Mattila jatkaa kansainvälisen harmonikkaliiton johdossa

Kansainvälinen Harmonikkaliitto ja Kiinan edustajat allekirjoittivat sopimuksen Coupe Mondiale –kilpailujen 2019 järjestämisestä Shenzhenissä. Vasemmalta Prof Li Cong, CIA:n puheenjohtaja Mirco Patarini, Kimmo Mattila ja Shenzhenin paikallisjohtaja Tong Jianhua.

IKAALINEN. Kansainvälinen Harmonikkaliitto eli CIA valitsi äskettäin Liettuassa itselleen uuden hallituksen. Kimmo Mattila Ikaalisista valittiin pääsihteeriksi uudelle nelivuotiskaudelle. Se tarkoittaa myös sitä, että kansainvälisen järjestön toimipaikka ja virallinen osoite pysyy Ikaalisissa.

Kansainvälisen Harmonikkaliiton jäseniä ovat 40 eri maan liitot, musiikkiakatemiat ja konservatoriot. Confédération Internationale des Accordeonistes eli CIA on yhteistyöjärjestö, joka järjestää kansainvälisiä musiikkitapahtumia ja edistää varsinkin nuorten soittajien kansainvälisiä verkostoja.

Liiton jäsenmaita ovat muun muassa lähes kaikki Euroopan maat sekä lisäksi Kiina, Brasilia ja USA. Uutena jäsenmaana mukaan liittyi Peru, jota kokouksessa edusti Perun parlamentin jäsen Marisol Espinoza.

CIA on perustettu jo vuonna 1935 ja se on yksi vanhimmista musiikkijärjestöistä koko maailmassa.

Ikaalisten Hanuritalossa sijaitsee myös CIA:n laaja nuottiaineisto ja arkisto. Järjestön vuosittainen päätapahtuma on kansainvälinen Coupe Mondiale –harmonikkamusiikin kilpailu, joka ensi vuonna järjestetään Kiinan Shenzhenissä. Viikon mittaisen tapahtuman järjestelyistä osa tehdään Ikaalisista käsin.

 

Terhi Palonen