Koskilinna on mahdollisuus – ei uhka!

mielipidekirjoitus pirkanmaa hämeenkyrö ikaalinen jämijärvi viljakkala

 

 

 

Hieno ja arvokas Koskilinna on koettu viime aikoina enemmän uhkana kuin mahdollisuutena. Ainakin sellaiselta se ulkopuolisin silmin näyttää.

Kuten monille, myös minulle Koskilinnaan liittyy paljon perinteistä paikallishistoriaa. Koemme Koskilinnan olevan arvorakennus, missä siellä tapahtuvan toiminnankin pitäisi olla sen mukaista.

Rakennuksena tunnen Koskilinnan ”läpikotaisin”! Kun käsitykseni mukaan myös kunnan suhtautuminen Koskilinnaan koetaan enemmän rasitteena kuin mahdollisuutena, tulisi kunnan ”viheltää peli poikki” myyntiaikeitten osalta ja pohtia asiaa vielä uudestaan. Tarvitaan uusia ja luovia ratkaisuja.

Vaikka asiaa lienee pohdittu monasti kunnan sisäpiirissä, laajempi toimikunta, neuvottelukunta tms. olisi nyt paikallaan. Uskon, että monet kuntaa lähellä olevat ja sen toimintaan läheisesti liittyvät sidosryhmät saattaisivat hyvinkin löytää oivan ratkaisun, jos kunta olisi veturina hankkeessa mukana. Kenties osakeyhtiö, jossa kunnalla olisi enemmistö helpottaisi tilannetta? Kiinteistöverosta luopuminen (jos sellainen on päätetty) helpottaisi myös tilannetta.

Eräänä vaihtoehtona näen kunnan Yrityspalvelut ja paikalliset yrittäjät. Voisiko yritysjohtaja olla myös paikan toimitusjohtaja. Entä Sasky? Voisiko ko. paikasta saada yrityskoulutuksen opetuspisteen ja ”yrityshautomon”? Tilaahan yritystoiminnalle Koskilinnassa riittää!

Entä yhteistyön rakentaminen ammattiteatterin (Komediateatteri) kanssa? Koskilinnan upea sali ”hakkaisi” monen teatterin tilat ja toimintamahdollisuudet jos olosuhteita hiukan korjattaisiiin. Voisiko Koskilinna olla ammattiteatterin viljaali?

Em. liittyen Koskilinnan käyttömahdollisuudet paranisivat, jos saliin hankittaisiin nousevat katsomorakennelmat. Parissa minuutissa tila voitaisiin muuttaa käyttöön sopivaksi. Iso kustannus ei olisi sekään, että näyttämön takaseinä tehtäisiin kaarevaksi, jolloin ääni kohdistuisi saliin eikä hukkuisi taakse. Salin katon muuttaminen tasakatoksi parantaisi myös akustiikkaa.

Muutama kymmenen vuotta sitten esitettiin, että Koskilnnaan rakennaisiin hissi. Vaikkei se olisikaan nyt ensimmäisiä toimenpiteitä, sen toteuttaminen parantaisi huomattavasti rakennuksen käyttömahdollisuuksia.

Eikä pidä unohtaa sitäkään, että jo tällä hetkellä Koskilinna on upeimpia paikkoja, missä erilaisten juhlien ja muiden tapahtumien järjestäminen on helppoa. Toki muitakin mahdollisuuksia on olemassa. Eikä esitys kunnantalostakaan ole huono!

Hankkeitten rahoitus muodostuu usein ongelmaksi. Julkisen rahan saaminen lienee helpointa, jos se kohdistuu yritystoimintaan. Toimivan ja arvovaltaisen toimikunnan, jolla on yhteyksiä julkisen rahoituksen lähteisiin, saattaisi olla hyvänä apuna rahoituksen järjestämiseen.

 

Kauno Perkiömäki

 

Lähetä oma mielipiteesi UutisOivan sivuille! Ota meihin yhteyttä sähköpostitse toimitus@oivaseutu.fi tai lähetä tekstiviesti tai WhatsApp-viesti numeroon 044 082 0040.