Retkipäivä suunnitellaan ryhmän koon, ikärakenteen ja toiveiden mukaan. Ti-Ti Nallen talossa on huomioitu myös erityisryhmät. Talo on suunniteltu siten, että myös liikuntarajoitteiset pääsevät kulkemaan huoneissa vaivatta. Talossa on invahissi, jolla pyörätuolilla ja lastenvaunuilla liikkuvat pääsevät helposti Talon yläkertaan.

Nallejen kodissa voit viettää ikimuistoiset syntymäpäivät yhdessä nallejen kanssa. Koti on ryhmän käytössä kolme tuntia. Synttäripakettiin kuuluu ohjaaja, nalle, syntymäpäiväohjelmaa ja pientä naposteltavaa. Päivänsankari saa lahjan ja lapsivieraat omat muistot juhlista.

 

 

 

nahtavyys_ikaalinen_kauppalaWanha Kauppala

03 450 1222
www.kylpylakaupunki.fi

kylpylakaupunki@ikaalinen.fi

Ikaalisten Wanha Kauppala on Suomen ensimmäinen kauppala. Sitä kutsutaankin Suomen vanhimmaksi, pienimmäksi ja kauneimmaksi. Kesäisin opastetuilla kävelykierroksella voi törmätä vaikka Kauppalan hienoihin rouviin…

Wanhan Kauppalan kaupunginosa on syntynyt Ikaalistenniemen länsikärkeen Kyrösjärven rannoille ja se sijaitsee aivan kaupungin nykyisen keskustan vieressä. Ympärillä kimmeltää pelkkää vettä, siksi kadut näyttävät laskeutuvan suoraan järven syliin. Arvokas vanha rakennuskanta on vielä osin säilynyt ja raikas järvi rantanäkymineen, lehtevät jalopuubulevardit ja humisevat puistot houkuttelevat tunnelmalliseen retkeen Kauppalan kujille kuulemaan tarinaa sen perustamisesta, ensimmäisistä asukkaista ja ajasta yli 100 vuotta sitten.

Museoviraston mukaan Ikaalisten Wanha Kauppala on valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö. Kauppalan vahva kulttuuriperintö, arkkitehtuuri ja monet sen historian henkilöistä tekevät siitä mielenkiintoisen käyntikohteen. Se on täynnä tarinoita.

Kesällä matkailijat luovat kaupunkiin kansainvälisen ilmapiirin. Ikaalisten Wanhassa Kauppalassa, joka juuri sopivasti, ja ovelasti vastapainoksi, tarjoaa ihastuttavat puitteet tutustua Kauppalan ihmisten elämään ja tarinoihin, jotka heräävät eloon. Opastettu kävelykierros Wanhan Kauppalan historiallisille paikoille on unohtumaton kesäinen elämys. Wanha Kauppala on koettava istuskellen ja verkkaisesti kuljeskellen, vain silloin ehtii aistia kortteleiden välistä pilkottavalta järveltä huokuvan leppeän ja virvoittavan kesätuulen hengen.

Jämijärvi

Jämin luontohavaintotorni

Jämin Soininharjulle valmistui vuonna 2000 tammikuussa 20 metriä korkea luontohavaintotorni, josta näkee kauas ympäröivään maisemaan. Luontohavaintotorniin mahtuu kerralla jopa 40 henkilöä. Tornin korkeus merenpinnasta on noin 200 metriä.

 

 

 

Koivistonvati

Hämeenkankaan harjujen harjukuopat eli supat, joita Jämijärvellä kutsutaan vadeiksi, ovat merkkejä viimeisimmästä jääkaudesta. Supat ovat syntyneet jään liikkeiden ja sulamisvesien seurauksena. Koivistonvati on säilynyt lähes luonnontilassa. Se on lähes 200 metriä leveä ja noin 25 metriä syvä.

 

 

 

Niiniharju

Niiniharjussa kasvaa nimensäkin mukaisesti niinipuuta eli lehmusta. Se lienee jäänteitä niistä ajoista, jolloin jääkauden jälkeen jalot lehtipuut olivat täälläkin yleisiä. Niiniharjun lehtoalue on erikoinen myös siksi, että karun sora- ja hiekkaharjun päälle on muodostunut ravinnerikas hieta-alue, joka on huomattavasti ympäristöään rehevämpi ja jossa kasvaa runsas sekapuusto ja monimuotoinen pintakasvisto, jossa on mm. sananjalkaa ja monia mustikkatyypin kasveja.

 

 

 

Soininharju ja Koivistonharju

Hämeenkankaan harjumuodostumat ovat syntyneet jääkausien tuloksena jään ja sulamisvesien muovatessa niitä. Harjut ovat arvokkaita kasvillisuutensa ja geologiansa ansiosta. Soininharju kohoaa 184,5 metriin yli merenpinnan ja 85 metriä lähellä olevan Jämijärven yläpuolelle. Hämeenkankaan kasvisto ja eläinlajisto on runsas, ja siellä on säilynyt myös harvinaisiksi käyneitä kasveja, kuten harjukeltaliekoa ja hietaneilikkaa. Hämeenkankaalla tavataan myös harjumetsissä viihtyviä lintuja, kuten kangaskiurua.

 

 

 

Uhrilähde

Hämeenkankaan hiekkakerrosten suodattamista runsaista pohjavesistä osa pulppuaa maan pintaan lähteinä sekä pieninä puroina. Uhrilähde on lähteistä kuuluisin. Uhrilähteen pohja elää pohjaveden pulputessa hiekkapohjan lähteensilmien läpi. Lähde pysyy läpi vuoden sulana. Sen äärellä kasvaa erikoisia kasvilajeja, kuten kevätlinnunsilmää ja lähdesaraa. Uhrilähde on saanut nimensä siitä, että sieltä on aikojen kuluessa haettu parannusta ja samalla heitetty uhriropo lähteen pohjattomaan silmäkkeeseen.

Viljakkala

haveri_0907.206x0-isHaverin kultakaivosalue

Haverintie, Viljakkala
www.haveri.fi, www.kultacasino.fi

Haveri oli tunnettu rautakaivoksena jo 1700-luvulla. Haverin kultakaivoksessa työskenteli keskimäärin 150 henkeä ja parhaimmillaan kaivos tuotti noin 300 kiloa kultaa ja 180 tonnia kuparirikastetta vuodessa. Haveri oli Euroopan ainoa kaivos, jonka päätuotteena oli kulta. Kupari rahdattiin Outokumpuun rikastettavaksi.

Haverin kaivos oli suomalaisten ilman ulkomaista apua tai välittömiä esikuvia suunnittelema ja rakentama tuotantolaitos. Kaivos lopetti toimintansa 30.12.1960 – mutta ei sen takia, että kulta olisi loppunut. Tunnetuimmat Haverin kultakaivoksen ”tuotteet” ovat Helsingin olympiakisojen 1952 kulta- ja hopeamitalit.

Haverin alueella Viljakkalassa on paljon nähtävää ja useita toimintoja: historiallinen kultakaivosalue kaivostorneineen, kultakaivoksen kallioreunainen 85 metriä syvä ja 125 metriä leveä avolouhos, yli 30 lomahuvilaa, Ravintola Kulta Casino, Kultahaverin Vapaa-aika Oy, ratagolf, välinevuokrausta, elintarvikemyyntiä, Viljakkalan Tenniskenttä Oy:n monitoimikenttä, jossa voi pelata tennistä, sulkapalloa, katukorista, sählyä. Rannalla on myös ulkokuntolaitealue, beach volley kenttä ja mahtava uimaranta sekä Pirkan Taival -reitti.

 

 

 

inkulan_silta_img_0551Inkulan sillat

Luhalahdentie 298, Viljakkala

Yksiaukkoinen yli 100-vuotias kiviholvisilta seisoo todella kauniissa Inkulansalmessa Kurjenvuoren juurella. Sillan omistaa yksityinen yhdistys (Inkulan Holvisilta ry), joka järjestää sillalla tapahtumia. Tällainen sillan omistusjärjestely on erittäin harvinaista – ellei ainutlaatuista. Vieressä on sata vuotta nuorempi betoninen kaarisilta.

 

 

 

 

viljakkalan_20kirkkoViljakkalan kirkko

Viljakkalan kirkon on suunnitellut C. L. Engel, ja se on rakennettu vuosina 1840-42. Sisäpuoli peruskorjattiin ja entisöitiin sekä urut uusittiin vuonna 1989. Ulkomaalaus uusittiin 1993. Kirkko on tunnettu hyvästä akustiikastaan.

Kirkonmäellä on myös kirkko- ja lainamakasiinimuseo, joka on avoinna jumalanpalvelusten jälkeen ja sopimuksen mukaan.

Hämeenkyrö

tilat_hameenkyro_frantsila1Frantsilan Hyvän Olon Keskus

Kyröspohjantie 320, 39100 Hämeenkyrö
040 591 8742
www.frantsilanhyvanolonkeskus.fi
aija.lento@frantsilanhyvanolonkeskus.fi, info@frantsilaretket.com

Elämyksiä Hämeenkyrön vehmaissa maisemissa muutamasta tunnista useampaan päivään.

Frantsila Retket tarjoaa ympäri vuoden erilaisille asiakas-, kokous- ja henkilökuntatilaisuuksille mahdollisuuksia, jotka lähentävät ja antavat uusia voimavaroja jaksamiseen. Frantsila Retkien monipuoliset hyvän olon palvelut, talonpoikainen idylli ja ryhmäsi toiveiden pohjalta räätälöity ohjelma luovat hyvät edellytykset aidoille elämyksille, rentoutumiselle ja virkistymiselle.

 

 

 

Frantsilan Kehäkukkaaktiviteetit_hameenkyro_kehakukka

Yrjö-Koskisentie 1, 39100 Hämeenkyrö
03 371 4637
www.frantsilankehakukka.fi/matkailusivut
asiakaspalvelu@frantsilankehakukka.fi

Hämeenkyrössä Pappilanjoen rannalla sijaitseva Frantsilan Kehäkukka on Hämeenkyrön suosituin matkailukohde. Kauniissa vanhassa vuonna 1875 rakennetussa koulurakennuksessa toimii viehättävä kahvila, talonpoikaistyyliin sisustettu kasvisravintola sekä yrtti- ja lahjatavaramyymälä, josta tuliaisiksi voi ostaa aitoja suomalaisia tuotteita vuoden ympäri. Kehäkukan suolaiset kasvisleivonnaiset ja ihanat luomumarjapiiraat nautittuna haudutetun yrttiteen tai kahvin kera houkuttelevat herkkusuita ympäri vuoden.

Suomen kesän elinvoimaa on tallennettuna pusseihin, purkkeihin ja pulloihin – ruuaksi ja rohdoksi. Valikoimiin kuuluvat kaikki Frantsilan luomuyrttitilan tuotteet asiantuntevan henkilökunnan opastuksella. 40-paikkainen joenrantaterassi, lasinen mehiläispesä, Hämeenkyröstä käsin puotihuone ja taidenäyttelyt täydentävät Kehäkukan tunnelmallista ilmapiiriä. Frantsilan kaikki luontaistuotteet löydät myös Kehäkukan verkkokaupasta. Kesäkuukausina pihapiirissä on lisäksi 300 yrtin näytepuutarha, käsityöpuoteja, Hämeenkyrön matkailuinfo sekä m/s Purimo-laivan kotisatama. Kaikki nämä löytyvät aivan kolmostien kupeesta Hämeenkyrön kirkonkylän keskeltä 35 kilometriä Tampereelta Vaasaan päin.

 

 

 

tilat_hameenkyro_harjuHaukijärven Harju

Haukijärventie 229, 39100 Hämeenkyrö
040 062 1506

Tilat soveltuvat noin 100 hengelle juhla-, tanssi-, ruokailu-, huutokauppa- ynnä muiksi tiloiksi

 

 

 

 

tilat_hameenkyro_heiskaHeiska kansankulttuurikeskus

Heiskankuja 1, 39100 Hämeenkyrö
040 4849 361
www.heiskary.fi
aune.hamadi@heiskary.fi

Heiskan vuosisatainen, perinteikäs maalaismiljöö tarjoaa upeat puitteet ja toimivat tilat erilaisten juhlien, koulutus- ja kokoustilaisuuksien järjestämiseen.

 

 

 

tilat_hameenkyro_hiukkastenHiukkasten lava

Hiukkastentie, 39100 Hämeenkyrö
03 371 5197, 050 596 7697

Tilat soveltuvat 100 henkilölle tanssien pitopaikaksi.

 

 

 

 

tilat_hameenkyro_piilopirttiHotelli Urkin Piilopirtti

Sasintie 400, 39150 Pinsiö
040 043 7340
www.urkinpiilopirtti.fi
info@urkinpiilopirtti.fi

Ryhmille tilauksesta maittavaa ruokaa ja kahvia. Lounasruoasta juhlaruokiin. Tilaa on 10–150 hengen ryhmille. Täydet anniskeluoikeudet.

Paviljongissa onnistuvat vuosijuhlat, häät, muistotilaisuudet, rippi- ja lakkiaisjuhlat, sukujuhlat. Tilat ovat maksimissaan 150–160 hengelle. Jos haluaa poiketa tavanomaisuudesta, niin Iso-Lehmijärven maisemat tai saunan laituri ovat hyvä vaihtoehto vihkimispaikalle.

Tarvittaessa tarjolla kokonaisuus, sisältäen tilat, ruoat, juomat, yöpymiset ja ohjelman. Paviljongissa on vaihtuva taidenäyttely. Edessä on iso nurmikenttä ja parkkitilaa on riittävästi.

A-oikeudet. Tilausravintola. Oma keittiö ja kokki.

Kokous- ja koulutuspäiviä, seminaareihin, tai henkilökunnan virkistys- ja Tyhy-päiville. Päivä voidaan järjestää sellaisenaan tai höystettynä erilaisilla ohjelmapalveluilla. Päivän päätteeksi voi nauttia savusaunan lempeistä löylyistä. Oheispalveluilla uovat viihteellinen loppusilaus onnistuneelle kokous- ja koulutuspäivälle. Innovatiivinen taideympäristö on mitä parhain luoville ratkaisuille. Yöpyminen onnistuu hotellin puolella (valmistunut vuonna 2009).

Kokoustilat 10–100 hengelle. Ryhmätyötilat. Kokousvälineinä dataprojektori, valkokangas, fläppitaulu, internet-yhteydet. Kokouspalveluihin kuuluu ruokailut ja kahvitukset.

Palvelemme tarvittaessa myös ruotsiksi, englanniksi, saksaksi ja espanjaksi.

 

 

 

tilat_hameenkyro_hallapirttiHälläpirtti

Alasentie 36, 39200 Kyröskoski
040 083 0784
info@hallapirtti.fi
hallapirtti.fi

Hälläpirtti on perinteikäs tunnelmallinen seuraintalo Hämeenkyrön keskustassa. Täällä järjestyvät monenmoiset tapahtumat kokouksista huutokauppohin ja hääjuhliin. Juhlatilassa on pöytiä ja tuoleja jopa 200 hengelle. Laitoskeittiö on vuokrattavissa pitopalvelulle sekä omaan käyttöön.

 

 

 

tilat_hameenkyro_isopappilaIsopappila

Yrjö-Koskisentie 2, 39100 Hämeenkyrö
varaukset 03 3124 8300, kiinteistönhoito 044 724 8387
www.hameenkyronseurakunta.fi/?sid=41

Tiloihin mahtuu 80–100 henkilöä.

 

 

 

 

tilat_hameenkyro_nuuttilaJuhlatalo Nuuttila

Kirkkoahde 2, 39100 Hämeenkyrö
03 3716 677, 040 5906 176

Kodikas, tunnelmallinen hyvän ruoan juhlatalo 20–100 hengelle kolmostien läheisyydessä. Avoinna tilauksesta.

 

 

 

 

Jumesniemen kyläsalitilat_hameenkyro_jumesniemi

Jumesniementie 411, 39100 Hämeenkyrö
040 541 7619
kylasali@jumesniemi.fi
www.jumesniemi.fi

Tilat soveltuvat perhejuhliin ja kokoustiloiksi noin 120 hengelle. Lisätilaksi on mahdollista vuokrata juhlateltta. Uudet pöydät ja tuolit. Hyvä keittiö. Kaunis pihapiiri, jossa sijaitsee myös Jumesniemen kirkkokoulu (istumapaikkoja noin 110:lle). Kaunis kyläkirkko on myös käytettävissä perhejuhlissa.

 

 

 

tilat_hameenkyro_avantosaunaKauhtuan avantosauna

Timinsaarentie, 39200 Kyröskoski
044 540 0882
www.hameenkyrontalviuimarit.fi

Tilat soveltuvat sauna- ja kokoustiloiksi. Käytössä on sekä savusauna että tavallinen sauna ja takkatupa. Talvella avantouintimahdollisuus. Vuokrattavana myös karaokelaitteet.

 

 

 

 

tilat_hameenkyro_pakariKirmon Pakari

Trossitie 490, 39100 Hämeenkyrö
040 741 7242
www.kotiposti.net/kirmo

Kirmon tilan pihapiirissä on vanha 1800-luvun lopulla rakennettu tunnelmallinen leivintupa eli pakari, joka on kunnostettu ryhmien erilaiseksi kokoontumispaikaksi. Hirsiseiniä perinteiseen tapaan kiertävät penkit riittävät noin 25 henkilölle.

Rakennuksen luonteen mukaisesti sinne soveltuvat erityisesti iloiset vapaa-ajan tilaisuudet, syntymäpäivät, nimipäivät, pikkujoulut, mutta mainiosti myös erilaiset koulutustilaisuudet.

 

 

 

tilat_hameenkyro_koskilinnaKoskilinnan juhlatalo

Koskilinnankuja 3, 39200 Kyröskoski
040 823 5522
www.koskilinna.fi

Kyröskosken Koskilinna tarjoaa upeat puitteet kaikenlaisiin tilaisuuksiin. Keskeinen sijainti ja riittävät pysäköintitilat helpottavat saapumista juhlapaikalle. Viereisessä Kyröskosken motellissa yöpyy mukavasti kauempaakin tulevat vieraat. Koskilinnasta on mahdollista vuokrata erilaisia kokonaisuuksia tilaisuudesta riippuen. Koskilinnan tiloissa on hyvin varusteltu keittiö, johon voi valita pitopalvelun mielensä mukaan.

 

 

 

tilat_hameenkyro_kuustenlatvaKuustenlatvan koulu

Kintustie 20, 39100 Hämeenkyrö
040 723 0567

Tilat soveltuvat noin 100 henkilölle juhla-, kokous-, ruokailu- ja tanssitilaisuuksiin ynnä muuhun

 

 

 

 

tilat_hameenkyro_lavajarviLavajärven leirialue

Komintie 476, 39380 Lavajärvi
0400 676 880, 0400 940 954
www.lavajarvi.net/leiriranta.php

Sauna ja takkatupa, noin 30 henkilöä. Ruokailukatos noin 40 henkilöä. Tilat soveltuvat yli 100 henkilölle, kun oleskellaan pääasiassa ulkona.

 

 

 

 

tilat_hameenkyro_vesalaMaamiesseurantalo Vesala

Vesajärventie 1710, 39290 Vesajärvi
03 3718 803, 040 567 9529
www.vesajarvi.net/vesala.htm

Tilat soveltuvat 185 henkilölle tanssi-, ruokailu- ynnä muiksi tiloiksi.

Varaukset Vesajärven maamiesseura ry:ltä

 

 

 

tilat_hameenkyro_mahnalanlavaMahnalan lava

Maisematie 531/13, 39120 Hämeenkyrö
045 892 5589
www.mahnala.com/mahnalanlava

Tilat soveltuvat 100 henkilölle tanssi- ja perhejuhlatilaisuuksiin.

 

 

 

 

tilat_hameenkyro_koillismajaMetsästysmaja Koillismaja

Pentinmaantie, Äkönmaa, 39100 Hämeenkyrö
040 824 6381

Koillismajalle mahtuu noin 20 henkeä kokoustamaan tai 15–20 henkeä juhlimaan. Keittiö, oleskelutila ja sauna.

 

 

 

 

tilat_hameenkyro_passilaMetsästysmaja Passila

Rankamäentie 153, 39100 Hämeenkyrö
040 076 6149
pertti.hamyla@elisanet.fi

Noin 60 henkilöä

 

 

 

 

tilat_hameenkyro_miinanMiinan Savusauna

Hämeenkyrön Miharintie 318, 39130 Sasi
040 531 6349
www.miinansavusauna.fi

Tunnelmallinen, aito savusauna, jossa onnistuvat kokoukset ja tykypäivät, syntymäpäivät, muut juhlat tai kokoontumiset muuten vain hyvällä porukalla. Sauna, rentouttava turvehoito ja ruokailu. Sata vuotta vanhasta hirrestä tehty savusauna lämpiää tilauksesta. Talvella avantouintipaikka ja kesällä hyvä uimaranta. Takkatuvassa on kokous- ja ruokailutilat 25 hengelle. Tunnelmointi onnistuu niin ystävien kesken kuin työporukalla.

tilat_hameenkyro_purimoM/S Purimo

Yrjö-Koskisentie 1, 39100 Hämeenkyrö
050 063 9170
www.purimo.net
purimo@purimo.net

Ikimuistoiset kokoukset ja juhlat laivaristeilyllä M/S Purimolla! Tilauksesta ruokailu ja kahvitus.

Purimon mitat ovat 14,5 metriä, leveys 4,5 metriä, kapasiteetti maksimissaan 75 henkilöä. Laiva on valmistunut vuonna 1986. Laivalla on ilmastointi. M/S Purimolla on tilaussauna purjehduskautena.

 

 

 

tilat_hameenkyro_mantylaNuorisoseurantalo Mäntylä

Maisematie, 39100 Hämeenkyrö
03 3719 387, 050 330 2140

Mäntylä on vuokrattavissa muun muassa perhejuhlien, syntymäpäivien ja sukujuhlien viettoon. Vieraita mahtuu noin 200. Tila soveltuu myös mm. huutokauppakäyttöön. ”Ravintolan” puolella on tilaa noin 50 hengen kokouksille.

 

 

 

 

tilat_hameenkyro_pinsioPinsiön maamiesseurantalo

Pinsiöntie 1358, 39150 Pinsiö
050 321 4047
www.pinsionmaamiesseurantalo.fi

Sijainti lähellä Tamperetta ja hyviä kulkuyhteyksiä, 100–150 vieraan mahtuu ei samaan tilaan, sijaitsee keskellä kauneinta maalaismaisemaa, vierailla on mahdollisuus ulkoilla ja lapsille on oma leikkipaikka
Pinsiön maamiesseurantalon kohdalla kaikki toiveesi täyttyvät.

Maamiesseurantalo on kyläläisten talkoilla rakentama juhlatalo, joka on seisonut samalla paikalla jo vuodesta 1927. Taloa ylläpitää ja hallinnoi nykyään Pinsiön maa- ja kotitalousseura ry.

 

 

 

tilat_hameenkyro_rientolaRientolan lava

Kyrönjoentie 49, 39100 Hämeenkyrö
0400 410 772

100 hengelle juhlatilaksi. Tilat soveltuvat juhla- ja tanssitiloiksi,

 

 

 

 

tilat_hameenkyro_srkSeurakuntatalo Kyröskoski

Kirkkokatu 3, 39200 Kyröskoski
03 3124 8300
www.hameenkyronseurakunta.fi/?sid=57

150 henkilöä. Ei vuokrata tilaisuuksiin, joissa tarjoillaan alkoholia.

 

 

 

 

Seurantalo Jyväpirtti

Maisematie 582, Mahnala
045 892 5589
www.mahnala.com
ilona.jarvenpaa@kotikone.fi

Jyväpirtti on tunnelmallinen ja kodikas tila juhliin, kokouksiin ja muihin tilaisuuksiin. Tiloissa mahtuu hyvin ruokailemaan 70–80 henkilöä, tuoleja on toista sataa ja keittiö on hyvin varusteltu.

 

 

tilat_hameenkyro_toukolaToukola, seuratalo

Sasintie 20, 39100 Hämeenkyrö
040 066 5820
www.sasi.fi

Toukola on Sasin seurantalo ja suosittu juhlatalo. Se sijaitsee korkealla mäellä, josta avautuvat upeat maisemat. Valoisaan juhlasaliin mahtuu noin 150 vierasta pöytien sijoittelusta riippuen. Tilat soveltuvat ympärivuotiseen käyttöön tanssi-, ruokailu-, kokous-, hää-, vuosijuhla- ja erilaisiin esitelmätilaisuuksiin, pikkujouluihin, ynnä muuhun. Toukolassa on nykyaikainen laitoskeittiö.

 

 

 

tilat_hameenkyro_rauhasaloVilla Rauhasalo

Siljantie 13, 39100 Hämeenkyrö
050 306 3110
www.villarauhasalo.fi
tiinakoppane@gmail.com

Villa Rauhasalo rakennettiin 1920-luvulla matkustajakodiksi. Historiallisen talon sali on toiminut aikoinaan käräjäsalina ja juhlien pitopaikkana. Villa Rauhasalo sijaitsee Pappilanjoen tuntumassa Hämeenkyrön vanhassa keskustassa, vain kivenheiton päässä kolmostieltä. Pappilanjoen toisella puolella on Frantsilan Kehäkukka ja Purimo-laivan kotisatama. Vain noin 50 metriä on Kirkkojärven rantaan, jossa voi kalastaa tai vaikka pulahtaa uimaan. Vanhassa hirsirakenteisessa talossa on kodinomaista lämminhenkisyyttä ja vanhaa tunnelmaa. Yläkerran neljässä kahden hengen huoneessa voi yöpyä. Yöpymisen hintaan kuuluu aamiainen. Majoitushuoneilla yläkerran aulassa yhteinen wc, ja alakerrassa yhteinen suihku. Sauna lämpiää lisämaksusta. Alakerran salia ja salin kahta viereistä huonetta vuokrataan juhla- ja kokouskäyttöön. Juhlatilaan mahtuu enimmillään 40 henkilöä. Perinteistä suomalaista juhlaruokaa ja kakkuja Villa Rauhasalon omasta keittiöstä.

Ikaalinen

aktiviteetit_ikaalinen_kylpylaIkaalisten Kylpylä

Hämyläntie 2, 39500 Ikaalinen
0200 48 144 (0,17 €/puh + 0,75 €/min)
www.rantasipi.fi/hotellit/ikaalinen

ikaalinen.kylpyla@restel.fi

Rantasipi Ikaalisten Kylpylä sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Kyrösjärven rannalla, Tampere-Vaasa-valtatien varrella reilun puolen tunnin matkan päässä Tampereelta. Kylpylä on yksi Suomen rakastetuimmista kylpylöistä, joka on etenkin lapsiperheiden sekä kuntoutusasiakkaiden suosiossa. Rantasipi Ikaalisten Kylpylä on myös kuuluisa laajasta viihdetarjonnastaan: Kylpylässä tanssitaan melkein jokaisena viikonpäivänä, usein tähtiartistien tahtiin! Rantasipi Ikaalisten Kylpylä tarjoaa ainutlaatuiset puitteet ja ohjelmatarjonnan onnistuneita kokouksia, tapahtumia ja elämyksiä varten. Monipuolisten palveluiden ansiosta Kylpylässä onnistuvat niin pienet palaverit kuin suuret konferenssit ja jopa 1 000 hengen kick-off-tapahtumat.

Rantasipi Ikaalisten Kylpylä on kokonaisvaltaisen wellness-ajattelun keskus, jonka monipuolisesta tarjonnasta voi jokainen ammentaa juuri itselleen parhaiten sopivat hyvän olon paketit, hoidot ja aktiviteetit. Rantasipi Ikaalisten Kylpylän kuntoutumiskeskus tarjoaa monipuolisia kuntoutuspalveluja niin työssä oleville kuin työelämästä jo poisjääneillekin ihmisille.

Perhelomat ja Wellness & Sport liikuntalomat, samoin kuin lasten ja nuorten maailma lisäävät Kylpylän vapaa-ajan tarjontaa. Kylpylän erityyppiset ravintolat tarjoavat makuelämyksiä jokaisen makuun ja tilanteeseen.

Erilaisia tapahtumia, näyttelyitä, festivaaleja ja kursseja löydät myös eri vuodenaikoina Kylpylän monipuolisesta ohjelmatarjonnasta, unohtamatta päivittäisiä Wellness & Sport -hyvän olon ohjelmia sekä perheloma-kausien ja juhlapyhien erikoisohjelmia.

 

 

 

tilat_ikaalinen_ikataIkaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos

ikata.lpkky.fi

IKATA on valtakunnallinen ja arvostettu kulttuurialan oppilaitos, joka tunnetaan erityisesti erikoisalojen kouluttajana sekä käsi- ja taideteollisuusalan kehittäjänä. IKATAssa voi suorittaa käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinnon 16 ammattialalla, kuvallisen ilmaisun perustutkinnon graafisessa suunnittelussa sekä useita alan ammatti- ja erikoisammattitutkintoja.

Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitokselta voi myös vuokrata hyvin varusteltuja ja viihtyisiä tiloja erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen. Iltatilaisuuksissa tiloista huolehtii iltavalvojamme.

Auditoriossa istumapaikkoja 205:lle ja tilaa 250:lle, käytössä nykyaikaiset av-laitteet, tilava näyttämö teatteriesitykseen ja mahdollisuus näyttää omia tai Ikaalisten kulttuuritoimelta ostettuja elokuvanäytäntöjä. Akordia on harmonikkamuseo ja kirjastoluokka. Tilaa 20–40 henkilölle, tilat käytössä joko yhdessä tai erikseen, sopii pienimuotoisten tilaisuuksien kuten koulutusten, kokousten ja kahvikonserttien pitämiseen. Takkahuoneessa tunnelmallista tilaa noin 15 henkilölle, pienoiskeittiö, saunaosasto. Muina tiloina myös teorialuokkia, ryhmätyötiloja ynnä muita, PC- ja MAC-luokka ja työpajatilaa.

 

 

 

tilat_ikaalinen_jyllinkoditJyllin Kodit

Jyllinkatu 3, Ikaalinen
03 4590 4620
www.jyllinkodit.fi
ravintola@jyllinkodit.fi

Ikaalisten keskustassa, Jyllin Kodilla toimiva Ravintola Sofia on koko perheen kotiruoan ykköspaikka.
Jyllin Kodit on myös monien mahdollisuuksien talo järjestettäessä juhlatilaisuuksia ja kokouksia. Tilaisuuksia järjestäessä käytettävissä ovat tilaussauna sekä
.. ravintola Sofia: valoisa, uudistettu 120-paikkainen ravintolasali, jossa hienot puitteet erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen. Ravintola toimii myös tilausravintolana. Tilaisuuden voi järjestää myös lounashinnoin, jolloin juhlavuutta voidaan luoda erilaisin somistein.
.. Kabinetti: kokoukset, juhlat ja merkkipäivät 20 hengelle, sijaitsee ravintosalin yhteydessä
.. Jyllin Sali: odikas juhla- ja kokoustila 45 hengelle.
.. Kotikoivu: Monitoimitila kokousten, juhlien ja seminaarien järjestämiseen. Istumapaikat tilauksesta 70 hengelle.

 

 

 

tilat_ikaalinen_kauppilaKauppilan matkailutila

Kauppilanranta 2, 39500 Ikaalinen
044 586 7633, 044 591 4128
kauppila.net
kalle@kauppila.net, minna@kauppila.net

Kauppilan Matkailutila on täyden palvelun matkailukeskus ja laadukas loma-, juhla- sekä kokouspaikka kolmostien varressa. Se vuokraa mökkejä Kyrösjärven rannalla ja järjestää ohjelmapalveluja sekä seikkailu- ja kalastusretkiä. Laadukkaat ja yksilölliset tilat sopivat yritystilaisuuksiin, sukujuhliin, lomalla rentoutumiseen tai vaikkapa polttareihin. Kaunis sijainti luonnon keskellä sekä iloinen palveluhenki tekevät käynnistä varmasti ikimuistoisen.

Matkailutila sijaitsee lähellä monipuolisia palveluita. Luonnonkauniit hiihto- sekä ulkoilureitit, marjastus- ja sienestysmaastot, melontareitit ja hyvät kalapaikat ovat kaikki aivan vieressä. Lisäksi pohjoismaiden suurin kylpylä, Ikaalisten Kylpylä, sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä.

Kauppilan tilan historia ulottuu 1500-luvulle ja se on yksi Ikaalisten ja Kartun kylän vanhoista kantatiloista. Tilan pohjalaistyylinen vanha päärakennus eli Pytinki on rakennettu vuonna 1792. Nykyisen isäntäväen suku on omistanut tilaa vuodesta 1885. Tilan uudempi päärakennus valmistui 1898 ja tunnetaan nykyään Matkailutalona. 1900-luvun alussa tila oli Ikaalisten suurimpia maatiloja. Nykyisin maatilamatkailun lisäksi tilalla kasvatetaan luomuviljaa. Tilalla on myös oma museo.

Kauppilan Matkailutila tarjoaa kattavat palvelut ja viihtyisät tilat rentouttavan loman viettämiseen, onnistuneen yritystapahtuman järjestämiseen tai ikimuistoisen perhejuhlan juhlintaan. Tilan tarjoamien majoitustilojen lisäksi on mahdollista käyttää Ikaalisten Kylpylän läheisiä hotellipalveluita.

Kauppilassa onnistuvat isommatkin juhlat talon isäntäväen hoitaessa juotavat, syötävät sekä majoituksen. Tilan emäntä laittaa maistuvat tarjoilut asiakkaan toiveiden mukaan. Ruokien raaka-aineet tulevat omalta tilalta tai lähiseudulta ja ovat puhdasta kotimaista tuotantoa. Laadusta ei tingitä, tilalle on myönnetty Maakuntien parhaat -laatumerkki 2008.

Kauppilan tilalla on mahdollista järjestää kokouksia aina pienistä neuvotteluista isompiin, jopa 50 henkilön tilaisuuksiin. Tilan matkailutalo on tunnelmaltaan talonpoikaismaisen rauhallinen ja tarjoaa mukavaa vaihtelua ”perinteisiin” kokoustiloihin. Talon yläkerrassa ovat majoitustilat, joten esim. yrityksen viikonloppukoulutus on helppo toteuttaa. Matkailutalon salissa on 42 paikkaa, Pytingin alakerran salissa 24 paikkaa ja klubisaunalla 10 paikkaa.

Palaverin päätteeksi voi rentoutua tilan hämäläistyylisessä savusaunassa nauttien vaikka Kauppilan itse tehtyä sahtia.

 

 

 

tilat_ikaalinen_korsuretkiKorsuretket

Käyntiosoite: Kivimäenkuja 152, 38800 Jämijärvi, postiosoite: Jyllintie 276, 39530 Kilvakkala

Luonnon helmassa, tunnelmallisessa Korsukylässä kauniin Jyllinjoen varrella on hyvä hiljentyä. Pää painetaan tyynyyn siskonpedeillä ja aamulla herätään lintujen lauluun! Korsurakennuksessa majoittuu noin 25 henkilöä ja Aitassa 20 henkilöä. Majoittuminen tapahtuu meriheinätäytteisillä patjoilla makuupusseissa nukkuen. Sopii erinomaisesti muun muassa leirikouluryhmille sekä eksoottisia elämyksiä etsiville. ”Humppamutteri” sekä Metsälava, alueella on myös 25 henkilön kotasauna, käytössä myös kylpypalju, jota myös vuokrataan.

Korsuretkien tarjonnasta löytyvät tasokkaat ohjelmapalvelut aina rauhallisista luontoretkistä vauhdikkaisiin paintball-peleihin. Paikan päällä voi harrastaa melontaa luonnonkauniilla Jyllinjoella ja Jämijärvellä, hiihtoa, patikointia ja pyöräretkiä upealla Hämeenkankaalla, sauvakävelyä ja lumikenkäilyä, selviytymisretkiä metsän siimeksessä, ohjattuja liikuntapalveluita ja leirikouluja Korsukylän maastossa. Myös ruokapalvelut järjestyvät.

Onnistuneen elämyspäivän kruunaa herkullinen ruoka. Pääpaino on riistalla ja kauden sesonkituotteilla. Raaka-aineissa käytetään paljon luomutuotteita ja suositaan lähialueen tuottajia.

 

 

 

tilat_ikaalinen_luomajarviLuomajärven Hevoskievari

Luomajärven Hevoskievarissa huokuu perinteinen maalaistunnelma. Idyllisen pihapiirin hiljaisuuden rikkoo vain taustalla käyskentelevien hevosten kavioiden kopina.

Viehättävässä Kievarin ravintolassa, maalaismaiseman keskellä vietetään unohtumattomat juhlat. Luomajärven Hevoskievarissa voi viettää häitä, syntymäpäiviä tai yrityksen juhlia ympäri vuoden. Yläkerran tanssivintti kesäkoivuineen takaa kesäisin iloisen vanhanajan tunnelman sekä tilavat puitteet ruokailuun ja kunnon tansseille samassa tilassa suuremmallekin ihmismäärälle. Talvisin intiimin ja lämminhenkisen tunnelman kynttilöineen sekä öljylyhtyineen luo Kievarin alakerran talonpoikastyylinen ravintola.

Kievarin kokoustilat muokkautuvat tarpeen mukaan. Tilauksesta hoituvat kokouskahvit ja maittavat lounaat. Paperin pöly huuhtoutuu Wanhassa Mallassaunassa ja kylpypaljussa. Jälkipuintia voi harrastaa vaikkapa heinäladolla tai jokivarren korsulla. Silmät painuvat kiinni aitan tunnelmallisten hirsien suojissa, ja seuraavana päivänä voi vielä jatkaa kokousta mieli virkeänä.

Ratsastuksen lisäksi tarjolla on paljon muutakin: rentoutumista ja rauhallista oleilua tai vaihtoehtoisesti aktiivista puuhailua. Safariretkelle ratsain, ravintolan antimet idyllisellä viiniterassilla, kylvyssä aromaterapialla itsensä hemmottelu ja paljussa rentoutuminen. Miehekkäämpään menoon on tekemistä mönkijäsafareista aina kanoottiretkiin ja kirveen heittoon. Tekemistä riittää joka lähtöön.

 

 

 

nahtavyydet_ikaalinen_omatupaOma Tupa

Teinintie 4–6, 39500 Ikaalinen
040 098 6626
www.omatupa.fi
huusarimatti@gmail.com

Rakennustaiteellisesti merkittävän seuran- ja juhlatalon on rakennuttanut Ikaalisten Maataloustuottajain Liitto ja Ikaalisten Manttaalikunta vuosina 1919–1924. Rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Bertel Strömmer. Museoviraston inventoinnissa 1976 talo määriteltiin kuitenkin kulttuurihistoriallisesti arvokkaaksi rakennukseksi. Tyyli on 1920-luvulle tyypillistä barokkiklassismia.

Oman Tuvan tiloissa on toiminut muun muassa kunnantoimisto, ravintola, äitiys- ja lastenneuvola, parturi-kampaamo, hammaslääkäri, suutari, kihlakunnanoikeus, matkustajakoti, lottakahvila, suojeluskunta ja muita pienyrittäjiä. Nykyään Oma Tupa toimii monipuolisena seurantalona, jossa järjestetään muun muassa juhlia, kokouksia, näyttelyitä ja esiintymisiä. Rakennuksessa on myös kahvila, ja toisen kerroksen tilat ovat koulutuskäytössä. Omassa Tuvassa on 30 huonetta ja sen pinta-ala on 1 233 m².

Jämijärvi

tilat_jamijarvi_areenaJämi Areena

Jämintie 655, 38800 Jämijärvi
040 769 9183
jamijarvi.fi/kunta/vapaa-aika/jamiareena

kirsi.leppihalme@jamijarvi.fi

Jämi Areenasta löytyy kokoustiloja eri kokoisille ryhmille ja erilaisiin käyttötarkoituksiin. Alakerran tapahtumatilan voi jakaa laskeutuvalla väliseinällä kahteen osaan, neljä pienempää kokous- tai ryhmätyötilaa.

Jämi Areenalla voi järjestää tilausruokailun pitopalvelun toimesta tai omin voiminkin, koska paikalta löytyy astiastot sekä pieni muotoinen keittiö kylmiöineen.

 

 

 

 

 

tilat_jamijarvi_jamikeskusJämikeskus – tasokasta kokoustilaa

Sormelantie 77, 38800 Jämijärvi
040 573 6120
www.jämikeskus.fi
myynti@jamikeskus.fi

Yritysforum on korkeatasoinen koulutustila. Tilassa voi järjestää 20 hengen kokouksia. Reima Country Centerissä on 50 hengen ryhmälle iso koulutustila, jonka yhteydessä oleskelu- ja saunatilat. Luontokeskuksessa kokoustila 40 hengelle.

Yritysforum viihtyisä juhlatalo jopa 50 vieraalle. Lähellä tunnelmallinen Elämyskota– elävän tulen ympärillä tarjoamme herkullista ruokaa pitopalvelun valmistamana. Luontokeskuksessa on viihtyisä tapahtumatila, jossa on apukeittiö.

 

 

 

 

 

tilat_jamijarvi_lomaasunnotJämin Loma-Asunnot

www.jaminloma-asunnot.fi

Viihtyisissä mökeissä rentoudut luonnon keskellä ja unohdat kiireen. Mökit soveltuvat hyvin yrityksille kehitys- sekä virkistys- ja virikepäivien pitopaikoiksi. Mökit tarjoavat myös hienot puitteet pienimuotoisten perhejuhlien pitoon.

 

 

 

 

 

 

tilat_jamijarvi_korvenhoviKorvenhovi

Korvenkyläntie 87, 38800 Jämijärvi
040 821 2468

tuula.ritakorpi@sppnet.fi

2013 valmistunut kokous- ja juhlatila tarjoaa sinulle kauniin kokonaisuuden juhliisi. Pitopalvelu loihtii sinulle tarvitsemasi tarjoilun tilan keittiöstä. Tilat muuntuvat tarpeidesi mukaan kokous-, koulutus- tai juhlatilaksi.

 

 

 

 

 

tilat_jamijarvi_kankaanpaaKuntoutuskeskus Kankaanpää

Kelankaari 4, 38700 Kankaanpää
02 57 333
www.kuntke.fi
respa@kuntke.fi

Kuntoutuskeskus Kankaanpää on alueen monipuolisin kokoontumispaikka. Paljon erikokoisia tiloja 10 hengen kabinetista 150 henkilön auditorioon esitys- ja äänentoistovälinein sekä langaton verkkoyhteys.

 

 

 

 

tilat_jamijarvi_tykkooTykköön kylätalo

Linnanperäntie 1, 38800 Jämijärvi
044 547 4516
www.tykkoo.com

timos@tykkoo.com

Viihtyisä ajanmukainen juhla ja kokouspaikka kylämaisemassa. Yhtenäinen tila aina 100 henkeen saakka, wlan, videotykki. Alueella savusauna, jatkuvalämmitteinen sauna sekä kylpykuutio.

 

 

 

 

tilat_jamijarvi_villajamiVilla Jämi

Jämintie 634, 38800 JÄMIJÄRVI
040 081 0350
www.villajami.fi
villajami@villajami.fi

25 hengen maisemakokoustila, 13 hengen VIP -kokoustila, erilaisia ryhmä- ja työtiloja, HD-tykki, 130″ taulutv, 55″ TV, nopea 100 Mbit/s valokuitu. Hyvän kokouksen jälkeen Villan Spa kutsuu…

Yksi Suomen hienoimmista vuokrakohteista. Villa Jämissä järjestät monenlaiset juhlat ja tilaisuudet. Henkilökapasiteetti 70–120 henkilöä. Villa Jämin kautta myös catering-palvelut.

Viljakkala

Kultahaverin Vapaa-aika Oy

Puistolantie 1
39130 Viljakkala
040 508 9047
www.haveri.fi
kulta@haveri.fi

Kultahaverin Vapaa-ajan infopisteen tiloissa on kokoustila noin 20-25 hengelle. Tila soveltuu myös ruokailuun. Kokoustilaa on mahdollista saada myös muutamista mökeistä.

 

 

 

Kurjen rantasauna

040 749 5111

Viljakkalan kirkonkylän kyläyhdistys Vilkku ry:n vuokraama rantasauna.

 

 

 

Viljakkalan seurojentalo

Luhalahdentie 2, Viljakkala
www.seurojentalo.net

Viljakkalan Seurojentaloyhdistys vuokraa Viljakkalan Seurojentaloa erilaisiin juhliin, myyjäisiin tai vaikkapa huutokauppatilaisuuksiin. Väkeä taloon mahtuu enimmillään 225.

Matkailu-uutisia

  1. Kotiseutumuseon tulevia tapahtumia Hämeenkyrössä

   12.7. - 19.7.

   Taitotorstaina 12.7. klo 13-16 taiteillaan paperista rasioita ja lahjapusseja Eija Luukkanen-Hakalan kanssa. Lasten Keskiviikkona 18.7. klo 13 Täti Taikakynän satumainen…

  2. Hämeenkyrön Kotiseutumuseon tapahtumia

   25.7. - 26.7.

   Lasten Keskiviikkona 25.7. klo 13 Taikuutta ja sirkustemppuja, esiintyjänä ja opettajana Jani Suihkonen. Taitotorstaina 26.7. klo 13-16 Helmiä ja valoa,…

  3. Hämeenkyrön suvessa lämpiää saunat

   27.7.

   Saunoja Suvessa pe 27.7. Erilaiset tilaussaunat ympäri Hämeenkyröä ovat auki porrastetusti alk. klo 12: Miinan Savusauna, Purimo II, Talviuimareiden Kauhtuan…