Koronanyrkki: Vältä isoja yksityisyystilaisuuksia ja Vaasan-matkoja

Kuva: UutisOivan arkisto

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, VILJAKKALA. Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä kehottaa välttämään yli 50 hengen yksityisyystilaisuuksia ja tarpeetonta matkustamista Vaasan alueelle. Ohjeistus annettiin tiistaina 13. lokakuuta. Lisäksi pienemmissä tilaisuuksissa suositellaan käytettävän maskeja, elleivät turvavälit toteudu.

Pirkanmaa on ohjausryhmän mukaan edelleen koronaepidemian osalta kiihtymisvaiheessa. Jo aiemmin annetut suositukset etäisyyksien pitämisestä, käsihygieniasta, sekä etätöistä ja maskeista pysyvät edelleen voimassa.

Merkittävin osa Pirkanmaan tartunnoista on viimeksi kuluneen kahden viikon aikana todettu ikäluokassa 20-29-vuotiaat. Pirkanmaalla ei ole edelleenkään todettu nuorempien perus- tai toisen asteen koulutyöhön liittyviä tartuntoja, jotka olisivat syntyneet koulussa altistumistumalla.

Pirkanmaalla on todettu keskimäärin kymmenen uutta koronatapausta päivässä kuluneen kahden viikon ajalta. Positiivisten löydösten osuus Fimlab Laboratorioissa testatuista on Pirkanmaalla alle yhden prosentin eli 0,7%.

Suhteutettuna väestöön Pirkanmaan tilanne on vielä parempi kuin Suomessa keskimäärin. Ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti oli kuluneen kahden viikon ajalla 21,9. Koko maassa luku oli 42,5/100 000.

Tällä hetkellä Pirkanmaalla pystytään edelleen hyvin jäljittämään tartuntoja, sairaanhoitopiiri kertoo. Tartunnan lähde oli tiedossa 77 prosentissa viime viikon tapauksista.

Viime viikon tartunnoista 48 prosenttia tiedetään olevan peräisin Pirkanmaan ulkopuolelta. Tartunnoista kolmasosa on tullut Vaasan tartuntaryppäästä.

 

Nina Ylinen