Kunnan hoidossa olevien teiden kunto on surkea

mielipidekirjoitus pirkanmaa hämeenkyrö ikaalinen jämijärvi viljakkala

 

 

 

Tietävätkö Hämeenkyrön kunnan virkamiehet kuinka kunnan hoidossa olevat pienemmät hiekkatiet hoidetaan ja mihin rahat kuluvat? Voin kertoa, että rahat lentävät hiekan muodossa lähes suoraan ojiin.

Viime viikolla ainakin Kierikkala-Vanaja akselilla tehtiin teiden ”keväthuoltoa” eli pahimpiin monttukohtiin ajettiin hiekkaa.

Monttuja ei yritetty tasata ensin mitenkään, ei kuorma-auton alaterällä saatika millään muullakaan järeämmällä kalustolla.

Koska tiet jäivät jo syksyllä monttuisiksi, niin eivät ne talven aikana ainakaan parantuneet.

Jo maalaisjärkikin sanoo, että ensin hiekkatiet täytyisi lanata ja vasta sen jälkeen hiekoittaa, jos siihen on vielä tarvetta. Nyt tiet ovat taas jo ihan samanlaisessa kunnossa mitä ennen viime viikon ”hoitoa”, hiekka kun ei montuissa pysy kun teillä ajetaan autoilla.

Eikö kunta tee minkäänlaista hoitosopimusta urakoitsijoiden kanssa, kuinka tiet tulisi vuoden aikana hoitaa ja kuinka määrärahat käyttää? Jalkautuvatko virkamiehet koskaan tänne maalle ja seuraa teiden kuntoa? Usein tuntuu, että eivät, sillä kengäthän saattavat jopa hieman kuraantua kun ei ole asfalttia alla.

Nyt tilanteesta ei hyödy kuin urakoitsija saamillaan euroilla, ja teiden varsien asukkaat saavat mennä vanhaan malliin montusta monttuun.

Kulmakunnan lenkkeilijä

 

Lähetä oma mielipiteesi UutisOivan sivuille! Ota meihin yhteyttä sähköpostitse toimitus@oivaseutu.fi tai lähetä tekstiviesti 0400 922 803