Lisää tietoa vanhasta kuvasta

Kuva teoksesta Taivalkunnan teillä. Pohjois-Hämeenkyrön maamiesseuran toiminta oli aktiivista 1950-luvun lopulla, jolloin nämäkin näyttelijäton ikuistettu.

UutisOivan numerossa 14 (4. huhtikuuta) oli Sakari Ilomäen juttu satavuotiaasta Pohjois-Hämeenkyrön maamiesseurasta. Jutussa oli myös kuva Maamiesseuran näyttelijöistä vuodelta 1958.

Osaralla oli vankka näytelmäharrastus ollut jo ainakin 20-luvulta saakka. Sodan jälkeen toiminta hieman hiipui, mutta syttyi uudestaan kukkaan 1950-luvun puolivälissä.

Näyttelijät olivat omalta kylältä ja näytelmäkerhoa johti ja ohjasi tuolloin Sylvi Piekkola.

Kerho valmisti aina näytelmän, jota esitettiin oman kylän lisäksi myös muun muassa Haukijärvellä, Sasin Toukolassa ja Vesajärven Vesalassa. Käytiinpä Viljakkalassakin. Matkat tehtiin Nikkilän onnikalla, jota ohjasi yksi joukosta eli Väinö Koljonen.

Myös Osaran Marttojen iltamissa Osaran suulissa oli yleensä myös näytelmäesitys.

UutisOivan 17. huhtikuuta ilmestyneessä numerossa Merja Kumanto aloitti näyttelijöiden tunnistuksen äitinsä Raili Paaston kanssa, jolloin selvisi kahden henkilöllisyys. Nyt kaikki on tunnistettu.

Kuvassa siis takavasemmalta: Väinö Koljonen, Veikko Kaasalainen, Kyllikki Peltoniemi ja Gunnar Mustonen, ja etuvasemmalta: Raili Paasto, Sylvi Peltoniemi, Hanna Mustonen ja Sylvi Piekkola.

Anssi Hirvonen

 

Lähetä oma mielipiteesi UutisOivan sivuille! Ota meihin yhteyttä sähköpostitse toimitus@oivaseutu.fi tai lähetä tekstiviesti 0400 922 803