Läheltäkin löytyy lomatekemistä

Pääkirjoitus 6.6.2019

Viikonloppuna koululaiset heittivät jälleen reput nurkkaan ja aloittivat ansaitun kesälomansa. Nuorimmilla koululaisilla se tarkoittaa pelkkää lomaa, mutta monilla vanhemmilla ja esimerkiksi ammattiin valmistuneilla kesä täyttyy ainakin osin töiden merkeissä. Joka tapauksessa koulujen päätös on aina Suomessa etappi, josta kotimaan suvi käynnistyy.

Kesälomakauden alettua avautuvat erilaiset kesäkahvilat ja -puodit, elämys- ja vierailukohteet. Samaan aikaan meidänkin seudullamme lomalaiset ja mökkiläiset vilkastuttavat katukuvaa.
Tämän lehden välissä ilmestyy seutumme matkailulehti, joka on pullollaan monenlaisia kesävinkkejä tilaisuuksista, tapahtumista ja paikoista, joissa kannattaa kesän aikana vierailla. Kun matkailulehteä selailee, voi huomata, että vaihtoehdoista ei ole pulaa. Esimerkiksi teatterin ystäville on jälleen tarjolla lukuisia vaihtoehtoja, vaikka niin Myllykolussa kuin Ikaalisten Kauppalan teatterissakin on tänä suvena hiljaista.

Urheilurintamalla varsinkin pesäpallon ystäviä suorastaan hellitään, kun kovia otteluita on luvassa niin Hämeenkyrössä kuin Ikaalisissakin. Pesäpallon lisäksi nähtävää on myös niin jalkapallon kuin yleisurheilunkin puolella. Näiden lisäksi nähtävää, koettavaa ja maisteltavaa on tarjolla kuppiloissa, puodeissa ja kesätapahtumissa, joten valinnanvaraa riittää.

Lähellä lomailussa on myös vahva sosiaalinen puoli. Jos talven aikana monta ystävää ja tuttua on jäänyt näkemättä, on kotiseudun kohteissa ja tapahtumissa mahdollisuus nähdä monta kylänmiestä ja -naista, ja vaihtaa heidän kanssaan kuulumisia.

Lähilomailu on samalla myös ympäristöteko. Lentomatkan sijaan pienen lomareissun voi tehdä autoilemalla lähelle tai vaikkapa polkupyörällä. Kun reppuun pakkaa hyvät eväät ja takaritsille teltan, voi luvassa olla jopa koululaisen kesäloman mieleenpainuvin elämys. Nautinnollista ja värikästä kesää, nähdään kylillä, toreilla ja tapahtumissa!

 

Katri Linnikko

Päätoimittaja