Kuntoilijoiden matkassa Pohjanmaalla

IKAALINEN. Ikaalisten Kuntoilijoiden perinteinen viikonloppuretki järjestettiin tänä vuonna elokuun toisena viikonloppuna ja se suuntasi Pohjanmaalle. Innokkaana luonnossaliikkujana päätin lähteä nyt ensimmäistä kertaa Kuntoilijoiden matkaan.

Retken ensimmäinen etappi oli Lauhanvuoren kansallispuisto Isojoella. Lähdimme 12 patikoijan voimin Spitaalijärven parkkipaikalta kohti Kivijataa. Sää suosi ja saimme paistatella auringossa ja lämmössä. Reitin varrella oli niin pitkoispuin ylitettävää suoaluetta, kuivaa kangasmetsää kuin solisevia purojakin. Kivijatalla ihastelimme jääkauden ja maanjäristysten muovaamaa kivikoksi murentunutta kalliota.

Leikkistenkankaan laavulla, noin puolessa välissä matkaa, pidimme evästaukoa. Tällä reitillä kilometrejä kertyi yhteensä noin yksitoista.

Patikoinnin jälkeen söimme päivällisen Lauhansarven luontomatkailukeskuksessa ja piipahdimme sen pihapiirissä sijaitsevassa Arto Koiviston hiihtomuseossa.

 

 

Ikaalisten Kuntoilijat tekivät viikonloppuretken Pohjanmaalle. Välillä pidettiin toki taukoakin.

 

 

Päivän viimeinen etappi oli Kangasjärven leirintäalue, jossa meille oli varattuna mökkimajoitus. Illan ohjelmassa oli saunomista ja uintia kirkasvetisessä Kangasjärvessä, yhteinen kahvituokio sekä lopuksi mölkkyä, kunnes sadekuuro ajoi mökkeihin suojaan. Osa porukasta intoutui vielä illalla myös yhteislauluun trubaduurin säestämänä nuotiokatoksessa.

Sunnuntaipäivä starttasi leirintäalueen tuhdilla aamupalalla, jonka jälkeen pakkasimme kimpsut ja kampsut ja suuntasimme noin tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan Kauhaneva-Pohjankankaan kansallispuistoon.

Patikoimme noin neljä kilometrin mittaisen Kauhalammin kierroksen, jonka varrella kapusimme myös Nummikankaan luontotorniin.

Lenkin lopuksi paistoimme makkaraa ja kahvittelimme Salomaan nuotiopaikalla.

Kokonaisuudessaan viikonloppuretki oli siis kaikin puolin onnistunut.

 

 

Henna Hietaniemi

 

Lähetä oma pieni juttusi tai mielipidekirjoituksesi UutisOivalle. Ota meihin yhteyttä sähköpostitse toimitus@oivaseutu.fi tai lähetä tekstiviesti 0400 922 803.