Lukijoilta 13.7.: Suurlavan maastosta, pienyrittäjyydestä ja asfaltoinnista

Hämeenkyrön, Ikaalisten, Jämijärven ja Viljakkalan paikallisia uutisia

Lähetä oma mielipiteesi tai lukijan kuva osoitteeseen toimitus@oivaseutu.fi. Tekstiviestimielipiteet numeroon 0400 922 803. Muista liittää kirjoitukseesi mahdollinen nimimerkki ja henkilötiedot toimitusta varten.

 

Suurlavan maasto on yksityistä aluetta

Olemme kesäaikana olleet puiden kaatohommissa maallamme. Jotkut ”älyköt” ovat ymmärtäneet, että maasto on kansallista omaisuutta. Sieltä on kaadettu ja varastettu puuta. Voisi kysyä lupaa. Kahden suurlavan palon jälkeen alueella on tehty huomattavasti varkauksia ja ilkivaltaa. Muun muassa laivakontteihin on murtauduttu ja anastettu antiikkia ja muuta. Mikään ei ole riittänyt, vaan pakosta täytyi kalliopubi tuhota maan tasalle. Ja rikkoa komea suihkulähde. Hyvät vanhemmat! Suurlavan palon jälkeen nuoriso viettää aikaansa siellä tehden nuotioita. Toivottavasti ei omat, eivätkä naapurin metsät ala palamaan.

Maaston omistajat
 

***

Hienoa jälkeä

Lukija kiittää asfaltoijia, jotka ovat viimeaikoina tehneet paikkauksia Kallinkadun ja Vanhan Tampereentien kulmassa ja muun muassa Kilvakkalassa. Niin hieno paikkauksen reuna, että on hienoa ajaa motskarilla ja polkupyörällä yli. Samaa jälkeä Vaasantielle ja muualle niin turistitkin kehuvat.
 

***

Pienyrittäjyydestä

Sata-Häme soi on jälleen menossa. Kaupunki kuhisee ihmisiä; naapurikyläläisiä, entisiä ja nykyisiä paikallisia ja turisteja. Mökit ja muut majoitustilat ovat piukassa ja monet liikkeet tekevät parempaa tiliä kuin muutoin vuoden aikana. Mukavaa ja Ikaalinen hetken taas kartalla.
Vaalien aikana ja hieman muulloinkin ehdokkaiden ja muiden valveutuneiden kaupunkilaisten suista on kuulunut ja lehtien palstoilta saatu lukea että paikallisia yrityksiä pitäisi tukea ja yhteistyötä parantaa kaikkien toimijoiden kesken.
Tästäpä siis tuli mieleen, mikä peruste on käyttää ulkopaikkakuntalaista bussiyhtiötä kuljettamaan ihmisiä nyt juhlien aikana paikasta toiseen yön päivän kanssa samaan aikaan kun paikalliset taksiyrittäjät päivystävät autot tyhjänä kaupungilla? Uskoisin että edes joku juhlien järjestämiseen osallistuva taho on seurannut uutisointia ja lakiehdotuksia- sekä muutoksia taksiliikenteen harjoittamisen osalta. Tulossa on todennäköisesti väistämättömiä konkursseja jonka jälkeen täällä maalla on hyvin vaikea saada taksikyytejä.
Eikö siis olisi vähintä että käytettäisiin oman kylän yrittäjien palveluita kyyditysten osalta edes näin tapahtumien aikana? Tämäkö sitä paikallisyritysten yhteistyötä ja tukemista?

Taksikyytejä haja-asutusalueella tarvitseva

 

Lähetä oma mielipiteesi tai lukijan kuva osoitteeseen toimitus@oivaseutu.fi. Tekstiviestimielipiteet numeroon 0400 922 803. Muista liittää kirjoitukseesi mahdollinen nimimerkki ja henkilötiedot toimitusta varten.