Kuvaa paikallinen kulttuuriperintökohde kilpailuun

Yksi kuvattavista kohteista on Jämijärven Uhrilähde.

OIVASEUTU. Museoviraston ja Wikimedia Suomi ry:n järjestämä valokuvakilpailuun etsitään kuvia eri puolella maata sijaitsevista kulttuuriperintökohteista. Kohteeksi kelpaavat suojellut rakennukset, valtakunallisesti merkittävät rakennetut ympäristöt ja arkeologiset kohteet.

Suomen osakilpailu järjestetään syyskuun aikana. Kilpailuun osallistutaan tallentamalla kuvat kilpailun nettisivujen kautta 1–30. syyskuuta välisenä aikana.

Suomen kilpailuun voi osallistua myös jälleenvalokuvaamalla historiallisia valokuvia niiden tapahtumapaikoilla. Tätä varten tarvitaan Ajapaik-mobiilisovellus, josta voi löytää Finna.fi-palvelun kuvia lähistön paikoista. Vuoden erityisteemana ovat vuoden 1918 kuvat. Vanhoista ja uusista kuvista muodostuu ennen ja nyt -kuvapareja samalla kun paikoista muodostuu muistopaikkoja kartalle.

Museovirasto arkistoi valikoidun otoksen kuvia kuvakokoelmiinsa pysyvää säilytystä varten ja kaikki osallistuvat kuvat talletetaan Wikimedia Commonsiin vapaasti käytettäväksi.

Wiki Loves Monuments -valokuvauskilpailu on osa meneillään olevaa Kulttuuriperinnön eurooppalaista teemavuotta.

Hämeenkyrössä kuvattavia kohteita ovat esimerkiksi Töllinmäki, Kyröskoski ja Metsä Board Kyro. Ikaalisissa kuvia haetaan muun muassa Arasalon linnavuoresta, Koveron perinnetilalta ja Vanhasta Kauppalasta. Viljakkalassa kuvauskohteita ovat Viljakkalan kirkko ja Haverin alue. Jämijärveltä kuvattavaa on kirkossa, Hämeenkankaan ja Kyrönkankaantiellä sekä Uhrilähteellä.

Tarkemmat tiedot kuvauspaikoista ja kilpailun ohjeista löydät kilpailun sivuilta täältä.