Kristalle viestijoukkue, tavoitteena SM-kulta

IKAALINEN. Sini Alusniemi Kangasniemen Kalskeesta ja Maaret Pajunoja Valkeakosken Hakasta ovat nimet Ikaalisten Urheilijoiden viestijoukkueessa Krista Pärmäkosken kanssa.

– SM-viestin kulta on meidän päätavoite. Kiva päästä hiihtämään kansallisissa viesteissä kymmenen vuoden jälkeen, sanoi tyytyväinen Krista Pärmäkoski Pontresinasta Itävallasta julkistaessaan puhelimitse viestijoukkueensa Ikaalisissa tänään lauantaina.

Sini Alusniemi on erityisesti vapaan hiihtotyylin ja pitkien matkojen hiihtäjä, jyväskyläläinen kasvatustieteilijä, joka viime talvena sijoittui viidenneksi SM-30 kilometrillä.

– Tuon kestävyyttä ja kokemusta. Massahiihdoista minulla on pelisilmää ja hiihtotaitoa yhteislähtöihin.

Henkilökohtaisesti Sini Alusniemi, 36, tähtää viestien lisäksi pitkien matkojen hiihtomaratoneille. Tänään hän voittikin Jämi84-maastopyöräilytapahtuman naisten sarjan ylivoimaisesti ja on kolmasti ottanut hiihdon, juoksun ja maastopyöräilyn Jämi147-triplan nimiinsä.

Maaret Pajunojan, 27, tamperelaisen kauppatieteiden opiskelijan vahvuus on nopeudessa. Sprintti kulkee, ja Keuruun SM-kisojen vapaan sprintissä hän sijoittui kuudenneksi.

– Nopeutta löytyy. Ryhmähiihto on yksi vahvuuteni, kertoo Maaret Pajunoja, jonka henkilökohtaiset tavoitteet ovat SM-kisoissa ja Suomen cupin hiihdoissa: sprintteihin finaalipaikka. Sprintti kulkee vapaalla, pidempiä matkoja myös perinteisellä.

Kalle Mäkelä ja Ari Kilpi Ikaalisten Urheilijoista kertoivat viestijoukkueen julkistamistilaisuudessa, että lähiaikoina hyvin todennäköisesti julkaistaan vielä neljäs nimi täydentämään seuran naisviestijoukkuetta. Toiveen jakavat myös Sini Alusniemi ja Maaret Pajunoja. Yksi viesti hiihdetään vuodenvaihteessa Krista Pärmäkosken hiihtäessä Tour de Skitä.

– Toivomme, että tämä toisi keskinäistä kilpailua siitä, kuka pääsee viestijoukkueeseen. Silloin olemme kolmistaankin korkealla Suomen cupissa ja pitämässä Ikaalisten lippua korkealla, kun Krista ei muilta kisoilta pääsee viestiä hiihtämään.

Päivi Seppälä