Marimekon myymälää uhkaa sulkeminen

komppi ikaalinen marimekko outletKompissa sijaitsevaa Marimekon myymälää uhkaa sulkeminen. Muun muassa Reima ja Nanso jatkavat kauppakeskuksessa.

IKAALINEN. Marimekon myymälää kauppakeskus Kompissa uhkaa sulkeminen. Myös Tampereen Koskikeskuksen Marimekon myymälä on lakkauttamisuhan alla. Liikkeiden suunniteltu lopetus liittyy yhtiössä tänään alkaneisiin yt-neuvotteluihin.

– Joudumme käynnistämään yt-neuvottelut Tampereen ja Ikaalisten myymälöissä. Kyseisten myymälöiden määräaikaiset vuokrasopimukset ovat päättymässä ja valitettavasti myymälöissä on kannattavuushaasteita. Neuvottelut koskevat yhdeksää työntekijää, kertoo Asta Halme Marimekon viestinnästä.

Halmeen mukaan muutokset myymäläverkostossa ovat yhtiön toimialalla hyvin yleisiä.

– Seuraamme myymäläverkostomme toimintaa ja tehokkuutta jatkuvasti. Hyvällä liikepaikalla ja sijainnilla on keskeinen merkitys vähittäiskaupassa. Teemme arvion myymälän toimivuudesta ja tulevaisuuden näkymistä vuokrasopimuksen päättymisen lähestyessä, Halme toteaa.

Halme kertoo, että yhtiössä tullaan kartoittamaan eri vaihtoehtoja, joilla pyritään minimoimaan mahdollisia henkilöstövaikutuksia ja välttämään irtisanomisia.
– Esimerkiksi uudelleensijoittuminen toiseen myymälään on yksi tällainen vaihtoehto.

Tänään alkaneiden yt-neuvotteluiden päättymisajankohtaa yhtiöstä ei vielä tiedoteta.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Aamulehti.

 

Terhi Palonen