Lukijoilta 3.8.: Turvaton koulumatka, pientareet, puuvaras ja metsänuotiot

Hämeenkyrön, Ikaalisten, Jämijärven ja Viljakkalan paikallisia uutisia

Lähetä oma mielipiteesi tai lukijan kuva osoitteeseen toimitus@oivaseutu.fi. Tekstiviestimielipiteet numeroon 0400 922 803. Muista liittää kirjoitukseesi mahdollinen nimimerkki ja henkilötiedot toimitusta varten.

 

Turvaton koulumatka Heinijärvelle

Harjoittelimme kahden pienen koululaisen kanssa tulevaa koulumatkaa pyöräillen, sillä matkaa meiltä kotoa Heinijärven koululle ei ole kuin hieman yli kaksi kilometriä. Lyhyehkö matka, mikä menisi pitkälle syksyyn pyöräillen, mutta kilometrin pätkälle osuu kaksi mutkaa joissa puskat kasvavat aivan tielle. Sen takia koulumatka ei ole yhtään turvallinen.

Trossitie on kapea ja mutkissa valkoinen viivakin on jäänyt vetämättä, sillä tien leveys ei ole sitä mahdollistanut. Myöskään piennarta ei ole yhtään. Pahimpana ongelmana pidän kuitenkin sitä, että puskat kasvavat muutamassa kohdassa aivan tielle estäen näkyvyyden kokonaan.

Oksat aiheuttavat sen, että ihan tien reunassa ei voi edes kulkea ilman että naama on naarmuilla. Miksei tienhoitajalla ole minkäänlaista valtaa kaataa edes tielle tulevia oksia ja risuja? Tuntuu, että pöheikkö valtaa vuosi vuodelta vain enemmän tilaa tiestä eikä asialle tehdä mitään.

Ihmettelen myös sitä, että kunta ei puutu asiaan millään tavalla ja painosta tienhoitajaa tekemään ongelmalle jotain. Monen muunkin lapsen koulutaival kulkee Trossitietä pitkin, ei meidän lapset ole ainoita. Trossitiellä on kuitenkin monenlaista liikennettä ja jos mutkassa on samanaikaisesti pieni lapsi pyörineen, iso traktori työkoneen kanssa ja henkilöauto, niin kuka tässä yhtälössä jää heikoimmalle? Tätä sopii miettiä meidän kaikkien tiellä liikkuvien kun koulut taas pian alkavat.

Turvallista koulumatkaa kaikille koululaisille uuden lukuvuoden alkaessa ja meille aikuisille toivon kevyttä kaasujalkaa!

Paula Ylivakeri

***

Jättäkää kauneus

Kiitos että saimme ihailla Haukijärven kauniita tienpientareita vielä heinäkuun lopussa pöyräretkellämme. Samaa ei voinut tehdä enää monessakaan paikassa, kun pientareet oli närhetty rumiksi ja peltojen ja leikattujen pientareiden välisellä alueella rehottivatkin sitten näkyvillä pujot ja kuihtuneet lupiinit kuitenkin.

Lämmöstä haaveilevat

***

Varkaalle tiedoksi

Hei, sinä ihminen. Huidoit moottorisahalla Suurlavan parkkipaikalla. Sinut on nyt tunnistettu ohikulkeneen autoilijan kameralla. Sattumalta mukaasi meni varmaankin vahingossa suuri koivunranka, jonka pilkoit. Siinä olivat maanomistajien takkapuut. Tulisitko mieluummin pyytämään kuin varastamaan?

Maanomistajat

***

Huomio!

Katsoisitteko lastenne perään, etteivät polttaisi metsää. Suurlavan ympäristössä on tehty useita nuotioita.

Huolestunut

***

 

Lähetä oma mielipiteesi tai lukijan kuva osoitteeseen toimitus@oivaseutu.fi. Tekstiviestimielipiteet numeroon 0400 922 803. Muista liittää kirjoitukseesi mahdollinen nimimerkki ja henkilötiedot toimitusta varten.