Ladut olisi voinut hoitaa paremmin

Palataan vähän menneeseen talveen. Oli kohtalaisen hyvä lumitilanne, mutta monta asiaa jäi askarruttamaan latujen kunnossapidosta. Tämä koskee Ikaalisten ja Kyröskosken, mutta myös Viljakkalan latuja.

Ikaalisten ladut olisivat hienot hiihtää jos kesällä tehtäisiin pohjat kuntoon. Ulvaanharjun molemmin puolin on inhottavia vinoja rinteitä. Eikö niitä voisi kesällä tasailla?

Hämeenkyrössäkin latujen kunnossapidossa oli paljon korjattavaa. Lisäksi toiveena: kun uusi alikulku tulee kolmostien alle, olisi hyvä saada kunnollinen yhteys kentälle.

Jos Hälläpirtin ja Vatulan väli saataisiin hyvään kuntoon, olisi miellyttävä sitäkin hiihtää.

Viljakkalassa Manninmäelle voisi tehdä parin kilometrin latupätkän. Alueella asuu paljon nuoria perheitä, jotka varmasti käyttäisivät latua mielellään.

Latujen lisääminen ja hyvin kunnossapitäminen olisi myös kansanterveydellisesti hyvä asia. Niin saataisiin nuoretkin hiihtämään. Ei kukaan laduille viitsi lähteä, jos ne eivät ole hyvässä kunnossa.

Tämä terveiseksi ensi talvea varten: jos latuja lähtee tekemään, voisi tehdä ne sitten kunnolla.

Liikkuja

 

Lähetä oma mielipiteesi UutisOivan sivuille! Ota meihin yhteyttä sähköpostitse toimitus@oivaseutu.fi tai lähetä tekstiviesti 0400 922 803