Kunnanhallitus esittää: Jämijärvi mukaan kuntaliitosselvitykseen

Jämijärven kunta

JÄMIJÄRVI. Jämijärven kunnanvaltuusto saa tämän kuun lopussa päätettäväkseen, lähteekö kunta selvittämään mahdollista kuntaliitosta lähikuntien kanssa. Honkajoki on esittänyt kuntaliitosselvityksen tekemistä Jämijärvelle, Kankaanpäälle, Karvialle, Pomarkulle ja Siikaisille. Jämijärven kunnanhallitus päätti esittää kunnanvaltuustolle, että Jämijärvi osallistuu kuntaliitosselvitykseen, jos ainakin Kankaanpää ja Honkajoki itse ovat selvityksessä mukana.

Jämijärvi haluaa Kankaanpään olevan mukana, koska se muodostaa noin 50 prosenttia peruspalvelukuntayhtymä PoSasta. Kankaanpään kaupunginhallitus on jo esittänyt kaupunginvaltuustolle, että kaupunki osallistuisi selitykseen halukkaiden kuntien kanssa.

Kunnanjohtaja Markus Ojakoski painottaakin, että kuntaliitoksen idea on asukkaiden palveluiden parantaminen. Jämijärven kunnanhallitus painottaakin esityksessään, että selvityksessä pitäisi osoittaa selvästi, mitkä palvelut voitaisiin järjestää paremmin. Selvityksestä toivotaan myös olevan hyötyä palveluiden järjestämiseen, vaikka liitos ei toteutuisikaan.

Kunta on myös valmis keskustelemaan siitä, että palveluita järjestettäisiin enemmän kuntien yhteistyössä.

Honkajoen kunta on toivonut muilta kunnilta vastausta lokakuun 15. päivään mennessä. Jämijärven kunnanvaltuusto ei tätä ennen kokoonnu, mutta kunnan edustajat osallistuvat Honkajoen järjestämään tilaisuuteen, jossa käsitellään liitosselvitystä ja kuntien yhteistyön lisäämistä.

 

Liisa Raipala