Kultaisen Harmonikan voittoon Tiia Karttunen

Sata-Häme Soin avajaisyleisöä hemmottelivat esityksillään Hopeisen Harmonikan voittaja 2016 Johannes Koivisto ja hänen isoveljensä Onni Koivisto.

IKAALINEN. Kultaisen Harmonikan voitti tänä vuonna helsinkiläinen Tiia Karttunen. Hopeisen Harmonikan voittoon soitteli lappeenrantalainen Konsta Pykäläinen.
Kultaisen Harmonikan voittaja Tiia Karttunen opiskelee Sibelius Akatemiassa ja aikoo hankkia elantonsa harmonikkaa soittamalla. Runo-tango ja Tico-tico no Fubá kilpailukappalevalintoina kertovat Kultaisen Harmonikan 2017 voittaneen Tiia Karttusen, 20, elämänmenosta. Opiskelut hän aikoo viedä kunnialla loppuun, mutta esiintymisiä on jo ympäri maailmaa.
– Elokuussa soitan San Franciscossa. Täytyy siihen mennessä kehitellä joku sanfranciscolainen kappale ohjelmistoon, hymyileväinen harmonikansoittaja kerto.
Toiseksi Kultaisessa Harmonikassa sijoittui mikkeliläinen Kalle Kämäräinen. Hän hurmasi myös yleisön ja sai palkinnon yleisöäänestyksen voittajana. 26-vuotias Kalle Kämäräinen on monelle tuttu tanssilavoilta.
– Eilen olin keikalla, ja huomenna olen taas, ja ylihuomenna, myhäili Helminauha-tanssiorkesterin riveissä soittava Kämäräinen.
Kolmanneksi sijoittui Janina Suihkola.
Tuomariston puheenjohtaja Raimo Vertainen luonnehti kilpailua loistavan mielenkiintoiseksi. Kuultiin muun muassa suomalaista, ranskalaista, italialaista ja argentiinalaista ohjelmistoa. Taso oli korkea.
Tuomaristo kiitti kilpailijoita heittäytymisestä ja venymisestä yhä parempiin suorituksiin pitkän kilpailupäivän aikana.
– Tehkää hienot urat ja nauttikaa musiikista, Vertainen kannusti.

Alle 10-vuotiaat kilpailivat Hopeisesta Harmonikasta. Esikarsinnoista oli finaaliin selvinnyt seitsemän lahjakasta soittajaa. Voiton vei nyt 10-vuotias Konsta Pykäläinen Lappeenrannasta. Kilpailun jälkeen poika totesi tyytyväisenä, että nyt on kerrottavaa koulun taas alkaessa.
– Voitin kesällä suomenmestaruuden, hän aikoo kertoa opettajalle ja luokkakavereille. Voiton tuonut kappale oli supisuomalainen Tulatullallaa Ahvenaisen sovituksena.
Yleisön suosikiksi äänestettiin helsinkiläinen Veera Eronen, 9.
Tuomariston Jonna Pirttijoki-Helanen kommentoi kisaa superhyperkovatasoiseksi.
– Olitte kuin kypsiä taiteilijoita, eikä tuomaristolla ole huomauttamista soittoasennoistakaan.
Kultaisessa ja Hopeisessa Harmonikassa kisataan viihdeharmonikansoiton suomenmestaruudesta. Kultainen Harmonikka on järjestetty jo vuodesta 1983 lähtien ja Hopeinen Harmonikka vuodesta 1986 Ikaalisissa Sata-Häme Soi -festivaalilla.