Kummikunnat

mielipidekirjoitus pirkanmaa hämeenkyrö ikaalinen jämijärvi viljakkala

 

 

 

UutisOivasta (27. elokuuta) luimme, että Hämeenkyrön ilmastotyö on huomioitu valtakunnallisestikin ja ilmastokunta Ii on valinnut Hämeenkyrön kummikunnakseen. Hieno huomionosoitus, joka mahdollistaa myös ideoiden ja ajatusten vaihdon konkreettisella tasolla. Nyt on syytä todellakin hyödyntää tämä kaikin puolin. Hämeenkyrö on tehnyt uraauurtavaa työtä jo ennen kuin huoli ilmaston muutoksesta oli tuotu vahvemmin esille ja tiedostettu.

Hämeenkyrölläkin on kummikuntia, myös ulkomaillakin, mutta yhteistyö näiden kanssa on hiipunut täysin. Aikanaan oli kouluillakin yhteistyötä kummikuntien kanssa. Matkoja tehtiin tällöin puolin ja toisin. Kysyessäni tässä taannoin kunnan johdolta, onko kummikuntien kanssa enää minkäänlaista yhteistyötä ja lähetetäänkö edes joulukortteja, sain vastaukseksi, että tällainen yhteistoiminta on jo taantunut monissa muissakin paikoissa.

Nyt on siis syytä ryhdistäytyä ja ottaa koppi ilmastokunta Iin huomionosoituksesta.

 

Maarit Lepistö

 

Lähetä oma mielipiteesi UutisOivan sivuille! Ota meihin yhteyttä sähköpostitse toimitus@oivaseutu.fi tai lähetä tekstiviesti 0400 922 803