Lukio on tärkeä vetovoimatekijä

Ikaalisten lukion siirtäminen Saskyn alaisuuteen puhuttaa monia. Hyvinä puolina siirrossa on nostettu esiin muun muassa mahdollisuus lisätä yhteistyötä Ikatan ja kauppaoppilaitoksen kanssa, kun toiminta siirtyisi samalle kampusalueelle. Tällä hetkellähän lukiossa tehdään yhteistyötä yhteiskoulun kanssa, koska koulut ovat tiiviisti kylki kyljessä ja monet opettajat opettavat sekä yhteiskoulun että lukion oppilaita. Plussaksi on nostettu myös uudet tilat, jotka valmistuisivat kauppaoppilaitoksen ylimpään kerrokseen.

Lukion säilyminen elinvoimaisena ja houkuttelevana on ensiarvoisen tärkeää Ikaalisten tulevaisuudelle. Jotta kaupunki voi säilyä elinvoimaisena ja jotta sinne voidaan houkutella uusiakin asukkaita, toisen asteen koulutuksen tarjonnan on oltava kunnossa. Kun lapsiperhe miettii muuttamista paikkakunnalle, aika moni vanhempi selvittää lähes ensimmäisenä mahdollisen tulevan kotikunnan koulutilanteen. Uusi alakoulu on iso plussa, mutta myös jatkuvuutta pitää olla, sillä lapset varttuvat yllättävän nopeasti. Pidetty ja hyvätasoinen lukio mahdollistaa osaltaan sen, että perheiden nuoret saavat käydä koulunsa omassa kotikunnassa täysi-ikäiseksi asti ilman kohtuuttoman pitkiä koulumatkoja.

Päätös lukion mahdollisesta siirrosta Saskyn alaisuuteen olisi tehtävä tämän vuoden puolella, eli aikaa on vähän.

Ei voi olla ihmettelemättä, miksei ajatusta lukion siirtämisestä Saskyn sateenvarjon alle nostettu esiin aiemmin. Silloin valmistelu olisi voitu tehdä huolellisemmin ja kaikkia tahoja kuunnellen.

Nyt päätös suuntaan tai toiseen on tehtävä puolijuoksussa.

 

Katri Linnikko

päätoimittaja