Lonka ja Niemelä IU:n riveihin – joukkueen tavoitteena SM-kulta

maastohiihtojoukkueIU:n riveihin liittyvä Katariina Lonka pääsi tällä viikolla ensimmäistä kertaa rullahiihtolenkille kesäisen onnettomuuden jälkeen.

IKAALINEN. Ikaalisten Urheilijoiden tulevana talvena SM-kultaa tavoitteleva naisten maastohiihtojoukkue täydentyy Vehkalahden Veikoista siirtyvällä Katariina Lonkalla ja Lempäälän Kisasta IU:n riveihin siirtyvällä Hilla Niemelällä.

Jo aiemmin joukkueeseen on nimetty Krista Pärmäkosken seuraksi Sini Alusniemi ja Maaret Pajunoja.

Täysipäiväisesti hiihtoon panostava Katariina Lonka, 22, on kolminkertainen nuorten suomenmestari ja hallitseva alle 23-vuotiaiden suomenmestari.

Hän loukkaantui vakavasti auto-onnettomuudessa Haminassa heinäkuun puolivälissä, mutta on kuntoutunut ammattilaisten avustuksella nopeasti. Suksille hänen on tarkoitus päästä jo lokakuun lopussa Vuokatissa Suomen Cupin aloituksen aikaan.

Lonka on innoissaan joukkueeseen liittymisestä.
– Mahtava päästä kovatasoiseen joukkueeseen. Kova joukkue ympärillä auttaa kehittymään hiihtäjänä ja tuo paljon motivaatiota tekemiseen.

Lukion syksyllä aloittanut Hilla Niemelä, 15, etenee Pärmäkosken ja Pajunojan jalanjäljissä, sillä myös hän valitsi opiskelupaikakseen Sotkamon urheilulukion. Viime kaudella 16-vuotiaiden SM-kilpailuissa neljänneksi sijoittunut Niemelä on myös tuore suunnistuksen nuorten SM-mitalisti. Hänen henkilökohtaiset tavoitteensa ovat oman ikäluokan SM-kilpailuissa ja arvokilpailuissa, mutta niihin tähtäämisessä joukkueen tuella on varmasti suuri merkitys.

Joukkueen kapteeniksi tituleerattu Pärmäkoski toivottelee uudet jäsenet lämpimästi tervetulleeksi.
– Joukkuetta ei rakenneta vuodeksi tai kahdeksi. Siksi oli erittäin hienoa saada joukkueeseen tulevaisuuden tähtiä. Katan haluan erityisesti nähdä entistä kovempana takaisin kilpaladuilla ja Hillan uskon puolestaan nousevan jo muutamassa vuodessa naisten yleisen sarjan kärkeen.

Joukkueen viralliset tavoitteet ovat voittaa viestin SM-kulta, nostaa seuran sinikeltaiset värit vahvasti esille hiihtokilpailuissa ja innostaa varsinkin ikaalislaisia lapsia ja nuoria liikkumaan entistä enemmän.