Laatu ja tarjouspyynnöt

mielipidekirjoitus pirkanmaa hämeenkyrö ikaalinen jämijärvi viljakkala

 

 

 

 

Hämeenkyrön yrittäjien puheenjohtaja toi Oivassa ansiokkaasti esiin laadun ottamisen huomion tarjouspyynnöissä, muun muassa ilmastoasiat.

Laatua ei yleensä Hämeenkyrössä paljon kysytä, poikkeuksena yritykset, joiltain osin kunta. Olisikin syytä kunnan, järjestöjen, yksityisten pohtia ja toteuttaa ainakin sisäinen tarjouspyyntöjen laatukriteeristö ja myös julkistaa se.

Kun kunta on Hinku-kunta, niin on luonnollista, että sillä tarkoitetaan myös sitä eli tarjouspyynnössä ilmastoasiat otetaan ainakin jotenkin mukaan. Hämeenkyrö on mukana kulttuuripääkaupunkihankkeessa, jonka yhtenä perusprinsiippinä on esteettömyys. Siis tilaisuudet pitäisi järjestää vain paikoissa, joissa on esteetön kulku ja invaWC:t – muu on syrjintää.

Koronavirus tuo esiin myös puhtausvaatimukset. Onko siivous paikan pitäjän, tilan vuokraajan eli milloin minkäkin vastuulla vai ammattilaisen esimerkiksi ammatillisen laitoshuollon tutkinnon suorittaneella? Laatukriteereitä on muun muassa, onko ensiapujärjestelmät tai viilennys.

Olen yrittänyt muutaman vuoden ajan saada muutosta kunnan matkailuesitteeseen, jotta siinä olisi matkailijoiden palvelemiseksi ainakin muutamia kuvamerkintöjä palveluista eli laadusta.

Näitä olisivat esimerkiksi sopii liikuntarajoitteiselle (esteetön kulku ja inva-WC), anniskeluluvat ja viilennys tiloissa.

Jyrki Sasi

toimitusjohtaja
Urkin Piilopirtti

 

Lähetä oma mielipiteesi UutisOivan sivuille! Ota meihin yhteyttä sähköpostitse toimitus@oivaseutu.fi tai lähetä tekstiviesti tai WhatsApp-viesti numeroon 044 082 0040.