Lukijoilta 10.8.: Pankkitoiminnasta, Ikaalisten uudesta koulusta ja vaaranpaikasta Kyrönsarventiellä

Hämeenkyrön, Ikaalisten, Jämijärven ja Viljakkalan paikallisia uutisia

Lähetä oma mielipiteesi tai lukijan kuva osoitteeseen toimitus@oivaseutu.fi. Tekstiviestimielipiteet numeroon 0400 922 803. Muista liittää kirjoitukseesi mahdollinen nimimerkki ja henkilötiedot toimitusta varten.


 

Epäasiallista toimintaa pankilta

Aitosäästöpankki kutsuu Ikaalisten-Hämeenkyrön seudulta vanhuksia Hervannan konttoriin. Veruke on, että pankin pitää tuntea asiakkaansa. Todellisuudessa kysymyksessä on sijoitusneuvonta.

Tunnin mittaisessa tapaamisessa vanhukselta tivataan tiedot veloista, omaisuudesta, menoista ja tuloista, rahavarat sekä velat muissa pankeissa. Ja tyrkytetään sitten rahastosijoituksia, joita vanhus ei tarvitse eikä myöskään halua.

Vanhus joutuu itse kustantamaan matkan, joka kestää henkilöautolla ainakin tunnin suuntaansa ja tarvitsee saattajan itselleen.

Harmistunut omainen


 

Ruusu koululle

Olisi hienoa, jos Ikaalisten uuden koulun nimen alle tulisikin ruusu. Pyyntö vain soitinrakentajamestarille Rauno Niemiselle, auttaisiko hän ruusun valmistuksessa.

Käsityötaitoa löytyy


 

Kakkaa kengissä

Sinä koiranomistaja. Voisitko kakattaa koirasi muualla kuin taloni tienpientareella? Ei ole kiva leikata nurmikkoa kakkapökäleet aina kengänpohjassa.

Vihastunut


 

Vaaranpaikka Kyrönsarventiellä

Torstaiaamuna 3. elokuuta huomasin, että kirjaston kohdalla oleva hidastekoroke osataan kiertää jalkakäytävää pitkin. Ajoradan reunasta puuttuu rotvalli vanhan liittymän kohdalta, ja jotkut autoilijat ajavat kevyen liikenteen väylää korokkeen ohi.

Pitäisiköhän asialle tehdä jotain, kun koululaisetkin ilmestyvät liikenteeseen?

Huolestunut


 

Ikaalilainen vai ikaalislainen?

Minua sitten häiritsee, kun sanotaan tai kirjoitetaan ikaalilainen. Mielestäni se kuuluisi olla ikaalislainen. Varmaan kieliopillisesti ikaalilainen on oikein, mutta kyllä se pahasti särähtää korvaan.

Kuulostaa tosi hassulta


 

Nopeutuuko matka?

UutisOivassa oli 27. heinäkuuta juttu, kuinka ohitustien uskotaan parantavan paikkakunnan vetovoimaa ja nopeuttavan matkaa Tampereelle. Kuinka monta minuuttia matka käytännössä tulisi nopeutumaan, kukahan osaisi sanoa? Arvelen, että kyse on minuuteista.

Tietämätön


Lähetä oma mielipiteesi tai lukijan kuva osoitteeseen toimitus@oivaseutu.fi. Tekstiviestimielipiteet numeroon 0400 922 803. Muista liittää kirjoitukseesi mahdollinen nimimerkki ja henkilötiedot toimitusta varten.