Lukijoilta 7.9.: Elokaaren myynnistä, Nuutiristin vaarallisuudesta, liikennekäyttäytymisestä ja nuorten pukeutumisesta

Hämeenkyrön, Ikaalisten, Jämijärven ja Viljakkalan paikallisia uutisia

Lähetä oma mielipiteesi tai lukijan kuva osoitteeseen toimitus@oivaseutu.fi. Tekstiviestimielipiteet numeroon 0400 922 803. Muista liittää kirjoitukseesi mahdollinen nimimerkki ja henkilötiedot toimitusta varten.


 

Nuijan kopautuksella demokratiaa?

Perusturvalautakunnan kokouksessa 22. elokuuta on päätetty muuttaa Viljakkalassa toimivan asumisyksikkö Elokaaren tuotantotapaa palvelusetelillä toimivaksi.

Tällä ennakoidaan mahdollisen myynnin ja yksityistämisen toteutumista. Perusturvalautakunnassa ei kuitenkaan päätetty Elokaaren myynnistä vaan siitä päättävät kunnanhallitus, joka 28. elokuuta päätti äänin 6-5 antaa luvan Elokaaren myynnille. Asia käsiteltiin valtuustossa maanantaina 4. syyskuuta.

Allekirjoittanut toimii Ylöjärvellä Perusturvalautakunnan jäsenenä ja olin päättämässä palvelusetelien käyttämisestä perusturvalautakunnassa, mutta kokousteknisen kömmähdykseni vuoksi en saanut vastaehdotustani (että palveluseteliä ei otettaisi käyttöön) äänestykseen. Arvioni mukaan en olisi kuitenkaan saanut kannatusta asialle.

Ylöjärven vasemmisto on kuitenkin yksityistämistä vastaan koska tässä vaiheessa ei pitäisi tehdä vielä tällaisia päätöksiä kun maakuntahallinnon rakentaminen on kesken ja Sote-asiat ovat jälleen kerran menneet uuteen valmisteluun. Sen sijaan vasemmiston tavoite on turvata kuntalaisten sote-palvelut pitkällä tähtäyksellä ja pitää palvelut viljakkalalaisille.

Pohdinkin mielessäni että onko tällainen kuntalain edellyttämä, lautakunnissa päätettävien asioiden, käsittelytapa oikea. EVA-arvio (päätöksen vaikutuksen ennakkoarvio) oli kaupungin sivuilla nähtävänä kokousta edeltävänä päivänä, esityslistaan pääsin käsiksi kaksi työpäivää ennen kokousta. Uskon että meille uusille lautakunnan jäsenille asioihin perehtyminen nopeassa aikataulussa on hankalaa ja pelkkään nopeatempoisiin kokousteknisiin käsittelytapoihin perehtyminenkin vie aikansa.

Ymmärrän myös että kokoukset kestäisivät turhaan pitkään jos hitaampia odotetaan, mutta todellista demokratiaa tällainen menettelytapa ei mielestäni edusta koska asioista ei suoraan äänestetä kuten eduskunnassa tehdään kyllä-ei-menettelyllä. Kuitenkin, kun Elokaaren myymisestä ei vielä ole päätöstä ja mikäli kuntalaiset haluavat sanoa mielipiteensä asiaan, ottakaa yhteyttä valtuutettuihinne ja vaatikaa tekemään sellaisia päätöksiä joihin he ovat vaaleissa sitoutuneet. Nyt olisi kansalaisaktivismin aika.

Tutustukaa myös asiasta tehtyyn EVA-arviointiin kaupungin sivuilla ja arvioikaa kuunneltiinko tässä tarpeeksi viljakkalalaisia.
Toivoisin julkista keskustelua asiasta.

Sari Koivunen
Vasemmistoliitto (sit)


 

Nuutinristi tarvitsee eritasoliittymän

Nuutinristillä tapahtui kuolonkolari viime viikonloppuna. Toivottavasti tämä kuolonkolari sai jäädä viimeiseksi.

Alueelle suunnitellaan eritasoliittymä. Toivottavasti eritasoliittymä etenee ja toteutuu nopeasti. Nuutinristin alueella on useita vaarallisia risteyksiä, eikä yhtäkään kuolonkolaria enää tarvita.

Nyt on syytä toivoa, että Nuutinristin eritasoliittymä etenee nopeassa tahdissa ilman viivyttäviä valituksia.

Jarmo Mansikkamäki


 

Koirapuistosta

Ikaalisten koirapuisto on aivan järkyttävä näky. Missä muualla on tuollainen viidakolta näyttävä koirapuisto? Sinne ei voi viedä koiraansa juoksemaan tai leikkimään muiden koirien kanssa. Kunnostakaa nykyinen puisto tai tehkää uusi, vaikka pienempikin esimerkiksi Pirkantien varteen, mistä saisi jopa nurmikon leikattua.

Koiran omistaja


 

Valvonta on tarpeen Hiidenlahdessa

Hiidenlahden asukkaat hoi! Tällä pienellä alueella kerkiää kyllä oikein mainiosti määränpäähänsä. Myös silloin kun ajaa sallitulla nopeudella.

Lapsille turvallinen koulutie


 

Ei ole mitään kiirettä aikuiseksi

Hyvät vanhemmat! Tiesittekö, että pukemalla alle kymmenvuotiaat tytöt kuin teinit autatte leikin loppumista ja tyttöjen kuvitelmaa, että ovat jo leikkiajan ohittaneita. Katselen, kuinka lapseni ei enää saa kaveria nukkeleikkeihin eivätkä ulkoleikit kiinnosta. Kynsiä lakataan sisällä ja roikutaan puhelimessa. Kännykän välillä pois ja laittaa lapsi pihalle.

Osta pomperi vasta yläkoulussa


Lähetä oma mielipiteesi tai lukijan kuva osoitteeseen toimitus@oivaseutu.fi. Tekstiviestimielipiteet numeroon 0400 922 803. Muista liittää kirjoitukseesi mahdollinen nimimerkki ja henkilötiedot toimitusta varten.