Kunnat sulkevat liikunta- ja kokoustilojaan

Kuva: UutisOivan arkisto.

 OIVASEUTU. Kunnat sulkevat ei-välttämättömiä toimintojaan koronan vuoksi.

Hämeenkyrön kunta on sulkenut Kosken Sykkeen ja Jäähallin kuntosalit 31. toukokuuta asti varotoimenpiteenä.
– Sulkuaikana käyttämättä jäänyt kuntosaliaika hyvitetään sulun päätyttyä voimassaoloaikaa jatkamalla, Hämeenkyrön liikuntapalvelut tiedottavat.

Lisäksi kaikki kokoontumiset Aurinkorinteellä perutaan perjantain 13. maaliskuuta jälkeen toistaiseksi. Perjantaista eteenpäin Aurinkorinne palvelee ainoastaan välttämättömissä henkilökohtaisissa hygieniakäynneissä.

Sen sijaan Hämeenkyrön nuorisotilat pidetään toistaiseksi auki.
– Nuokkarille ei tulla, jos on flunssan oireita, muistutetaan kunnan nuorisopalveluista.

 

Ikaalinen sulkee tiloja ja kehottaa välttämään vierailua yksiköissä

Myös Ikaalinen sulkee maaliskuun loppuun asti ei-välttämättömiä kaupungin toimintoja ja palveluita. Tästä päivästä alkaen suljettuina ovat liikuntahalli, kirjasto ja Vienolan nuorisotila. Kansalaisopiston toiminta keskeytetään, vapaa-ajan liikuntaryhmien ja muiden harrasteryhmien toiminta keskeytetään ja elokuvatoiminta keskeytetään.
– Johtoryhmällä päätimme, että mieluummin toimimme etupainotteisesti. Nyt tilannetta pystytään vielä hillitsemään, kaupunginjohtaja Kari Tolonen kertoo.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden osalta rajoituksista tiedotetaan yksikkö- ja kohderyhmäkohtaisesti. Vierailuita pyydetään välttämään kaikissa yksiköissä.
Kaikki kaupungin virastoilla asiointi pyritään tekemään pääosin puhelimitse tai sähköpostitse.

 

Jämijärvi laittaa kirjaston ovet säppiin

Jämijärven kunta sulkee kirjaston ja kunnan kuntosalin huomenna 14. maaliskuuta alkaen toistaiseksi. Myös kaikki vapaa-aikatoimen toiminnot eli nuoriso-, liikunta- ja kulttuuritoimen palvelut keskeytetään.
– Toimielinten kokoukset pidetään, ellei toisin ilmoiteta, kunnan sivuilla kerrotaan.

Hämeenkyrön kunta kehottaa pidättäytymään kaikesta työmatkustamista epidemia-alueille ja hoitamaan kontaktit ulkomaille ensisijaisesti etäyhteyksin. Isoihin seminaareihin osallistumista tulee välttää, samoin kunnassa pidättäydytään ottamasta vastaan epidemia-alueilta tulevia vieraita. Samoin muita ulkomaisia vierailuja rajoitetaan ja siirretään myöhemmälle.

Paikallisia tilaisuuksia järjestetään, mutta järjestäjien tulee huomioida tartuntariskit ja niiden rajoittaminen. Torstaina Suomen hallitus antoi suosituksen peruuttaa kaikki yli 500 ihmisen yleisötilaisuudet toukokuun loppuun asti.

Ikatalla kaksi opettajaa on ollut poissa töistä vapaaehtoisesti, toinen ulkomaanmatkalta palattuaan. Myös muutamia opiskelijoita on varotoimena jäänyt pois lähiopetuksesta.

Rehtori Joni Liukkonen kumoaa huhut, että kyse olisi terveysviranomaisten määräämästä karanteenista.

 

 

Tuukka Olli

Sakari Ilomäki

 

Uutinen päivittyy. (Viimeksi päivitetty 13.3. klo 14.39)