Lounas lähti, mitäs nyt? Heiskalla pohditaan jatkoa avoimin mielin

heiskaKuva: UutisOivan arkisto

HÄMEENKYRÖ. Lounasravintolan lähtö lokakuun lopulla hiljensi Heiskan tienoota, mutta tiloja vuokrataan juhliin ja muihin tilaisuuksiin entiseen tapaan. Myös pitkäaikaistyöttömien ja nuorten työttömien työllistämistoimintaa jatketaan.

Vuokrattavia tiloja on useampaa kokoa, suurimpana Heiska-sali, jonka kylkeen rakennettin pari vuotta sitten laajennus. Lisäksi kokoontumistiloja on päärakennuksessa ja pakarirakennuksessa, jossa lounasravintola toimi.

Päärakennuksen kolmostien puoleisessa päädyssä on vuokralla Pirkan Kylät ry ja samassa rakennuksessa sijaitsee myös Heiska ry:n toimisto.
– Olemme kuulolla ja avoimin mielin jatkon suhteen. Mitään virallisia päätöksiä ei ole tehty uuden ravintola- tai kahvilayrittäjän hakemisesta, kertoo Heiska Ry:n puheenjohtaja Esko Moisio.

Heiska sijaitsee parin sadan metrin päässä kolmostiestä, mutta valtatien uudelta linjaukselta etäisyyttä on enemmän. Nykyinen kolmostie ja Viljakkalan suuntaan vievä Kylmäojantie pysyvät toki entisillä sijoillaan, mutta liikennevirrat muuttuvat uuden tien valmistuttua.

Työllistämistöinä Heiskalla valmistetaan puusta muun muassa erilaisia piharakennustuotteita, joista isoimmat rakennetaan elementeistä. Isokokoista varastovajaa ei ole aina mahdollista saati mielekästä rakentaa Heiskalla valmiiksi asti.
– Niihin on tehty elementit verstaalla ja käyty sitten pystyttämässä vaja asiakkaan toivomaan paikkaan, Moisio kuvaa.

 

Sakari Ilomäki