Koskilinnaa pitäisi kehittää, ei myydä

mielipidekirjoitus pirkanmaa hämeenkyrö ikaalinen jämijärvi viljakkala

 

 

Olen ollut hyvin ihmeissäni, enkä ole ainoa, kuultuani, että kunta aikoo myydä Koskilinnan, joka on kunnan keskeinen monitoimitalo ja -tila ja jonka pitäisi olla koko kunnan ylpeyden aihe. Upea edustuksellinen talo hienolla paikalla!
Työryhmä on asianmukaisesti tehnyt selvityksen ja tullut siihen lopputulemaan, että Koskilinna on myytävä.

Kuntalaisia kutsuttiin elokuussa Koskilinnaan keskustelemaan kiinteistön kohtalosta, ja minäkin menin tilaisuuteen. Se olikin oikein mielenkiintoinen ja valaiseva. Siellä kuulin myös, kuinka hienovaraisesti vanhoja taloja kuuluu korjata ja nimenomaan välttää tehoilmastointeja, jotka pilaavat vanhan talon. Olikohan työryhmällä tällaisesta tietoa korjaushinta-arvioita laskiessaan? Vanhojen talojen kevyemmät ja oikeat korjausratkaisut ovat hinnaltaan edullisempia. Sitä paitsi remontointiin pitäisi tehdä kunnon pitkän tähtäimen suunnitelma, eihän kaikkea heti tarvitsisi tehdä. Lisäksi Koskilinnaan pitäisi nimittää oma vastuuhenkilönsä, jonka kautta kaikki toiminta kulkisi. Nyt toiminta on ollut jo pitkään hajanaista kunnan taholta.

Viime keväänä Koskilinnassa oli muutaman kuukauden ajan vastuuhenkilö, ”Linnanrouva”. Heti huomasi toiminnassa aktiivisuuden ja uusien ideoiden lisääntymisen. Hänen toimiaikansa vaan valitettavasti oli lyhyt ja sikäli tämä oli lyhytnäköistä.

Itse olen sitä mieltä, että kunta ei ole pitkään aikaan ollut kiinnostunut Koskilinnasta ja yksinkertaisesti haluaa päästä siitä eroon. Ja pelkkien numeroiden valossa siihen tulokseen on helppo päästä.

Keskustelutilaisuudessa elokuussa päätettiin tehdä kuntalaisaloite Koskilinnan myynnin keskeyttämisestä ja sen käytön suunnittelun uudelleen aloittamisesta. Minäkin allekirjoitin aloitteen.

No, aloitteelle kävi, niin kuin aloitteille valitettavasti usein käy, eli se hylättiin kunnanhallituksessa, jonka toimivaltaan tämä asia kuuluu. Ja kunnanjohtaja oli päätellyt, että tämä nyt jätetty tarjous vastaa myös tämän kuntalaisaloitteen tavoitteita. Ei vastannut todellakaan.

Ilokseni luin, että kunnanhallituksessa sentään asiasta oli äänestetty, ja enemmistön päätöksellä oli päätetty jatkaa Koskilinnan myyntiä. Kiitos teille tätä päätöstä vastaan äänestäneille.

Koskilinnan käyttöä voi aivan varmasti lisätä ja kehittää. Nyt esimerkiksi vanha Pappilan päiväkoti on kansalaisopiston käytössä, joten sen toiminnot voisi siirtää Koskilinnaan ja siten voitaisiin myydä Pikkusilta, joka on nykyään päiväkodin uusi nimi. Olen myös kuullut kunnantalon remontin suunnittelusta. Eikö sieltä voisi siirtää toimintoja Koskilinnaan? Nämä vain pieninä heittoina, moni osaa varmasti ehdottaa monta muuta ratkaisua.

Koskilinna on hyvä kokonaisuus yhdessä urheilukentän kanssa.

Nokian kaupunki on osannut hienosti hyödyntää oman vastaavan talonsa eli Kerholan. Ehdotan kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle vierailua Nokialle.

 

Maarit Lepistö