Kultakylän päiväkotia ei pidä sulkea

mielipidekirjoitus pirkanmaa hämeenkyrö ikaalinen jämijärvi viljakkala

 

 

Ylöjärven sivistyslautakunnan Viljakkalan ja Kurun yhteistyöryhmä sai tiedon Kultakylän päiväkodin sulkemissuunnitelmista talousarvion 2021 käsittelyn yhteydessä.

Alkoi mielenkiintoinen tarkastelu ja vertailu, mitä hyötyjä ja haittoja tästä toimenpiteestä olisi. Tietojenkeruu huipentui viime torstaina, kun osallistuimme varhaiskasvatuksen järjestämään kuulemistilaisuuteen. Olen tutustunut myös perjantaina jaettuun kuulemisen laajaan kyselymateriaaliin.

Kuulemistilaisuudessa oli mukana etäyhteyden avulla ainakin keskustan, perussuomalaisten ja vihreiden valtuutettuja. Heidän kantansa oli, että päiväkodin pitää saada jatkaa toimintaansa.

Tällä hetkellä Viljakkalan molemmissa päiväkodeissa on väljyyttä. Yhdistäminen eli Kultakylän toiminnan lopettaminen täyttäisi Onnimannin.

Maanantaina 5. lokakuuta kaupunginvaltuusto päättää myydä useita uusia tontteja Viljakkalasta. Niiden sijainti Kyrösjärven tuntumassa aivan päiväkotien ja koulun lähellä lisäävät Viljakkalan kiinnostavuutta lapsiperheiden asuinpaikkana. Kolmostien uudet liikennejärjestelyt Hämeenkyrössä parantavat huomattavasti esimerkiksi työmatkayhteyksiä Tampereelle. Päiväkodin lopetuskeskustelu tässä vaiheessa on perin onnetonta negatiivista mainontaa.

Ylöjärvi ei ole kunnostautunut päätösten lapsivaikutusten arvioinnissa. Viime kevään koronaroihahdus kohtasi myös pienet lapset ja heidän perheensä. Roihahdus ei vieläkään osoita hiipumisen merkkejä. Tässä tilanteessa ei pidä lisätä lasten ja perheiden huolia.

Nyt on Viljakkalan varhaiskasvatuksen arjessa aikaa ja tilaa pienten lasten leikkiin. Kultakylän päiväkodin lähiluonnossa tutustutaan maailmaan. Vierailut kirjastoon, kirkkoon ja Elokaaren palvelukeskukseen laajentavat lapsen elinpiiriä. Pihan muutama vuosi sitten uusitut leikkivälineet ovat keskusta-alueella myös ilta- ja viikonloppukäytössä.

Kiitos viljakkalalaisille aktiivisuudesta! Sivistyslautakunta päättää asiasta 6. lokakuuta. Minulla on vahva luottamus siihen, että Kultakylän päiväkotia ei suljeta. Toiminnan pitempiaikainen jatko pyritään turvaamaan sivistyslautakunnan palveluverkkotarkastelun yhteydessä.

Jussi Kytömäki

Kaupunginvaltuutettu (vihreät)
Sivistyslautakunnan varapuheenjohtaja

 

Lähetä oma mielipiteesi UutisOivan sivuille! Ota meihin yhteyttä sähköpostitse toimitus@oivaseutu.fi tai lähetä tekstiviesti tai WhatsApp-viesti numeroon 044 082 0040.