Lukijoilta 5.10.: Eläkeläisjärjestöistä, roskaajista, postista ja liikenteestä

Hämeenkyrön, Ikaalisten, Jämijärven ja Viljakkalan paikallisia uutisia

Lähetä oma mielipiteesi tai lukijan kuva osoitteeseen toimitus@oivaseutu.fi. Tekstiviestimielipiteet numeroon 0400 922 803. Muista liittää kirjoitukseesi mahdollinen nimimerkki ja henkilötiedot toimitusta varten. 

Hämeenkyrössä toimivat eläkeläisjärjestöt!

Olen alkukeväästä jäänyt eläkkeelle 48 vuoden työuran jälkeen ja siitä asti, ja jo ennakkoonkin,  seurannut paikallislehdistä ja ystävättärelle tulevasta Eläkeliiton lehdestä paikallisten järjestöjen toimintailmoituksia. Toiminta kiinnostaa ja olisin innokas tulemaan   mukaan, koska olen ollut aktiivinen toimija työelämänkin aikana, mutta seuraavat seikat hieman askarruttavat.

Tuntuu siltä, kuin ”salaseurat” kokoontuisivat ja uudet tulokkaat eivät olisikaan tervetulleita mukaan. Tapahtumailmoituksissa ei mainita edes osoitetta missä kokoonnutaan, vain päivämäärä ja kellonaika.

Olen myös kuullut ettei uusia, jo jäsenmaksunsa maksaneita ja jäseniksi hyväksyttyjä rohkaista mukaan paikalliseen toimintaan edes pienellä ”tervetulotoivotuksella”. Kyllä jäsenmaksu kelpaa, mutta ei sitten muuta.

Voiko paikalle tulla, vaikka ei ole vielä virallisesti hyväksytty jäsen? Tutustua näin etukäteen toimintaan ja jäsenistöön ja sen perusteella vasta tehdä oma päätös mahdollisesta liittymisestä. Näitä kysellen ja vastauksia toivoen.

Vielä virtaa


 

Roskaajat yllättivät

Maisematiellä vanhalla Kallion kyläkaupalla on sekajätepiste, jonne haja-asutusalueen asukkaat voivat viedä normaalia kotitalousjätettä. Silloin tällöin jätepisteellä on jokunen auton akku tai rengassarja, mutta nyt pääsivät roskaajat yllättämään.

Hämeenkyrössä on hienot kansallismaisemat ja ihmiset kehtaavat silti tehdä tällaista. Laskun siitä maksavat kaikki pirkanmaalaiset veronmaksajat jätemaksujen korotuksina. Myös muualla tapahtuu samanlaista.

Kun otin näitä kuvia, tuli paikalle mies ja nainen. Heidän oli tarkoitus jättää paikalle lisäksi valkoisia muovisia puutarhatuolia. Pienen, eikä niinkään kovin pienen, valistuksen jälkeen he poistuivat paikalta tuolit mukanaan.

Valistunut kansalainen


 

Posti kulkee

Hämeenkyröstä katosi posti keväällä kun siwa lopetti. Tilalle saatiin kirjelaatikko S-Marketin viereen joka tyhjennetään aamuisin kello 8. Eli perjantaina aamupäivällä jätetty kirje lähtee maanantaina kello 8 eteenpäin. Perillä tämä kirje on vasta aikaisintaan keskiviikkona, kun tiistaihan on postinjakajien ruohonleikkuu / vanhustenhoitopäivä. Eli kirje matkaa perjantaista keskiviikkoon.

Kyröskoskella on postin (posti K-Kaupassa) lisäksi kirjelaatikko R-Kioskin nurkalla. Postiin jätetty kirje kerkiää saman päivän lajitteluun, kun se on jätetty ennen kello 17. Lisäksi tämä R-Kioskin laatikko tyhjennetään kello 16. Tarviiko Kyröskoski kaksi näin lähekkäin olevaa ja järkevämpään aikaan tyhjennettävää pistettä?

Eikö Hämeenkyrönkin kirjelaatikkoa voisi tyhjentää iltapäivällä? Se palvelisi postipalveluitta jääneitä yrityksiä Hämeenkyrössä.

Vai kulkeeko? 

Auto hylättynä

Toimitukseen soittanut henkilö huomauttaa, että Ikaalisten lisäksi myös Hämeenkyröstä löytyy hylätty auto, jota ei ole kuljetettu pois.
– Pistetään Ikaalisten autoja paremmaksi. Täällä Kyröskoskella Myllärikadulla on seisonut valkoinen auto niillä sijoillaan jo toista vuotta. Kun lumi tulee, tien auraaminen vaikeutuu auton vuoksi, soittaja kertoo.

Henkilö on yrittänyt tavoittaa asiasta vastaavaa henkilöä, mutta toistaiseksi turhaan.
– Jollain tavalla tämä asia pitää ratkaista ennen kuin lumet taas tulevat. Ja on sitä autoa ikävä katsellakin.


 

Liikaa vauhtia liikenteessä

Toimitukseen soittanut henkilö kertoo, ettei Ikaalisten Teollisuustalontielle ole osoitettu nopeurajoitusta. Rajoituksen puuttuminen on nostanut ajonopeuksia.
– Kaupungin pitää hoitaa tämä asia kuntoon, soittaja toteaa.


 

Piikikkäät oksat pois!

Toimitukseen otti yhteyttä hämeenkyröläinen, joka muistutti orapihlaja-aitojen leikkaajia siivoamaan piikikkäät oksat pois kevyen liikenteen väyliltä, jotta ne eivät aiheuttaisi vahinkoa ohikulkijoille.
– Orapihlajan pitkät ja terävät piikit rikkovat niin polkupyörien kuin rollaattorienkin renkaita, jos oksanpätkiä jää lojumaan kulkuväylille aidanleikkuun jäljiltä, hän huomauttaa.


Lähetä oma mielipiteesi tai lukijan kuva osoitteeseen toimitus@oivaseutu.fi. Tekstiviestimielipiteet numeroon 0400 922 803. Muista liittää kirjoitukseesi mahdollinen nimimerkki ja henkilötiedot toimitusta varten.