Kuntademokratiasta

mielipidekirjoitus pirkanmaa hämeenkyrö ikaalinen jämijärvi viljakkala

 

 

 

Hämeenkyrön kunnanvaltuusto päätti kokouksessaan 30.9. uuden kunnantalon/monitoimitalon rakentamisesta kuntakeskukseen eli kirkonseudun alueelle.

Päätös syntyi äänin 28-6 eli ylivoimaisesti selkeällä enemmistöllä. Näin toimii demokratia. Vastaehdotuksessa toimitalon sijoituspaikaksi esitettiin Tippavaaran seutua, joka aikanaan on selkeästi kaavoitettu teollisuus- ja kaupalliseksi alueeksi.

Tuntuu kovin oudolta, että tehtyä päätöstä kovin arvostellaan vähemmistöön jääneiden toimesta, eivätkö he hyväksy oikealla tavalla toteutettua menettelyä. Tulevan kiinteistön sijoituspaikka, vielä tarkemmin määrittelemätön, tulee olemaan keskeisellä paikalla kunnallisia ja toivottavasti myös seurakunnan palveluja tarjoavana. Mitä tulee vanhan kunnantalon saneeraukseen pitää olla tiedossa sen tuleva käyttö ja käyttäjät, muuten siinä ei ole mitään mieltä.

 

Matti Lähteenmäki
Hämeenkyrö

 

Lähetä oma mielipiteesi UutisOivan sivuille! Ota meihin yhteyttä sähköpostitse toimitus@oivaseutu.fi tai lähetä tekstiviesti tai WhatsApp-viesti numeroon 044 082 0040