Matrocks palkittiin Esteetön Suomi -pääpalkinnolla

Kuva: Laura Vanzo/visit Tampere. Matrocksin "Mainio asenne" -palvelukokonaisuus palkittiin Esteetön Suomi -pääpalkinnolla.

HÄMEENKYRÖ/TAMPERE. Matrocks Oy:n ”Mainio asenne” -palvelukokonaisuus palkittiin jaetulla Invalidiliiton Esteetön Suomi –pääpalkinnolla Apuväline 2019 -messuilla 7. marraskuuta.​ Jaetun pääpalkinnon toinen saaja on arkkitehti Pauno Narjus LPR-arkkitehdit Oy:stä. Matrocksin palkitun palvelukokonaisuuden ydinajatuksena on nostaa esteettömyydessä keskiöön vammaisen ihmisen kohtaamisen ja sitä kautta auttamisen tärkeys.

–  Esteettömyyden suhteen tunnutaan puhuvan pääosin rakenteellisesti esteettömyydestä. Se ei valitettavasti ole monille pienille yrityksille realismia, sillä tilojen remontoiminen on todella kallista. Rakenteet ovat toki tärkeitä, mutta uskaltaisin sanoa, että sitäkin tärkeämpää on vammaisen ihmisen kohtaaminen ja oikea asenne häntä kohtaan, Matrocks Oy:n toimitusjohtaja Paula Kerola kertoo.

Mainio asenne -koulutuksen vastaava kouluttaja Matrocksilla on Emilia Mäkiranta. Hän on CP-vammainen nuori aikuinen, joka tutkii maailmaa pyörätuolista käsin.

– Koen itse niin, että kulttuuri muuttuu pikkuhiljaa vammaisia ymmärtävämpään suuntaan. Asennemuutos on kuitenkin hidasta. Ihmisillä on paljon juurtuneita ajatuksia ja ennakkoluuloja, Mäkiranta kertoo.

Sakari Ilomäki